Доставка до Коледа - поръчайте до 16 CET ч. на 19 декември, вторник

Доставка до Коледа - поръчайте до 16 CET ч.

на 19 декември, вторник

Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

ДА СПАСИМ СВЕТА

Изисква много малки стъпки

При часовника Recapture не е важно как или дори от какво. В основата му стои въпросът защо. Защо да създаваме семпъл пластмасов часовник с каишка от PET влакна в няколко свежи цвята, когато на пазара вече има много такива?

За да спасим планетата.
Това е отговорът.

Добре, това може да е малко преувеличено, но аксесоарът Recapture е направен от биологични материали, рециклирана пластмаса и полиетилен. Корпусът е от рециклирана лека пластмаса, обработена така, че да осигури здравина и издръжливост. Влакна от полиетилентерефталат са сплетени в гъвкави и удобни каишки. Вътрешната част на каишките е от синтетична кожа, добита от рециклирани ябълкови кори и други органични продукти, която наподобява на вид, допир и дълготрайност естествената кожа.

„Пластмасата сама по себе си не е лош материал. Лош е начинът, по който боравим с нея. Пластмасата има много добри качества, но наистина трябва да внимаваме как и за какво я използваме.“

– Daniel Sano Mirecki, съосновател на Omhu:

За часовника Recapture си партнирахме с Omhu:, датска организация за опазване на околната среда, която се занимава не само с почистване на природата от пластмасови отпадъци, но и с преработката им в нещо полезно.

1 Да спасим света1.1 Trendhim x omhu:1.2 Да предотвратим замърсяването1.3 Не пропускайте

Trendhim x Omhu:

Omhu: означава „грижа“. Грижа за природата, бъдещето, устойчивостта, а според съоснователя на Omhu Daniel Sano Mirecki това е да влагаме грижа и старание във всичко, което правим.

„Надявам се, че сме достигнали повратния момент, в който осъзнаваме, че трябва да рециклираме много повече и по-добре и да се отнасяме отговорно към употребата на пластмаса. Това ми вдъхва надежда за бъдещето.“

– Daniel

Част от приходите от всеки часовник Recapture преди 1 септември е предназначена за каузата на Omhu за почистване на околната среда. За всеки продаден часовник ще помогнем за събирането на пластмаса, еквивалентна на 100 пластмасови бутилки.

Като допълнителен бонус, до 1 август чрез специално предизвикателство можете да получите като подарък лимитирания модел Recapture. Повече за това след малко.

ДА ПРЕДОТВРАТИМ ЗАМЪРСЯВАНЕТО

За Recapture избрахме японския кварцов механизъм Miyota 2035. Той е изключително точен, надежден, семпъл и лесен за поправка. Тези определения може да не са така ефектни в сравнение със супермодерните секси думички като „вграден хронограф“ или „ударопоглъщащ наноскелетен графенов тубинг“ (последното си го измислихме), но въпреки това са важни.

„Важно е да имаме предвид, че всяко действие и усилие, голямо или малко, всъщност оказва влияние.“

– Daniel

Цялостната философия зад този часовник е да намалим отпадъците и да използваме повторно всичко, което можем, за да не го изхвърляме в природата. Колкото по-малко допълнителни функции има един часовник, толкова по-малко енергия консумира. По-малкото количество енергия означава по-малко батерии. Ако нямате нужда от датник, отделен 24-часов циферблат или хронометър, тогава тези компликации само хабят батерията. Механизмът Miyota 2035 е на пазара отдавна и затова най-новата му версия е лесна за поправка, а частите се намират безпроблемно и на достъпна цена.

Надяваме се, че благодарение на всичко часовникът е екологичен. Той почиства природата от пластмаса и други отпадни продукти, превръщайки ги в аксесоар на ръката Ви. Моделът е енергоефективен и дълготраен, затова няма да се наложи скоро да го изхвърлите. А ако случайно един ден се повреди, поправката му е евтина и лесна, за да продължи да Ви служи.

„Най-хубавото е, че използваме вече налични ресурси и сурови материали.“

– Daniel

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ

Ако искате първи да научите повече за кампанията за безплатен часовник и да получавате информация за всички предстоящи колекции, да се възползвате от специалните ни отстъпки, съвети и модни идеи, запишете се по-долу.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.