Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 99 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Седемте чанти, които не носите, а трябва

Независимо дали я използвате за кратко пътуване или за спортния си екип, с подходящата чанта джобовете Ви ще са свободни, а вещите - добре подредени.

Най-вероятно сте ходили на училище с чанта. Пълна с тетрадки, несесер със супергерой и кутия за храна, тя е била мястото, в която е трябвало да поберете всичко - от бележника до любовните бележки.

Днес е нужно чантата Ви да събира много повече от няколко молива. Направихме списък с видовете чанти, които смятаме, че всеки мъж трябва да познава. Всички те са специални за нас и гарантираме, че ще Ви осигурят нужното пространство за важните принадлежности. Дори ще Ви остане място за малко любовни бележки.

1 Седемте чанти, които не носите, а трябва1.1 1. раница1.2 2. куриерска чанта1.3 3. калъф за лаптоп1.4 4. сак за фитнес1.5 5. чанта за уикенда1.6 6. тоалетна чантичка1.7 7. чанта с една презрамка1.8 Вие питате - ние отговаряме

1. Раница

Вдигнете ръка, ако първата чанта, която някога сте имали, е била раница. Носихте ли в нея ръжена филия с пастет? И ние.

Раницата, която Ви трябва днес, има много общо с тази, която сте притежавали като дете. Тя е също толкова функционална и практична, но се отличава с по-фини детайли и качествени материали, с които смело се пренасяте от площадката в офиса.

Как да избера раница

За каквото и да използвате раницата си, винаги се стремете да има регулиращи се, подплатени, удобни презрамки. Къде ходите с нея - на работа, фитнес или и двете? Помислете за броя на отделенията, джобовете и размера на секцията за лаптоп.

Не смятате, че този аксесоар е подходящ за офиса? Не бързайте със заключенията, преди да сте опитали. Препоръчваме Ви кожен аксесоар с изчистени линии. Това не означава, че модел от брезент няма да Ви свърши работа, просто обърнете внимание на дизайна и детайлите. Твърде многото акценти биха изглеждали малко небрежно и младежки, но ако съчетаете правилната чанта с точното облекло, никой няма да Ви сметне за стажант.

2. Куриерска чанта

Какво е общото между Индиана Джоунс и Уил Смит в Аз съм легенда? И двамата знаят, че нито една победа не е пълна без куриерска чанта.

Отмина времето, когато такъв аксесоар носеха само военните, каубоите и сънените хора, тръгнали рано за работа. Днес той е предвиден за модерния, динамичен мъж и за всеки, който иска да стигне от точка А до точка Б с две свободни ръце.

Не Ви трябва свободна ръка? Опитайте да напишете съобщение, докато си държите кафето. Виждате ли, куриерската чанта е върхът.

Как да избера куриерска чанта

С колело ли ходите на работа? Планетата Ви благодари. Куриерската чанта осигурява лесен достъп до вещите Ви и стои удобно и сигурно на гърба, докато карате. Уверете се, че моделът е с цип, така че съдържанието да не се разпилява при остър завой.

Повечето модели имат голямо вътрешно отделение. Проверете за джобове, място за химикали и секция за лаптоп според нуждите Ви. Колкото и да е красив, ако не разполага с достатъчно място, аксесоарът просто е неизползваем.

Търсите нещо малко по-професионално от брезентова чанта? Опитайте модел тип куфарче, който Ви осигурява едновременно удобство и класа. Зрял избор за зрял мъж.

3. Калъф за лаптоп

Спори се дали е по-добре да изберете чанта или калъф за лаптоп. И двете имат предимства, но тъй като чантите за лаптоп наподобяват куриерските, Ви препоръчваме калъф.

Той прилича на папка за документи и е предвиден за хората, които ходят с възможно най-малко вещи. Има някаква естествена изисканост в тънкия, компактен дизайн и в това да носиш нещо в ръка. Може би е носталгия по времето, когато мъжете са носели бомбе и вестник, или пък е стилно да излезеш от вкъщи само с лаптоп и няколко документа.

Как да избера калъф за лаптоп

Препоръчваме Ви подплатен калъф. Очевидно ще се грижите за лаптопа си, но защо да поемате излишни рискове. Подберете модел със специален вътрешен джоб и допълнително място за документи, като например договора за милиони, който ще подпишете, когато започнете да се обличате за желаната работа!

И нека бъде от кожа. Този вид мъжки аксесоари изглеждат прекрасно заради своя изчистен дизайн и качествени материали. Ако се спрете на нещо друго, после вероятно ще съжалявате, че не сте си купили чанта за лаптоп.

