Връщане до 365 дни по всякаква причина
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Резултати от търсенето на ""
Затвори
Преглед на всички резултати
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Език:
Всички категории
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Резултати от търсенето на ""
Преглед на всички резултати
Открийте кой размер пръстен носите

Определянето на размера може да е объркващо. Присъединете се към нас и вижте нашите указания стъпка по стъпка и безплатен pdf файл.

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Благодарим Ви!

Обещаваме само полезно съдържание!

Затвори
Знаете ли кой размер пръстен носите?

Мъжките пръстени - най-добрият наръчник

Научете всичко за мъжките пръстени - от материалите за изработката им до това как да определите правилния размер и още много повече, при това само за 20 минути.

От древни времена до днес мъжете носят пръстени в знак на своето финансово състояние, принадлежност или семейно положение. И сега се срещат модели със специална стойност за притежателя си, които го правят част от дадено учебно заведение, общество или клуб.

Предимствата да се носи пръстен

 • Със златна халка на безименния пръст веднага става ясно, че сте женен, и, да се надяваме, ще успеете да се насладите на вечер навън без нежелани неприлични предложения.
 • Играчките против стрес са за хлапетата. Истинските мъже могат да ангажират времето и вниманието си само със своите пръстени.
 • Пръстените са естествено допълнение към облеклото и му придават очарователен акцент. Особено с пръстен с камък може да подчертаете цвят от тоалета си.
 • Покажете своята принадлежност с аксесоар на кутрето. Можете да изразите обичта си към футболен отбор, учебно заведение или дори политическа партия с деликатен пръстен печат.
 • Златото е скъпо и ако сте решили да покажете благосъстоянието си на света, няма по-добър начин от това ръката Ви да е отрупана с блестящи, златни пръстени.

На кой пръст мъжете трябва да носят пръстен?

Свободни сте да носите пръстен на който пръст пожелаете. Поне у нас няма правила или закони, които определят какво да слагате на пръстите си.

Все пак съществуват определени очаквания. Някои традиционни норми и нрави са се запазили до наши дни, а други са отишли в кошчето на историята.

1: Пръстени на палеца

Да се носи пръстен на палеца все още е малко необичайно, макар че става все по-популярно. Ако вече имате два пръстена на ръката, вероятно е най-добре да сложите третия на палеца, за да не изглежда претрупано.

2: Пръстени на показалеца

В миналото някои много високопоставени господа са носели на показалеца си пръстен печат със семеен герб, но днес е по-обичайно такъв да се слага на кутрето. Ако държите да забележат пръстена Ви, поставете го на показалеца и не пропускайте да посочвате наоколо.

3: Пръстени на средния пръст

Средният пръст няма някаква историческа натовареност, затова на него може да носите какъвто пръстен пожелаете, без да се тревожите, че ще ви възприемат като женен или като едновремешен писар например. Само имайте предвид, че един масивен аксесоар на най-големия пръст може да засенчи моделите на двата съседни пръста.

4: Пръстени на безименния пръст

Възприето е, че на безименния пръст се носи брачна халка, като в православните държави тя се слага на дясната ръка, а в останалите страни - на лявата. Няма правила, според които това е задължително. Може да поставите халка на който пръст пожелаете или изобщо да не носите такава, но виждайки пръстен на безименния Ви пръст, повечето хора ще сметнат, че сте женен.

5: Пръстени на кутрето

Преди много години на кутрето са се носели пръстени печати. Горната им част се е потапяла в горещ восък и така се е правел печат, с който са се подписвали юридически и официални документи. С изобретяването на химикала и самозалепващите се пликове обаче, това е станало излишно.
През последните стотина години на кутрето се слагат пръстени, символ на принадлежност към дадено учебно заведение или клуб. Често, макар и не винаги, те са богато украсени и имат герб или печат.

Видове мъжки пръстени

Пръстени печати

Мъжките пръстени печати се отличават с прекрасно ретро очарование. Както се разбира от името им, те изобразяват някакъв знак, символ, обикновено герб или емблема на клуб или училище. Но нищо не Ви пречи да носите такъв аксесоар с гравирано лого на любимия си футболен отбор или дори да създадете свой собствен дизайн.

