Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 5 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
02 491 7708 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Желани
Количка

Актуални мъжки аксесоари 2022

Най-новото в мъжкия стил

Казват, че модните течения идват и си отиват, но стилът е вечен. Вярно е, но много от днешните класически аксесоари в началото са били шокиращи.

На 15 януари 1797 г. мъж на име Джон Хедърингтън е изправен пред лондонския кмет с обвинение в „нарушаване на обществения ред и подбуждане към неподчинение“. Властите твърдят, че това, което той носи, се „смята за плашещо скромните хора“. Докато си вървял по улицата, „няколко жени припаднали, децата пищели, кучетата лаели“, а момче си счупило ръката в насъбралата се тълпа.

Какво, за бога, е носил този мъж ?

Джон Хедърингтън създал първия цилиндър - шапка, която се превърнала в такава класика, че станала емблематична за мъжката мода в продължение на цял век.

За наш късмет, в днешно време почти навсякъде сме свободни да изразяваме себе си чрез аксесоарите и дрехите и е малко вероятно да ни изправят на съд заради избора ни на шапка.

С наближаването на лято 2022 бихме искали накратко да Ви представим шестте най-актуални тенденции в мъжките аксесоари и моден стил, позовавайки се на нашата статистика и проучвания.

1 - Обици с висулка

Мъжките обици преминават през много фази - от древните египтяни до знак за общественото положение на заможните персийци и от пиратите през 17 век до символ на хомосексуалните. Всъщност единственият период в историята, когато мъжете не носят обици, е Средновековието и неслучайно то е познато като Тъмните векове.

Уличният стил се развива, за да отразява духа на съвременната култура, а през 2022 г. масовата тема е откритото отричане на полово определяната мода. Това не е като да кажем „мъжете носят все повече женски аксесоари“. Точно обратното е - отхвърляне на цялата идея за разделение на аксесоарите на мъжки и дамски. Защо ако една обица е с висулка, трябва да е за жени? А ако висулката е череп - това ще я направи ли мъжествена и защо?

Модерният стил гласи: „Зарежете стереотипите и носете всичко, което отразява индивидуалността Ви.“

Една обица, без значение дали халка, разширител или с щифт, показва много, но ако има висулка, особено такава, която може да се заменя с други, разполагате с по-голяма свобода на себеизразяване.

2 - Комбинация от перли и верижки

Перлите били най-яркият символ за положение в обществото. Китайските благородници ги носили още 2300 г. пр.н.е. В Рим били толкова ценни, че Юлий Цезар въвел закон, забраняващ на всички освен на управляващата класа да ги използват. В миналото перлите били изключително ценени и търсени и само най-богатите владетели и търговци можели да си ги позволят.

Как тогава на тях е започнало да се гледа като на дамско бижу?

През 1921 г. на пазара се появили първите култивирани перли, цената им паднала и изведнъж този така бленуван материал станал достъпен за средната класа. Търговците се възползвали да убедят мъжете, че всяка жена тайничко мечтае за перли и мъжете приели, че е тяхно задължение да удовлетворяват това желание.

Над 4 хилядолетия мъжете носили перли, а през последните 100 години спрели.

Днес перлите се завръщат в мъжката мода - по-добри от всякога.

3 - Комбиниране на аксесоари

На моменти по-малкото е повече. Едно достатъчно ярко бижу няма нужда от нищо около себе си. Понякога обаче може да сте още по-впечатляващи с няколко фини и допълващи се аксесоара.

Точно както съчетанието на риза, жилетка и сако придава на облеклото Ви безспорна елегантност, така и комбинацията на колиета, гривни, гривна и часовник и дори пръстени може да преобрази Вашата визия. Лесно е, а имаме и цяла статия за съчетаването на колиета, в която ще откриете повече подробности.

Приятно комбиниране!

4 - Уличен стил - Otsu

Нашата най-нова собствена марка Otsu черпи идеи и вдъхновение от съвременния градски уличен стил. През 2022 стрийт модата е начин на себеизразяване. Фините и загадъчни аксесоари са заменени от ярки, приковаващи вниманието елементи и символи. Бъдете дръзки, шумни и ефектни.

5 - Цвят

Разпознаваемият символизъм е един от начините, по които хората изразяват себе си през 2022 г. Друг е чрез носенето на крещящи, смели и понякога необичайни цветове.

Яркочервен колан, синя обица или колие от верижка в цветовете на дъгата са все аксесоари, с които ще изпъкнете. Освежете своето монохромно или пастелно облекло с впечатляващи багри.

6 - Екологични материали

Земята се затопля и действията ни в миналото причиняват непоправими щети на нашата екосистема. Нямаме друг избор освен да променим начина, по който правим нещата, с надеждата да предотвратим бъдещи негативни последствия.

Един от методите, с които се надяваме да го постигнем, е употребата на повече рециклирани и рециклируеми материали. Нашите метални бижута са изработени предимно от медицинска неръждаема стомана, която е 100% рециклируема, а някои часовникови каишки от изкуствена кожа са от направения в Италия материал G-Pomme C. На вид и допир той е като естествена кожа, но се добива от ненужни ябълкови обелки, корк и други биоразградими компоненти. Това обаче не означава, че ще започне да се разпада, щом го сложите на китката си, тъй като се отличава с гъвкавостта и устойчивостта на кожата.

Механичните часовници са друга екологична алтернатива, защото вместо на батерии работят с добрия стар пружинен механизъм. Повечето от нашите механични часовници са и автоматични, което означава, че се навиват автоматично, докато се движите. Има ли нещо по-естествено от това?

Това са само няколко примера за устойчиви продукти в асортимента ни, а в близкото бъдеще ще добавим още много иновативни и щадящи околната среда аксесоари.

Присъединете се към Trendhim Tribe!

Научавайте първи за новите ни колекции. Получавайте специални промоции само за абонатите на нашия бюлетин, заедно със съвети, полезна и забавна информация.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.