ОК
Затвори
Добавете в количката
Влезте

Опаа! Моля проверете дали сте въвели правилни имейл и парола.

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Опаа! Пропуснахте това поле
Смяна на паролата Създаване на акаунт
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Връщане до 365 дни по всякаква причина
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Резултати от търсенето на ""
Затвори
Преглед на всички резултати
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Език:
Всички категории
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Резултати от търсенето на ""
Преглед на всички резултати
Получавайте още такива статии на пощата си

Поемаме на пътешествие, за да открием какво е да си свободен, независим, себе си. Искате ли да дойдете с нас?

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Благодарим Ви!

Обещаваме само интересно съдържание.

Затвори
Да намериш своето място отнема време, но си струва. Нуждаете ли се от още вдъхновение?

Възстановяване след депресия

„Беше Хелоуин, когато най-накрая получих резултатите. Седях в лекарския кабинет, докторът говореше, а аз се чувствах така, сякаш наблюдавах как животът ми се разпада на забавен кадър. Не се виждах по никакъв друг начин, освен като скиор.“

„Наричахме себе си отряд КТ - „ каквото трябва“ беше нашето мото.“

Срещам Евън малко след като се е прибрал у дома от последното състезание за сезона. Решаваме да се разходим до един хребет в покрайнините на града. Той се усмихва и от време на време, щом се разсее, забързва по навик. Но само преди три години мечтите му са били напълно разбити.

Като дете Евън никога не се е справял отлично със спорта. Затова преди да се запознае с треньора по биатлон на Саскачеван Дъг Силвестър не бил участвал в ски надпревара, никога не бил докосвал пушка за биатлон и бил закъснял с почти 10 години за състезател. Но този факт и очакванията на всички да се провали само го стимулирали да опитва повече, да тренира по-усилено и да дава всичко от себе си.

Всеки професионален състезател знае, че ще дойде ден, в който ще трябва да се насочи към ново и не така активно занимание. Осъзнавайки това, Евън избрал да учи бизнес. Израснал с баща предприемач, той вече имал добра основа. Това, съчетано с факта, че не ходел на партита като много от съучениците си и предпочитал да жертва социалния си живот, означавало, че дори когато пропускал упражнения, се справял доста добре. Той бил първият студент в семейството, затова да напредва в ученето и да получи бакалавърска степен било голям успех.

През пролетта на 2013 г. Евън станал член на Rocky Mountain Racers и се състезавал за отбора през втората половина от следването си в университета. Макар че много от съотборниците трябвало да учат и не можели да спортуват интензивно като професионалните атлети, те се посветили максимално на тренировките. По думите на Евън това се равнявало на почасова работа или около 600-800 часа на година (12-22 часа седмично).

„Наричахме себе си отряд КТ - „ каквото трябва“ беше нашето мото. Ако това означаваше да се преместим в южното полукълбо, за да караме ски цяло лято, отивахме. Правехме това, което е най-добро за тренировките и състезанията.“

Когато всичко пропадна

Макар че винаги бил сред дванайсетте най-добри в страната, Евън не се представял на нивото, за което тренирал. Разочаровано, семейството му потърсило помощта на специалист.

Първоначално му поставили грешна диагноза астма, провокирана от физическата активност, но инхалаторът не му помагал, а с течение на времето симптомите се влошавали. След кратка загуба на съзнание по време на едно състезание, Евън преминал нова серия от изследвания и получил диагноза респираторна дисфункция.

„Помня, че беше Хелоуин, когато най-накрая научих резултатите. Седях в лекарския кабинет, докторът говореше, а аз сякаш виждах всичко на забавен кадър. Казах си: „Как така?". Не си се представях по друг начин, освен като скиор. Бях изцяло отдаден на това. Щях да участвам в олимпийските игри и да се състезавам професионално през следващите шест до десет години. Имах цели като световни шампионати, щафети и много други важни събития. Виждах това толкова ясно, че не можех да си представя нищо друго. И тогава настъпи моментът на тоталната промяна.“

Респираторната дисфункция не е необичайно състояние, но се влошава при сух климат и много студен въздух - условията, необходими за любимия му спорт. Продължаването със ски състезанията би довело до разрастване на хрущял, който постепенно стеснява дихателните пътища, докато напълно ги блокира. Евън можел доброволно да се подложи на операция за премахване на част от гласните струни, което означавало, че ще трябва да се учи да говори отново или, ако нещо се обърка, да онемее. Той сериозно обмислял тази възможност, но след като я обсъдил с родителите и треньора си, накрая се отказал. Вместо това се оттеглил от света, на който бил посветил последните четири години от живота си.

Ирония е, че когато сме обхванати от депресия, често страним от хората и избягваме социални контакти, а именно тогава най-много се нуждаем от тях.