Пръстените печати най-често се изработват от злато и се носят на кутрето, без значение на коя ръка, а в по-редки случаи и на показалеца.

Брачни халки

Брачните халки обикновено се носят на безименния пръст. Изработват се предимно от злато или сребро и имат семпъл дизайн без излишни детайли.

Напоследък натрупват популярност и модели от други метали, като платина или волфрам. Не е и напълно изключено мъже да носят сватбен пръстен с диамант.

Пръстени за кутрето

На малките пръсти на ръцете може да носите какъвто аксесоар пожелаете. Обикновено там се слагат пръстени печати, но не е задължително.

Тези модели са малки и не пречат на ежедневните Ви дейности. Могат да бъдат от всякакъв материал - от злато до пластмаса или дори кожа.

Пръстени за палеца

Както споменахме по-рано, ако не искате ръката Ви да изглежда претрупана с бижута, палецът е най-подходящ за пръстен.

На него има много място и аксесоарът може да е колкото голям и блестящ пожелаете. Особено популярни напоследък са пръстените с черепи. Използваните материали варират от неръждаема стомана до танзанит и с подобен модел със сигурност ще Ви забележат.

Материали за изработката на мъжки пръстени

Изборът от какъв материал да е халката на пръстена е толкова важен, колкото и решението на кой пръст ще го носите. Все пак той е в непрекъснат допир с кожата Ви, затова едва ли искате модел, който е неудобен, предизвиква алергия или лесно се деформира при удар в твърд предмет.

Пръстени от злато

Чистото злато веднага се познава по своя жълто-оранжев цвят и от него обикновено се правят брачни халки. То е един от най-лесно обработваните материали и вероятно е първият метал, използван някога за бижута.

Когато си купувате пръстен, малко вероятно е да откриете модел от чисто, 24-каратово злато, а и едва ли ще искате такъв. Чистото злато е меко, скъпо и лесно се деформира. Повечето висококачествени златни пръстени са 18 карата, което означава, че съдържанието на злато в сплавта е 18/24 или 3/4.

 • Предимство: Непреходен, класически метал
 • Предимство: Разпознава се веднага
 • Предимство: Не потъмнява
 • Недостатък: Чистото злато е много меко и се наранява лесно
 • Недостатък: Златните сплави могат да съдържат метали, които предизвикват неприятна реакция на кожата
 • Недостатък: Висока цена

Пръстени от бяло злато

Бялото злато е сплав, което означава, че чисто злато е премесено с друг метал за получаването на нов материал. За производството му няма универсален стандарт и бижутата от бяло злато обикновено са сплав от злато със сребро, мед, платина или никел. Много от пръстените имат и родиево покритие за блестяща, бяла повърхност.

Освен че придобива атрактивен цвят, бялото злато дава възможност за коригиране и на физичните свойства на метала. Докато чистото злато е меко и може лесно да се деформира, бялото със съдържание на никел е едновременно твърдо и здраво.

 • Предимство: Изглежда добре с камък във всеки цвят
 • Предимство: Не потъмнява
 • Предимство: Устойчиво на надраскване
 • Недостатък: Сплавта може да съдържа никел, неподходящ за страдащите от алергия
 • Недостатък: С времето родиевото покритие може да се износи

Пръстени от платина

По-ценна от златото, платината е рядък, плътен метал. Залежите са най-вече в Южна Африка, като годишно се добиват само 160 тона. Тя е идеална за мъжки пръстени, не само защото е в ограничено количество, но и заради здравина и издръжливост, с които златото не може да се похвали.

Ако искате пръстен с камък, моделите с платинена основа са по-надеждни и устойчиви на нараняване от тези със златна.

