Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
02 491 7708 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Желани
Количка
Станете част от Trendhim Tribe

Присъединете се към Trendhim Tribe за специални отстъпки, модно вдъхновение и още!

Въвеждайки своя имейл, Вие приемате нашата политика за поверителност и се съгласявате да получавате имейли с предложения и новини за продуктите ни. Можете да се отпишете и да напуснете Trendhim Tribe по всяко време.

МЪЖКИ РИБАРСКИ ШАПКИ

Създадени, за да предпазват от слънце и дъжд, рибарските шапки са идеалният летен аксесоар. Ако търсите непромокаем модел, за да се насладите на всеки летен фестивал, или модел, ръчно изработен в Италия, изберете шапка от нашата страхотна колекция.

6 артикула
6 артикула

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ TRENDHIM TRIBE

Присъединете се към Trendhim Tribe, за да получавате новини за нови продукти, модни съвети, специални отстъпки и още!

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.

ЗАЩО СЕ НАРИЧАТ РИБАРСКИ ШАПКИ?

Рибарските шапки за мъже са перфектните шапки за лятото. Тяхната широка, кръгла, насочена надолу периферия пази сянка на очите, лицето и шията. Обикновено се изработват от памук и могат да се навиват, сгъват или сплескват, за да се прибират лесно.

Тези аксесоари се появяват в началото на 20-ти век в Ирландия като защита на рибарите и фермерите от слънцето и дъжда. На английски се наричат „bucket hats“ (bucket - кофа), защото по форма наподобяват кофа. Носена първоначално в ирландската провинция, шапката бързо става популярна сред представителите на английската по-висша класа, които я използват по време на разходки и пътувания през почивните дни. И така постепенно се превръща в задължителен аксесоар за топлите месеци.

В Австралия рибарските шапки често се бъркат с моделите, носени от военни и градинари (т.нар. „giggle hats“ или „Boonie hats“). В България пък ги наричаме със звучното име „идиотки“.

КАКВО ПРАВИ ШАПКИТЕ ИДИОТКИ ТОЛКОВА ПОПУЛЯРНИ?

Те са известни от времето, когато са ги носели ирландските рибари. С все сила се завръщат на модната сцена през 80-те и 90-те години, щом редица поп звезди започват да се появяват с тях. Предпочитани са, защото осигуряват надеждна защита от слънце и дъжд и същевременно изглеждат чудесно.

Този тип шапка е непринуден, готин и небрежен, затова подхожда на семпло облекло, като къси панталони или дънки и тениска. Завършете визията си с класически маратонки и всички мъжки аксесоари, които пожелаете.

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА РИБАРСКА ШАПКА?

Тази, която е лека и водоустойчива. Всички шапки идиотки пазят лицето и врата Ви от слънцето, но не всички са непромокаеми. На летен музикален фестивал или на риболов, най-подходящата шапка е тази, която Ви предпазва както от вредните ултравиолетови лъчи, така и от дъжда.

КАК ДА ИЗБЕРА МЪЖКА РИБАРСКА ШАПКА?

КАКВО Е СГЪВАЕМА ШАПКА ИДИОТКА?

Когато прочетете, че дадена шапка е сгъваема, това означава, че можете да я прегъвате, навивате, смачквате на топка и да я натъпквате в раницата си. Рибарските шапки са създадени така, че да понесат всичко това и лесно да възвърнат нормалната си форма.

Разгледайте всички налични мъжки шапки тук