Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Как да преоразмерите Вашия мъжки пръстен

И така, пръстите Ви са променили формата си и сега пръстените Ви не стават.

В тази статия ще намерите всичко, което трябва да знаете за преоразмеряването на Вашия пръстен, независимо дали трябва да го затегнете или разхлабите.

1 Как да преоразмерите вашия мъжки пръстен1.1 Как да промените размера на пръстен, за да го направите по-малък1.2 Как да промените размера на пръстен, за да го направите по-голям1.3 Кои пръстени могат и кои не могат да бъдат преоразмерени?1.4 Можете ли сами да промените размера на пръстен?

Как да промените размера на пръстен, за да го направите по-малък

1. Оразмеряване на мъниста

Това са малки топчета от благороден метал, които се добавят към вътрешната страна на халката от бижутер, за да се създаде плътно прилягане. Те са полупостоянни, но могат лесно да се свалят, ако трябва да промените размера на пръстена по-късно.

2. Пружинна вложка

Това е метална или силиконова пружина, която увивате около вътрешната страна на пръстена си, за да го затегнете. Пружинираща е, откъдето идва и името, и може да се увива и сваля толкова често, колкото пожелаете. Перфектна за създаване на 1 пръстен, който може да се носи на няколко пръста.

3. Лента за оразмеряване

Това е малка лента от метал, силикон, гума или дори пяна , която се добавя към вътрешността на пръстена. Препоръчваме този метод, тъй като е невидим и лесно се отстранява, в случай че искате да го носите на други пръсти. Вижте как

4. Срежете и свийте

Изрязването на малко парче от халката и след това запояването му обратно е перманентно решение, което трябва да се извършва само от професионалист. Дори тогава може да остави видим белег на пръстена Ви.

5. "Направи си сам" силиконова вложка

Почистете и подсушете добре вътрешността на Вашия пръстен и нанесете тънък слой аквариумен силикон. Изгладете го и го оставете да изсъхне. Този метод е обратим, удобен и издръжлив, идеален за неинвазивна и гъвкава опция за преоразмеряване, която позволява на Вашия пръстен да се адаптира перфектно към пръста Ви.

Как да промените размера на пръстен, за да го направите по-голям

1. Разтягане

Специални инструменти могат да направят пръстена малко по-голям, като го разтегнат. Този метод може да се използва само за малки корекции и няма да работи за титан, неръждаема стомана, волфрам и други изключително твърди метали.

2. Срежете и разтегнете

Това включва срязване на халката и добавяне на допълнително парче метал в празнината. Отново, това трябва да се направи от професионалист и може да остави видима следа.

Кои пръстени могат и кои не могат да бъдат преоразмерени?

Повечето пръстени, изработени от благородни метали като злато, сребро или платина, могат да бъдат преоразмерени. Пръстените с цялостна диамантена халка или халка със скъпоценни камъни, като и пръстените за вечност, не могат да бъдат преоразмерени, без това да повлияе на дизайна. Същото важи и за пръстените от волфрам, неръждаема стомана или други твърди метали, както и за пръстените с инкрустации от естествен камък или дърво.

И накрая, въпросът за милион долара:

Можете ли сами да промените размера на пръстен?

В някои случаи да.

  1. Намаляване на размера със силикон: Можете да добавите силиконов слой към вътрешната страна на лентата, за да приляга по-плътно.
  2. Използване на чук: Можете да разтегнете пръстен, като го набиете леко с чук, но внимавайте да не повредите пръстена. Не препоръчваме да опитвате това със скъпи пръстени, защото рискът е твърде голям. Вместо това го занесете на бижутер.
  3. Разтягане с клещи: Това изисква специален инструмент за разтягане на пръстени и много предпазливост. Ако не внимавате, можете лесно да разтегнете пръстена, докато се скъса.
  4. Намаляване с клещи: Можете да направите пръстен по-малък, като го компресирате с клещи. Не препоръчваме този метод за предмет, на който държите твърде много, тъй като е твърде лесно пръстенът да се деформира завинаги.

Така че, това е господа. Има много не-перманентни решения за намаляване на размера на Вашите пръстени, но за уголемяването им е най-добре да го оставите на професионалистите. Най-доброто решение: уверете се, че сте избрали пръстен, който пасва на пръста Ви. Вижте тази статия за това как да намерите Вашия размер пръстен и разгледайте нашата селекция от мъжки пръстени тук.

УЧАСТВАЙТЕ В ИГРАТА ЗА ГИФТ КАРТА С 800 ЛВ.

Абонирайте се за нашия бюлетин с модни съвети, специални оферти и информация за нови продукти. Автоматично ще се включите в ежемесечната томбола за гифт карта на стойност 800 лв.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.