 • Предимство: Здрав, твърд и издръжлив метал
 • Предимство: Отличен за бижута с камъни
 • Предимство: Хипоалергенен и подходящ за чувствителна кожа
 • Недостатък: Скъп
 • Недостатък: Изключително плътен и затова тежък материал

Пръстени от титан

Най-голямото предимство на титана, освен великолепната му, блестяща, сребриста външност, е съотношението здравина-тегло. Той е здрав като стоманата и в същото време изключително лек.

Титановият пръстен е четири пъти по-лек от еднакъв по големина златен пръстен и около пет пъти по-лек от същия модел, изработен от платина. Ако търсите бижу, което изглежда страхотно, без да натоварва ръката Ви, изберете аксесоар от титан.

 • Предимство: Лек
 • Предимство: Здрав
 • Предимство: Рециклира се
 • Недостатък: Скъп
 • Недостатък: Толкова е лек, че може да забравите, че носите пръстен

Пръстени от стерлингово сребро

Този класически и неостаряващ метал се е използвал за изработката на пръстени от най-малко 4500 години и дори първоначално в Древен Египет се е считал за по-ценен от златото. Сребърните пръстени са семпли, красиви и на сравнително достъпна цена.

Най-често за пръстени се използва така нареченото сребро проба 925, известно още като стерлингово сребро, което се състои от 92,5% чисто сребро, примесено с мед. За разлика от мекото и ковко чисто сребро, стерлинговото, благодарение на добавената мед, е твърдо и здраво, макар и податливо на потъмняване.

 • Предимство: Здраво
 • Предимство: Значително по-евтино от златото
 • Предимство: Красив оттенък и блясък
 • Недостатък: Потъмнява
 • Недостатък: Стерлинговото сребро проба 925 съдържа мед, която при някои хора предизвиква алергична реакция

Марказит

Пръстените от марказит всъщност се изработват не от минерала марказит, а от друга разновидност на железния сулфид, наречена пирит, позната още като "златото на глупците".

Тези аксесоари били много популярни в късната викторианска епоха като скромна алтернатива на златото и често се съчетават с черен камък, например оникс.

 • Предимство: Много евтин
 • Предимство: Пиритът придава приятен блясък
 • Недостатък: Руши се лесно и се поправя много трудно
 • Недостатък: Ще се чувствате неловко, ако трябва да обясните, че пръстенът Ви е от "златото на глупците"

Пръстени от волфрам и волфрамов карбид

Волфрамът е най-твърдият и здрав метал на земята, а вероятно и в цялата вселена. Ако и Вие сте така непоклатим, той е идеалният материал за Вашия пръстен. Трябва обаче да знаете, че волфрамовите пръстени се надраскват и затова ще пътуват през вечността здрави, но не и с първоначалния блясък.

За разлика от чистия волфрам, волфрамовият карбид е дори още по-твърд и няма да се надраска, затова пръстенът Ви ще запази блясъка си дори по-дълго от самия Вас.
Важна особеност на волфрамовите пръстени е, че заради тяхната изключителна твърдост и здравина, големината им не може да се коригира, затова се уверете, че купувате точния размер и се постарайте да не напълнеете много.

 • Предимство: Както чистият волфрам, така и волфрамовият карбид са хипоалергенни
 • Предимство: Почти невъзможно е да се счупят
 • Предимство: Пръстените от волфрамов карбид запазват блясъка си завинаги
 • Предимство: Достъпна цена
 • Недостатък: Размерът не може да се регулира
 • Недостатък: Трудно се срязват в спешни ситуации
 • Недостатък: При удар в твърда повърхност волфрамовият карбид няма да се огъне, а ще се нарани

Керамични пръстени

Тези аксесоари могат да се изработват от изпечена глина, но по-често се правят от високотехнологична керамика, както волфрамовия и титановия карбид. Те са изключително твърди, устойчиви на топлина и, за разлика от любимата Ви ваза, се чупят трудно.

Мъжките керамични пръстени не съдържат материали, предизвикващи алергии. Изработват се в най-разнообразни цветове, шарки и текстури, като са и на доста достъпна цена.

