Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Как пресъздаваме страстта към пътешествията

Как и защо създадохме колекцията Traveller

1 Как пресъздаваме страстта към пътешествията1.1 Глава 1 - вдъхновение1.2 Глава 2 - молив и хартия1.3 Глава 3 - третото измерение1.4 Глава 4 - проверка на живо

Глава 1 - Вдъхновение

Да искаме това, което не можем да имаме, е естествено, но не и да гледаме към поле и да знаем, че ни е забранено да го прекосим. Продължителното затваряне ни изпълни с това, което германците наричат „fernweh“ или болезнено жадуване за далечното. Превеждано е понякога като „страст към пътешествията“, но това понятие не предава болезнения нюанс.

Ние сме изследователи. Колкото и дълбоки корени да пуснем на едно място, винаги има един глас, който ни зове към приключения. Затова пътуваме и именно този глас вдъхнови екипа на Trendhim да създаде колекцията Traveller.

Глава 2 - Молив и хартия

Като пътешественици, се заехме да създадем аксесоари, емблематични за всеки, който копнее за свободата да изследва. Грабнахме моливите и скицниците и се захванахме за работа.

Най-ярките символи на пътуването са компасът и картата и кръглата им форма ни позволи някои интересни комбинации и допълващи се модели.

Изразът „свободен като птичка“ улавя същността на нашия приключенски дух. Дизайнерите на Trendhim пресъздадоха жаждата за свобода чрез висулката с форма на крило. Работи се и върху още много модели, всички те вдъхновени от номадското ни наследство и дълго стаяваното желание да опознаваме света.

Глава 3 - Третото измерение

Щом веднъж завърши скиците, екипът ни ги превръща в 3D модели. Понякога перфектните рисунки просто не могат да станат триизмерни обекти, което означава, че едва ли биха свършили работа като реален аксесоар. Отказваме се от някои от рисунките, но останалите се усъвършенстват.

Когато моделите са готови, правим триизмерни копия на елементите им, за да ги огледаме по-добре. Отново се оказва, че 3D копието невинаги е успешно в истинския живот. Този процес ни позволява да открием слаби звена, неточни детайли или пропуски в дизайна. Например, след като принтирахме елементите за една от гривните, установихме, че закопчалката е твърде малка.

Когато чрез последователен дизайнерски подход откриваме слабостите на аксесоарите, ние се стремим крайният продукт да бъде идеален.

Глава 4 - Проверка на живо

Мострите от доставчика може да изглеждат различно от 3D копията. Металният блясък би могъл да засенчва детайлите или да подчертава несъвършенствата. Това е още един повтарящ се процес и често изискваме многобройни мостри, докато изпипаме всяка подробност.

Сега се фокусираме върху издръжливостта на стоманата и нейното покритие, за да се уверим, че е готова за ежедневието на всеки активен мъж, който отново се радва на света. Изпробваме здравината на звената и устойчивостта към износване на покритието, за да не се налага да сваляте бижутата, преди да скочите във водата.