4. Сак за фитнес

Всеки би се съгласил, че различните спортове изискват различно оборудване, при това никак не малко - маратонки, екип, протеинов шейк, кърпа, сапун (никога не пропускайте сапуна). За всичко това е нужна чанта, достатъчно голяма, за да го побере, и все пак компактна, за да влезе в шкафчето във фитнеса.

Успешните хора казват, че трябва да се обличаш за работата, която искаш. Вярваме, че същото се отнася за чантата, с която ходите на спорт. Да тръгнете с аксесоар, с който се гордеете, може да е нужният стимул за още една серия упражнения.

Как да избера сак за фитнес

Да отивате на тренировка е едно, а съвсем друго да се прибирате изтощени пеш с тежка чанта. Затова подберете лек модел, а допълните килограми запазете за гирите. Ако пътят Ви е дълъг, една сваляща се, подплатена презрамка също ще Ви е от полза.

Ако Ви трябва сак за работа и спорт едновременно, използвайте такъв, в който удобно побирате всичко, без да смесвате потните дрехи с обяда си. Спрете се на семпъл дизайн и цветове, които отиват на Вашето офис облекло.

5. Чанта за уикенда

Ооо, чанта за уикенда. При самото ѝ име си представяме уютна къща в гората сред падащи есенни листа, в която се наслаждаваме на чаша бяло вино край огъня...или отчаяните опити да я напъхаме в тясното багажно отделение над седалката си в трета класа, докато се прибираме у дома за празниците. Независимо дали отива на кратка екзотична почивка или на гости у баба, всеки човек се нуждае от такава чанта.

За много мъже е голяма стъпка да преминат от ежедневната раница към специален сак за уикенда. Неговата правоъгълна форма е идеална за няколко чифта дрехи и тоалетни принадлежности - точно колкото Ви е необходимо за два дни на морето.

А ако живеете много близо до родителите си и все още не сте се наканили да резервирате вилата в гората? С един по-компактен модел можете да ходите на фитнес или дори „да носите всичко“ - чантата за работа и спорт.

Как да избера чанта за уикенда

Това е чантата, която Ви трябва, ако носите доста неща. Уверете се, че отговаря на изискванията за ръчен багаж при полет и би се събрала над седалката. Ако ще я използвате и за фитнес, трябва да се побира в тесните шкафчета в съблекалнята.

Не бихме препоръчали друго освен кожа. С нея ще изглеждате така, сякаш отивате или идвате от страхотно място и няма се срамувате да я вземете на работа в петък. Покупката на такъв аксесоар трябва да е планирана, затова спестете нужните средства и се поглезете с качествена, мека кожа. Ще получите чанта, която с времето ще изглежда все по-добре и ще използвате и след 5 години...когато най-после отидете в онази вила в гората.

6. Тоалетна чантичка

Дори и най-хубавата пътна чанта не си заслужава, ако при пристигането я отворите и откриете, че шампоанът се е разлял върху любимия Ви пуловер. А после трябва и да тършувате за четка за зъби - не, благодаря! Да не подхващаме темата за мъжа, който опакова тоалетните си принадлежности в найлонова торбичка. Вече знаете какво да му подарите за Коледа.

Верният спътник на сака за уикенда е тоалетната чантичка. Тя Ви осигурява специално място за принадлежностите за бръснене и така пътувате спокойно. Да отворите качествена тоалетна чантичка и да откриете, че конецът за зъби няма вкус на одеколон е една от малките радости в живота и сред причините тези аксесоари да са особено търсени.

Как да избера тоалетна чантичка

Препоръчваме Ви модел от непромокаема или водоустойчива материя. С чантичка от восъчен брезент например няма да се тревожите, ако падне във ваната, а качествената кожа е истинско украшение на рафта...само внимавайте да не я излагате на много пара.

За да изберете подходящия размер, преценете с колко вещи пътувате. Уверете се, че побира всичко необходимо. Сред нашите любими модели са тези с кукички за окачване. Стои красиво, далеч от водата, а Вие изглеждате като опитен пътешественик, докато я разгъвате на път за банята.

7. Чанта с една презрамка

Представете си, че излизате за няколко часа и искате да вземете само портфейл, телефон, слушалки и ключове, разбира се. Грабвате раницата си и слагате нещата вътре, но виждате, че остава още много място. Добавяте бутилка с вода, зарядно и таблет. Пъхвате яке, в случай че завали, и ябълка, ако огладнеете. Преди да сте се усетили, сте се приготвили за поход в Хималаите, при това без шерпи, които да носят багажа. Къде останаха слушалите и ключовете?

Тук на помощ идва чантата с една презрамка. Тя наподобява аксесоара, който е носел чичо Ви през лятната си отпуска, но в модерен вариант. Той е разбирал от тези неща! Ако имате повече вещи, купете си раница или куриерска чанта. Ако Ви трябват обаче само няколко дребни принадлежности за деня или искате да сте спокойни, че паспортът Ви е на сигурно място, докато обикаляте Капалъ Чарши в Истанбул, вземете си чантичка с една презрамка.