 • Предимство: Могат да имат различен красив, сложен дизайн
 • Предимство: Не са скъпи
 • Предимство: Хипоалергенни
 • Предимство: Устойчиви на надраскване и нараняване
 • Предимство: Леки
 • Недостатък: Размерът им не може да се коригира
 • Недостатък: При удар в твърда повърхност няма да се огънат, а ще се счупят

Дървени пръстени

Природата е навсякъде около нас - защо да не е и на пръста Ви? Дървените пръстени са екологични и обикновено се правят по поръчка от твърда дървесина или преработени материали, например железопътни траверси.

Хипоалергенни са, което означава, че не съдържат съставки, които е вероятно да дразнят кожата и да предизвикат реакция. Освен това са много леки, а като допълнителен плюс за природозащитниците са и биоразградими.

 • Предимство: Безвредни за природата
 • Предимство: Хипоалергенни
 • Предимство: Леки
 • Предимство: Не са скъпи
 • Недостатък: Мога да се увредят от вода и химикали
 • Недостатък: Доброто им състояние изисква специална грижа

Силиконови пръстени

Силиконовите пръстени са гладки, леки и се изработват във всеки цвят, форма или текстура, която може да пожелаете или да си представите. Те са устойчиви и издържат на температури от -50 до +500 градуса, без да губят качествата си.

Силиконът е податлив материал и няма да се тревожите, че при удар може да се деформира или счупи. Един недостатък е, че на него не може да се сложи камък.

 • Предимство: Еластични
 • Предимство: Гъвкави
 • Предимство: Евтини
 • Недостатък: Не могат да се изработят с камък
 • Недостатък: Нямате усещането, че носите истинско бижу

Пръстени от замак

Дори и да звучи като нещо извънземно, замакът всъщност е просто галванизирана цинкова сплав, която съдържа още алуминий, магнезий и мед. Познат е също като "лят цинк" или "бял метал". Необичайното му име произлиза от съкращението на съставките на немски език. За пръв път е създаден в Съединените щати през 20-те години на ХХ век.

Замакът не съдържа никел, хипоалергенен е и може да се отлее в страхотни аксесоари с рустик дизайн, което го прави подходящ за бижута.

 • Предимство: Хипоалергенен
 • Предимство: На достъпна цена
 • Предимство: Има ретро очарование
 • Предимство: Лек
 • Недостатък: Не изглежда изискано
 • Недостатък: Може лесно да се повреди от природните условия

Скъпоценни камъни, използвани за изработката на пръстени

Скъпоценните камъни придават класа и индивидуалност на всеки пръстен. Със своите различни оттенъци те са прекрасен акцент в зависимост от тоалета, тена и цвета на очите. Ето най-често срещаните видове при мъжките пръстени.

Диамантите са най-добрият приятел на мъжа

Прозрачни, безцветни и със способността да пречупват светлината така, че да озарят всичко наоколо, диамантите са изключително твърди и са едни от най-ценните скъпоценни камъни в света. Повечето от тях съдържат малки естествени несъвършенства или примеси, затова и чистите диаманти са значително по-скъпи.

Очарователните рубини

Със своя розово-червен нюанс, рубините са поразително красиви и се ценят високо още от времето на Стария завет. Твърди почти колкото диаманта, те са разновидност на кристален алуминиев оксид, наречен корунд. Колкото по-тъмни, кървавочервени са рубините, толкова по-скъпи са те. Най-красиво стоят на наситеножълти златни пръстени.

Великолепните сапфири

Като структура сапфирите представляват абсолютно същата разновидност на корунда, както рубините, но с една съществена разлика - не са червени. Макар че обикновено са сини, срещат се и зелени, оранжеви, лилави и дори черни сапфири, тъй като нюансът им зависи от вида примеси в камъка. Съществува и много рядък вид с променлив цвят, който сменя оттенъка си в зависимост от източника на светлина. Тези скъпоценни камъни изглеждат превъзходно на светъл, сребрист пръстен.