Евън се чувствал изгубен и несигурен накъде да поеме оттук нататък. Следващите месеци били саморазрушителни. Имало дни, в които не му се ставало от леглото. Загърбил обичайния си здравословен хранителен режим и започнал да яде McDonald's и чипс. Нощите, които преди служели за сън и възстановяване на тялото, сега били за среднощни запои. Животът му станал напълно различен от това, което е бил преди диагнозата. Ако страдал от травма, която ще се излекува с времето, Евън би виждал нещата другояче. Често при нараняване на даден атлет, лекарите и треньорите се стараят той да продължава да се чувства като част от тима. Това усещане за общност може да е точно толкова важно за възстановяването, колкото и почивката за физическото излекуване. Евън обаче нямало да оздравее и да се върне в отбора. По това време социалният му кръг бил свързан главно със света на ските и отказвайки се от спорта, той започнал да се отдалечава и от приятелите си, избягвал техните събирания и не отговарял на обажданията им.

„Постоянно исках да бъда сам, да се самосъжалявам, да се задълбочавам в проблемите си и да се чувствам тъжен.“

Ирония е, че когато сме обхванати от депресия, често страним от хората и избягваме социални контакти, а именно тогава най-много се нуждаем от тях. Отблъскваме близките си хора, а точно те трябва да са около нас, за да погледнем нещата отстрани.

В случая на Евън натрапчивата мисъл била, че само ако може отново да кара ски, всичко ще е наред и нещата ще се подредят. Сякаш спортът бил идентичността му и без него се съмнявал в стойността си като човек. Отстрани може да изглежда нелогично, но за професионалния атлет е много по-сериозна загуба да осъзнае, че е свършено с кариерата, която е планирал, отколкото за един аматьор. Както е с почти всичко, колкото повече време и енергия влагаме в нещо, било то работа, връзка или каквото и да е друго, толкова по-тежко ни е, когато го загубим.

Евън нямал сили да гради важни взаимоотношения, но все пак се нуждаел от човешка близост, затова започнал да излиза с момиче, което не харесвал особено.

„Звучи странно, но започнах да прекарвам цялото си време с нея, въпреки че не понасях компанията ѝ, а това е вредно.“

Понеже всъщност не го било грижа за връзката, Евън не трябвало да се старае да се усмихва или да води интересни разговори. Спрял да се притеснява, че ще натъжи околните, и бил свободен да се оплаква колкото пожелае. Неизбежно тази връзка приключила, но неговото самоунищожително поведение продължило.

Завръщането

„Беше някак странно, защото се записах за Ironman, а на другия ден се събудих с мисълта „Наистина ли го направих?". Естествено проверих картата си и да - бях изхарчил 800 долара за състезание.“

Разбирайки, че Евън се движи по низходяща спирала, най-добрият му приятел долетял от Уинипег, за да прекара няколко дни с отчаяния атлет. Макар че не било много забавно, те все пак излизали заедно, четяли книги и дълго разговаряли за бъдещето - за това как искат да израснат и да се развият. Една вечер такъв разговор се превърнал в списък от неща, които Евън все още желаел да направи. Леко пийнали, момчетата решили да забодат листа на стената, да хвърлят стреличка към него и на другия ден Евън трябвало да изпълни това, което уцелят. Той се смее при спомена за тази нощ: „Улучих „Да участвам в триатлона Ironman". Беше някак странно, защото се записах, а сутринта се събудих с мисълта „Наистина ли го направих?". Естествено проверих картата си и да - бях изхарчил 800 долара за състезание.“

Нещата определено не се оправили за една нощ. Евън никога преди не бил участвал в триатлон и се намирал на същото място, както в началото с биатлона. Първата му надпревара в голям триатлон не минала никак гладко, но преживяването му дало готовност отново да се посвети на тренировките и мотивация да се развива в този нов спорт.

Легнал си рано и станал в зори, за да тренира. Протеиновите шейкове се върнали в менюто му, а празните бирени бутилки и кутиите от пица изчезнали от стаята му. На следващата година стигнал до почетната стълбица на родна почва. Макар че не се влюбил веднага в триатлона, участието в световен шампионат винаги е била една от целите му. Споделя, че все още мечтае един ден да е най-добрият в света в нещо, но засега е щастлив и от това, че отново се състезава.

Въпреки че обмислял живота си след ски кариерата, Евън трябвало да преживее страшна диагноза, мрачен, депресивен период и половин година далеч от спорта, за да осъзнае колко важно е да имаш повече от един интерес. Докато преди си представял за себе си само един път, пълната загуба на този фокус го накарала да погледне нещата от друг ъгъл и го направила много по-отворен за нови възможности. Освен триатлоните и подготовката за тях, той обича да излиза навън и да изпробва способностите си. Често ходи извън града, сам или с приятели, и се наслаждава на връзката с природата и перспективата, която тя му дава. Така осъзнава колко крехки сме ние хората и точно затова е още по-невероятно колко издръжливи можем да бъдем, когато се изправим пред предизвикателство.

Евън иска да вярва, че би могъл и без помощ да вземе живота си в ръце, но признава, че определено би му отнело повече време.

