Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка
Станете част от Trendhim Tribe

Присъединете се към Trendhim Tribe за специални отстъпки, модно вдъхновение и още!

Въвеждайки своя имейл, Вие приемате нашата политика за поверителност и се съгласявате да получавате имейли с предложения и новини за продуктите ни. Можете да се отпишете и да напуснете Trendhim Tribe по всяко време.

ШАПКИ ПАНАМА

Търсите шапка, с която да се чувствате комфортно по време на горещите летни отпуски и разходките до плажа, но без да правите компромис със стила си? Всеки от нашите модели панама е ръчно изработен в Италия от 100% еквадорска слама и без подплата за максимална проветривост - идеалният аксесоар, който ще Ви осигури елегантност и прохлада.

5 артикула
5 артикула

УЧАСТВАЙТЕ В ИГРАТА ЗА ГИФТ КАРТА С 800 ЛВ.

Абонирайте се за нашия бюлетин с модни съвети, специални оферти и информация за нови продукти. Автоматично ще се включите в ежемесечната томбола за гифт карта на стойност 800 лв.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.

ПОБЕДЕТЕ ЖЕГАТА С ШАПКА ПАНАМА

Този аксесоар традиционно се прави от еквадорска слама, добита от специален вид палма. Често наподобява федора и има широка периферия, която пази лицето от слънцето.

Тъй като тази слама е естествено лек и дишащ материал, не бива да се тревожите, че задържа топлина и пот. Дали сте на лятно барбекю на открито или отдъхвате в крайбрежен бар с чаша мохито, с такава светла сламена шапка ще Ви е прохладно, а и лесно ще я съчетаете с летния си тоалет. С неофициален ленен костюм или къси панталони и сандали, да завършите визията си с шапка панама е най-добрият начин да победите жегата.

ИЗБЕРЕТЕ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА ШАПКА ПАНАМА

Заради намаляващия озонов слой и глобалното затопляне, мъжките пазещи от слънцето шапки са по-важни от всякога! Когато търсите първокласен аксесоар, той трябва да е направен от истинска еквадорска слама. Само този вид шапки могат да се нарекат панама. Макар че се срещат и модели с по-различна форма, например с равна горна част и периферия с повдигнат ръб, традиционната шапка панама има широка периферия, панделка около основата и заострен отпред връх - по подобие на федората.

ОТ ПАНАМА ЛИ СА ШАПКИТЕ ПАНАМА?

Те не възникват в Панама, а в Еквадор. Получават името си в средата на 19-ти век, когато еквадорските производители на шапки започват да продават ръчно изработените си модели в Панама. Там се купуват от златотърсачите по време на Калифорнийската златна треска. Предполагаме, че „шапка панама“ се помнело по-лесно от „jipijapa" или „шапка toquilla", както още ги наричали в цяла Южна и Централна Америка.

ОТ ЕКВАДОР ДО ИТАЛИЯ

Традиционният занаят на плетене на шапки от еквадорска слама е включен в списъка за нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО през 2015 г. Всички наши мъжки шапки панама са направени на ръка в Италия. Признати италиански майстори грижливо придават на всяка от тях идеална форма. Липсата на подплата осигурява максимална проветривост и комфорт, за да разполагате с най-добрата шапка за горещите месеци.

ПАНАМА ИЛИ ФЕДОРА

Макар и сходни по дизайн и стил, шапките панама и федора се различават основно по материала, използван за изработката им. Панама се правят от еквадорска слама, докато федора могат да са от филц, памук или дори полиестер. Освен това панама са предназначени главно за топло време и затова са предпочитан летен аксесоар от мъжете по целия свят. Колебаете се между федора и панама? Разгледайте нашата колекция за най-подходящия за Вас модел.

КАК ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ РАЗМЕР ШАПКА ПАНАМА НОСЯ?

При избора на класическа шапка панама помнете, че периферията трябва да е пропорционална на раменете Ви. Ако телосложението Ви не е едро, препоръчваме тясна периферия и съответно по-широка за по-едри рамене.

Как да измерите главата си за шапка панама с точната големина

1. Увийте шивашки метър около главата си там, където ще стои вътрешната лента на шапката.

2. Срещнете краищата на челото.

3. Уверете се, че метърът не е твърде стегнат.

4. Изберете размер според обиколката на главата си.

Ако предпочитате да носите аксесоара наклонен по определен начин, поставете шивашкия метър на мястото, на което ще приляга вътрешната лента - обикновено 1 см над ушите. В случай че обиколката на главата Ви е на долната граница на даден размер, чифт ленти за намаляване големината на шапката ще са Ви от полза.

Разгледайте наличните мъжки шапки тук