Смарагд

Смарагдът, познат още като изумруд, е зелен скъпоценен камък, добиван от повече от 3500 години. Подобно на диамантите, повечето смарагди имат видими с просто око несъвършенства или примеси и екземплярите без дефекти са изключително редки. Цветът варира от бледо ментовозелено до наситено тревистозелено, като тъмните разновидности се ценят най-високо. Изумрудът не е особено твърд и може да се инкрустира с надпис, който ще направи пръстена Ви още по-специален.

Аметист

Аметистът е лилава или виолетова разновидност на кварц. Той бил високо ценен от древните гърци, които вярвали, че предотвратява напиването и облекчава махмурлука. Всъщност "аметист" произлиза от гръцката дума за "неопиянен". Изключително красив и на относително добра цена, пръстенът с аметист може да е идеалният аксесоар за вечер в града.

Аквамарин

Можете ли да познаете откъде идва името на този камък? От латинските думи aqua (вода) и marina (море). Той има цвят на морска вода, по-точно на лазурносиньото Средиземно море, а не на кафеникавия естуар на река Мърси. Ако имате сини очи, един идеално полиран аквамарин на пръста Ви красиво ще ги подчертае.

Танзанит

Танзанитът е неотдавна открит, рядък, син или виолетов скъпоценен камък, който изглежда различно в зависимост от това на каква светлина и под какъв ъгъл го гледате. За разлика от диамантите, при които несъвършенствата са обичайни и за по-скъпите екземпляри, почти няма танзанит с дефекти. Ако го носите на пръстен от бяло злато, титан или платина, с удоволствие ще движите ръката си, за да се насладите на различните му нюанси.

Черен диамант

Черен диамант се нарича всеки нормален бял диамант, който има твърде много примеси и несъвършенства, за да се нарече истински красиво бижу. Естествените черни диаманти съдържат главно струпвания на графит, на което се дължи и тъмният им цвят. За основа на синтетичните черни диаманти също се използват бели, несъвършени диаманти, които се подлагат на радиация или топлинна обработка, за да придобият черен оттенък.

Оникс

Ониксът е камък в топъл нюанс с редуващи се цветни ивици. За бижута се използва най-вече черният му вариант. Този скъпоценен камък не е нито рядък, нито особено скъп. По-разпространени са разновидностите му в червено, но опити да се фалшифицира са правени още в римско време, когато червеният оникс е бил потапян в захарен разтвор и след това обработван с киселина, за да стане черен. Камъкът изглежда великолепно на пръстен от сребро или марказит.

Тюркоаз

Какъв е тюркоазът - син или зелен? Нито едно от двете, той е тюркоазен. За разлика от повечето други скъпоценни камъни, използвани за бижута, тюркоазът е напълно непрозрачен и няма никаква отразителна способност. Той се добива по целия свят, цветът му варива от синкаво-зелен до зеленикаво-син и е високо ценен още от древността.

Муасанит

На вид подобен на диаманта и почти толкова твърд, муасанитът е изключително рядък и се открива само в метеоритни кратери. Синтетичният, създаден в лабораторни условия камък се появява на пазара към края на 20-ти век и е атрактивна и достъпна алтернатива на диамантите. За разлика от тях, муасанитът променя цвета си, когато се нагрее.

Перидот

Перидотът, познат още като оливин и хризолит, е маслиненозелен скъпоценен камък, често бъркан със смарагда. Той се е използвал за украса на пръстени от времето на Древен Египет, когато се е добивал само на малък остров в Червено море. Заради своята неустойчива химическа структура обикновено има много несъвършенства и повечето камъни перидот са доста малки.

Кехлибар

Технически погледнато, кехлибарът не е скъпоценен камък и няма определена химична формула. Въпреки всичко е едно от най-впечатляващите украшения в природата. Образува се от втвърдявала се в продължение на столетия борова смола. За разлика от другите камъни, примесите при кехлибара са високо ценени, а останките на мъртви животни като комари например дори още повече. Цветът варира от светложълт до оранжево-червен, а на Карибите се добива син и зелен кехлибар.