Той и приятелят му продължават да си говорят постоянно. Всъщност на пръсти се броят дните, в които не се чуват. Всеки от тях провокира най-доброто у другия. Евън иска да вярва, че би могъл и без помощ да вземе живота си в ръце, но признава, че определено би му отнело повече време.

„За това, което съм, дължа много на хората около мен, защото те ме мотивират да показвам най-доброто от себе си.“

Освен да разчита на тези, които го подкрепят, го питам какъв съвет би дал на човек, който преживява подобен саморазрушителен период.

За мен това беше едва ли не краят. Бях толкова отдаден на ските, че когато настъпи промяната, се чувствах така, сякаш нямам никакво бъдеще, защото всичко, което съм си представял, вече е изчезнало. Наистина ми беше трудно да го преодолея. Голямото предизвикателство бе да се опитам да видя бъдеще след трудния период. Помогна ми списъкът с цели, които искам да постигна."

Докато слизаме от хребета, питам Евън за списъка му. Любопитен съм какво още е можела да уцели стрелата. Една от задачите е била да кара велосипед 24 часа без прекъсване, друга - да прекара седмица в мълчание. Реализирал е и двете. В момента пуска косата си дълга, за да я дари за хора с онкологични заболявания - тема, която го вълнува още повече заради наскоро починалия му дядо.

Списъкът със задачи продължава с километри и постоянно расте и се развива, точно като самия Евън. От парасейлинг в Акапулко до околосветско плаване, не се съмнявам, че един ден многобройните цели в него ще бъдат постигнати.

Нови колекции

Колекция Lane

Създаден, за да се носи често и по различни поводи, всеки хронограф от колекцията Lane съчетава ефикасност и красив, изч...

Колекция New Age

Сътрудничеството между Bohemian Revolt и талантливи артисти проправи пътя на забележителния дизайн, смелите мотиви, ръчн...

Колекция Unclouded

Колекцията Unclouded на Waykins е вдъхновена от сърфа и създадена за Вашите приключения на сушата.

Колекция Boho

Класически аксесоари за костюм, които, за разлика от едноцветните модели, оживяват със своя закачливо детайлен датски ди...

Колекция шапки Fido

Насладете се на шапки, направени от ръцете на майстор с 40 години опит. Представяме Ви изработената в Италия колекция Fi...

Колекция плетени шалове и шапки

Подарете си елегантност и комфорт за студените зимни дни с нашите плътни шалове и шапки от мериносова вълна.

Колекция портфейли Larry

Портфейлите и картодържателите в тази колекция Ви предпазват от физическа и електронна кражба. Те имат вградена RFID защ...

Колекция гривни 925

Издръжливи, здрави и с восъчно покритие, гривните от колекция 925 на Lucleon са едновременно водоустойчиви и красиви.

Колекция часовници Alton

Часовник, който може да носите с блейзър или докато карате сърф. Часовник, който Ви дава увереност.

Вижте всички колекции

Нови статии

Седемте чанти, които не носите, а трябва

Подарете си модерен и практичен аксесоар. Дали ще Ви служи за ваканцията или фитнеса, подходящата мъжка чанта е нещо, бе...

За нас

Да разказваме истории чрез мъжките аксесоари стои в основата на това, което сме. Всеки си има история. Каква е Вашата?

Как се съхраняват, почистват и гладят вратовръзки

Нашето пълно ръководство за грижа за копринени, вълнени, полиестерни и памучни вратовръзки - от пренасяне и съхранение д...

7 основни правила за съчетаването на мъжки аксесоари

Лесни насоки за комбинирането на аксесоари от метал, кожа, материи с различни цветове и шарки. Научете как да съчетавате...

8 неща, които трябва да знаете за шаловете

Научете всичко за мъжките шалове - от избора на цвят, дължина и материя до различните начини на връзване.

Как да носим гривни с мярка и стил

Тук ще научите всичко за мъжките гривни - от размера и стила до цветовете и начина, по който да ги съчетавате.

Вратовръзката - най-добрият наръчник

Вашият гид в света на вратовръзките - как да подберете подходящия цвят, модел и как да направите класически възел - четв...

Щипката за вратовръзка - най-добрият наръчник

От този изчерпателен наръчник ще научите всичко необходимо за щипката за вратовръзка.

Мъжките пръстени - най-добрият наръчник

Научете всичко необходимо за мъжките пръстени от това ръководство.

Вижте всички статии

Начин на плащане

Приемаме повечето дебитни и кредитни карти. При въпроси се свържете с нас.

Свържете се с нас

0886 22 44 30
На Ваше разположение сме всеки работен ден от 9:00 до 17:00 ч.

Вдъхновете се и получавайте оферти

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Винаги може да се отпишете

О, йеее!

Добре дошли в нашето семейство!

Очаквайте първия имейл от нас съвсем скоро.

Опознайте ни

Научете как Trendhim израсна от нищото до над 5000 уникални продукта. Всеки си има история...нашата включва и газела.


Открийте ни

© 2009-2019 | Trendhim.bg | Телефон: 0886 22 44 30 - info@trendhim.bg | Условия за ползване | CSR | Преса