Мушнете я в пътната чанта и я извадете, когато пристигнете. Няма да съжалявате, че ръцете Ви са свободни. Ако сте в не особено надежден район и се тревожите, че някой Артфул Доджър може да дебне наоколо, носете я на гърдите.

Как да избера чанта с една презрамка

В случая най-важен е размерът. Ако е твърде малка и побира само балсам за устни, за какво Ви е? Ако пък е прекалено голяма, раница ще Ви върши същата работа. Решете какво искате да носите и започнете оттам.

Все още Ви притеснява приликата с чичо Ви от 90-те? Купете кожена чанта с минимални детайли. Естествената кожа е класически, мъжествен избор и ще Ви служи достатъчно дълго, за да можете и Вие да разказвате за пътешествията си на своите племенници.

Някои хора смятат, че само жените носят чанти. Може би за тях е мъжествено да пъхат всичко в джобовете и те да се пръскат по шевовете. Излишно е да казваме, че тази статия не е предназначена за тях, поне докато не осъзнаят, че изпускат много и не се присъединят към все повечето мъже, които ежедневно използват добре подбрана чанта.

Вие питате - ние отговаряме

Трябва ли мъжете да носят куриерски чанти?

Ето кратък и ясен отговор за тези, които все още се колебаят - да.

Това е един от практичните аксесоари, които ще се радвате, че притежавате.

Коя е най-подходящата мъжка чанта, ако ходя на работа с колело?

Трябва Ви аксесоар, който може да носите на гръб. Потърсете раница или куриерска чанта.

Уверете се, че тя побира Вашия лаптоп, обяд и всички нужни документи за деня.

Коя е идеалната чанта за университета?

Можете да използвате всеки тип чанта, но за младите учени препоръчваме раница. Тя е едновременно стилна и функционална, с място за химикали, таблет, книги и енергийна напитка.

След лекциите избягвайте да я носите на едното рамо. Слагайте я на гръб с двете презрамки, защото така тежестта се разпределя равномерно и се предотвратява нараняване и болка в гърба.

Коя е идеалната чанта за офиса?

Всяко опасение за идеалната чанта води до въпроса „какво ще слагате в нея“. Ако Ви трябва само лаптоп и няколко документа, изберете семпъл калъф за лаптоп.

Ако вземате обяд и спортен екип, Ви е нужен сак или малка пътна чанта.

Помислете какво носите в офиса и дали чантата Ви е подходяща. Любимата Ви училищна раница с Батман едва ли ще отива на папийонката и сакото Ви.

Как да избера перфектната мъжка чанта?

Идеалната чанта е тази, която изпълнява предназначението си и която наистина използвате. Например малък сак за фитнес няма да Ви е от полза, ако отивате на ски за уикенда. Кожена куриерска чанта с джоб, в който лаптопът Ви се побира удобно като в ръкавица? Чудесно.

Защо мъжете не носят чанта за рамо като жените?

Мъжете обикновено не носят аксесоари с пискюли и пайети. Много от тях обаче разбират колко удобна е чантата в ежедневието. Моделите за мъже се различават не само по външен вид.

Помолихме главния дизайнер на Lucleon да сподели мнението си по въпроса: „Дизайнът на мъжките чанти е съобразен с телосложението на мъжете. Взема се предвид всичко - от дължината на презрамката до размера на отделенията. Последното нещо, което искате, е чанта, която се влачи по пода или не можете да наметнете на рамо. Мъжките чанти и аксесоари са наречени така не просто като търговски трик - те наистина са създадени специално за мъже.“

На кое рамо се носи мъжка чанта?

Носете чантата си от която страна желаете. При някои модели циповете отиват отзад, ако ги преместите на другото рамо, но това е въпрос на функционалност, а не на стил.

Колко ниско или високо се носи раница?

От естетична гледна точка, няма правилен или грешен отговор. Всички раници, които предлагаме, имат регулируеми презрамки, за да ги нагласите на предпочитаната от Вас дължина.

Що се отнася до здравето, ако носите чантата твърде ниско на гърба, увеличавате напрежението върху раменете и може да Ви заболи кръстът. Често отпускаме презрамките, за да ни е по-лесно да сложим и свалим раницата. Не забравяйте след това да ги регулирате отново, за да я повдигнете на гърба си. Това е добре за стойката Ви.

УЧАСТВАЙТЕ В ИГРАТА ЗА ГИФТ КАРТА С 800 ЛВ.

Абонирайте се за нашия бюлетин с модни съвети, специални оферти и информация за нови продукти. Автоматично ще се включите в ежемесечната томбола за гифт карта на стойност 800 лв.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.