Тигрово око

Тигровото око е разновидност на кварца, удивително наподобяващо вкаменено дърво. То е идеално за по-непретенциозни пръстени. Камъкът обикновено е непрозрачен, тъмнокафяв, изпъстрен с по-светли и по-тъмни ивици.

Пръстени, безвредни за Вашата кожа

Понякога Вашето тяло не Ви слуша. Обичайно спокойната Ви имунна система, която мързелува, когато трябва да Ви предпази от най-лошите настинки, полудява и предизвиква неприятни физически реакции при допир с напълно безвреден материал.

Обикновено тези алергии се дължат на метали като кобалт, никел и хром, често срещани в сплавите, от които се изработват пръстени. Затова, ако пръстът започне да ви сърби, вероятно е най-добре да свалите пръстена и никога повече да не го слагате.

А какво може да направите, ако имате слабост към бижутата, но страдате от контактен дерматит или алергия към тези метали?

Тест за алергия към метали

Първо трябва да си направите алергичен тест при личния лекар. Ако не сте сигурни какви метали съдържа пръстенът Ви, по-добре е да проверите реакцията си към всички. Тестът е бърз, (сравнително) безболезнен и резултатите излизат веднага. Когато вече знаете към какво имате непоносимост, просто избягвайте пръстени, съдържащи този метал.

Хората са алергични най-често към никел, а, за съжаление, той е съставна част на повечето сплави. Ако имате избор и финансова възможност, вземете пръстен от чист метал без примеси, като сребро, 24-каратово злато или волфрам.

Алтернативни материали за пръстени при чувствителна кожа

Възможно е кожата Ви да не реагира добре на нито един метал, което вероятно е в резултат на алергии или просто на постоянното триене в твърд предмет. При някои хора се получават мазоли, при други - не. Ето няколко материала, с които бихте могли да замените металните пръстени:

 • Силикон
 • Дърво
 • Керамика
 • Волфрам

Как да почистите пръстена си

За да се радвате на пръстените си цял живот, трябва да ги почиствате и съхранявате правилно. Най-лесният вариант е за чистотата им да се погрижи квалифициран бижутер, но ако не искате да ползвате професионални услуги, за бижута без камъни Ви трябват само вода, слаб препарат, мека четка за зъби и памучен плат за подсушаване.

Меката кърпа за полиране на бижута също е евтин и ефективен начин за премахване на лекото потъмняване. Ако аксесоарът е с камък, избягвайте водата, както и абразивните препарати, за да не го надраскате. Ще върнете блясъка му с клечки за уши, потопени във въглероден пероксид (кислородна вода). Дървото също не бива да се мокри. Като цяло, бижутата трябва да се държат далеч от химикали и хлорирана вода, за да се предотврати сериозно повреждане и обезцветяване на метала и разхлабване на камъните.

Интересни факти за мъжките пръстени

 • Древните египтяни вярвали, че специална вена свързва безименния пръст на лявата ръка със сърцето.
 • Папският пръстен печат е създаден през 13-ти век и се нарича "Пръстен на рибаря". С него се подписва официална кореспонденция до 1842 г.
 • В Древен Рим само на заможните патриции било позволено да носят златни пръстени. Плебеите трябвало да се задоволят с модели от желязо.
 • Най-скъпият пръстен в света е "Розовата звезда", украсен с впечатляващ 59.60-каратов розов диамант. Той беше продаден за 57,3 милиона паунда през 2017 г.
 • В края на Средновековието в Европа станало модерно да се носят по няколко пръстена на всяка ръка.
 • През Ренесанса често се използвали пръстени с тайни отделения, в които да се крият документи.
 • По традиция на коронацията си английските монарси носели специален пръстен, символ на тяхната духовна свързаност със страната.
 • Възможно е тленните Ви останки да бъдат обработени и сложени в диамант, който да се постави на пръстен, като трогателен спомен за опечалените Ви близки.
 • Най-тежкият пръстен в света е Najmat Taiba, който тежи над 60 кг и е украсен с 5 кг скъпоценни камъни.
 • Ако притежавате "Единствения пръстен", познат от "Властелина на пръстените", ще можете да ставате невидим, когато пожелаете, но ще възприемате света по различен начин.

Въпроси и отговори

Аз съм електротехник и ми трябва пръстен, който не провежда ток. Какъв да избера?

Не трябва да носите пръстени от метали като злато или сребро. Изберете модел от дърво, силикон или керамика, който изглежда фантастично, без да провежда електричество.


Кой е най-трайният метал за пръстени?

Най-твърдият, издръжлив метал за изработка на пръстени е волфрамовият карбид. Той е изключително здрав и устойчив на надраскване.


След колко време се дава пръстен за обещание?

Този вид пръстени не са годежни, а просто напомнят за обещание, което сте дали на някого. То може да е да го обичате до края на живота си или винаги да купувате мляко, когато се прибирате от работа. Сами решавате колко да изчакате, преди да дадете такъв пръстен, в зависимост от това колко сериозен е поетият ангажимент.


Какъв е максималният брой пръстени, който мъжът трябва да носи?

Няма категоричен отговор. Това се определя от личния Ви стил и впечатлението, което искате да направите. Ако се стремите да демонстрирате безмерно богатство, няма да сгрешите, ако окичите ръцете си с блестящи пръстени, в останалите случаи обаче не бихме препоръчали повече от три на всяка ръка.


Къде се носи брачна халка?

Брачната халка обикновено се слага на безименния пръст, в някои страни на лявата, а в други - на дясната ръка. Почти всички католици и протестанти я носят на лявата. Тази традиция идва от древните египтяни, които смятали, че съществува вена, свързваща левия безименен пръст със сърцето. Те предали вярването на римляните, които нарекли този кръвоносен съд "Vena Amoris" (вената на любовта). В източноправославните култури, от друга страна, е прието венчалната халка да се носи на дясната ръка, защото тя се свързва със силата на обета за вярност и с мощта на Божията ръка.


Трябва ли мъжете да носят годежен пръстен?

Това е въпрос на личен избор. Ако все още не сте женен, но вече определено не сте ерген, с годежния пръстен показвате това и дамите наоколо знаят, че сте зает.


Вярно ли е, че размерът на пръстена съответства на номера на обувките?

Не.


Защо волфрамовите пръстени са толкова евтини?

Не са или поне не би трябвало да бъдат. Както с всичко останало, получавате толкова, колкото плащате. Ако един волфрамов пръстен е на абсурдно ниска цена, вероятно е бил изработен от лоши материали, с много и евтини примеси и без качествен контрол.


Как трябва да стои пръстенът?

Удобно. Достатъчно свободно, за да го въртите около пръста без усилие, но не и толкова хлабаво, че да се мести сам.


Кое е по-добре - пръстенът да ми е голям или да ми е малък?

За бижутера е значително по-лесно да стесни пръстен, отколкото да го уголеми.


Какво може да се гравира на мъжките пръстени?

Всичко, което се побере: имената на децата Ви; обет да обичате, почитате и да се покорявате; клетва да отмъстите за баща си; текст на любима песен. На практика, разполагате с място за около 200 символа.


Има ли модели, подходящи за мъже, които не обичат да носят пръстени?

Опитайте с нещо супер леко и много тънко, което почти да не усещате. Титанът е добър избор.


Подходящо ли е, ако вече не съм женен, да нося венчалната си халка като пръстен печат на другата ръка?

Еха! Зависи от обстоятелствата. Ако сте вдовец, това е мил спомен, но ако сам сте се погрижил да сте вдовец, тогава не - зловещо е. В случай че сте се развел и продължавате да носите халката, вероятно все още не сте готов да продължите напред.


На кой пръст се носи пръстен на тайно общество?

Този вид пръстени показват принадлежността Ви към дадено братство или тайнствена организация. По традиция те се носят на кутрето или по-рядко на показалеца.


Колко трябва да похарча за венчална халка?

Ако я купувате за себе си, колкото прецените. Не е задължително да е скъпа, но се уверете, че наистина я харесвате и ще я носите с удоволствие дълги години.


Нови колекции

Колекция Lane

Създаден, за да се носи често и по различни поводи, всеки хронограф от колекцията Lane съчетава ефикасност и красив, изч...

Колекция New Age

Сътрудничеството между Bohemian Revolt и талантливи артисти проправи пътя на забележителния дизайн, смелите мотиви, ръчн...

Колекция Unclouded

Колекцията Unclouded на Waykins е вдъхновена от сърфа и създадена за Вашите приключения на сушата.

Колекция Boho

Класически аксесоари за костюм, които, за разлика от едноцветните модели, оживяват със своя закачливо детайлен датски ди...

Колекция шапки Fido

Насладете се на шапки, направени от ръцете на майстор с 40 години опит. Представяме Ви изработената в Италия колекция Fi...

Колекция плетени шалове и шапки

Подарете си елегантност и комфорт за студените зимни дни с нашите плътни шалове и шапки от мериносова вълна.

Колекция портфейли Larry

Портфейлите и картодържателите в тази колекция Ви предпазват от физическа и електронна кражба. Те имат вградена RFID защ...

Колекция гривни 925

Издръжливи, здрави и с восъчно покритие, гривните от колекция 925 на Lucleon са едновременно водоустойчиви и красиви.

Колекция часовници Alton

Часовник, който може да носите с блейзър или докато карате сърф. Часовник, който Ви дава увереност.

Вижте всички колекции

Нови статии

Наръчник за пиърсинг на ухото

Всичко, което мъжете трябва да знаят за пробиването на уши - от видовете пиърсинг до грижата за тях и предпазването от и...

Първи стъпки в света на мъжките обици

Готови сте за обица, но не сте сигурни откъде да започнете? Ще обсъдим най-важното по темата, като стилове, видове закоп...

Седемте чанти, които не носите, а трябва

Подарете си модерен и практичен аксесоар. Дали ще Ви служи за ваканцията или фитнеса, подходящата мъжка чанта е нещо, бе...

За нас

Да разказваме истории чрез мъжките аксесоари стои в основата на това, което сме. Всеки си има история. Каква е Вашата?

Как се съхраняват, почистват и гладят вратовръзки

Нашето пълно ръководство за грижа за копринени, вълнени, полиестерни и памучни вратовръзки - от пренасяне и съхранение д...

7 основни правила за съчетаването на мъжки аксесоари

Лесни насоки за комбинирането на аксесоари от метал, кожа, материи с различни цветове и шарки. Научете как да съчетавате...

8 неща, които трябва да знаете за шаловете

Научете всичко за мъжките шалове - от избора на цвят, дължина и материя до различните начини на връзване.

Как да носим гривни с мярка и стил

Тук ще научите всичко за мъжките гривни - от размера и стила до цветовете и начина, по който да ги съчетавате.

Вратовръзката - най-добрият наръчник

Вашият гид в света на вратовръзките - как да подберете подходящия цвят, модел и как да направите класически възел - четв...

Вижте всички статии

Начин на плащане

Приемаме повечето дебитни и кредитни карти. При въпроси се свържете с нас.

Свържете се с нас

0886 22 44 30
На Ваше разположение сме всеки работен ден от 9:00 до 17:00 ч.

Вдъхновете се и получавайте оферти

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Винаги може да се отпишете

О, йеее!

Добре дошли в нашето семейство!

Очаквайте първия имейл от нас съвсем скоро.

Опознайте ни

Научете как Trendhim израсна от нищото до над 5000 уникални продукта. Всеки си има история...нашата включва и газела.


Открийте ни

© 2009-2019 | Trendhim.bg | Телефон: 0886 22 44 30 - info@trendhim.bg | Условия за ползване | CSR | Преса
ОК
Затвори
Добавете в количката
Влезте

Опаа! Моля проверете дали сте въвели правилни имейл и парола.

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Опаа! Пропуснахте това поле
Смяна на паролата Създаване на акаунт
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.