Връщане до 365 дни
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Очила с прозрачни стъкла
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

Как създадохме
колекция Orisun

На езика на племената йоруба „orisun“ означава произход, източник или извор.

Вдъхновението

Когато ни отнемат нещо, още повече го желаем. След последните две години копнеем за пътуване, приключения и нови преживявания. По време на изолацията много хора се обърнаха към духовното, медитацията и философията, освен че, разбира се, участваха в срещи в Zoom и печаха хляб с квас.

Това доведе и до повишен интерес към естествените камъни, за които мнозина вярват, че събират нашата енергия и я насочват към положителни резултати. Макар че няма научни доказателства за такива мистични свойства, натуралните камъни и изработените от тях бижута добиха огромна популярност по време на пандемията.

Работейки върху дизайна на нашите аксесоари, ние бяхме мотивирани и възхитени от нестандартния характер на камъните. Винаги има елемент на изненада, защото формите, шарките и дори цветовете могат да варират. При някои видове камъни разликата е малка, а при други може да е значителна.

Всеки камък е естествен и уникален, затова всяко бижу е единствено по рода си, а не абсолютно еднакво с това на снимката. Вашият камък може да е по-ярък, с по-контрастни линии или шарки, а би могъл да бъде и по-семпъл и деликатен. Кой знае!

Предизвикателството

Работата с натурални камъни ни изправя пред интересно предизвикателство. Знаем обичайната цветова гама и общите характеристики на дадения вид, но индивидуалният камък на всяко бижу винаги е мистерия, защото всеки е уникален.

Относително лесно е да се създават аксесоари, които допълват цвета на еднородни камъни като циркон, рубин и хематит. Има обаче и камъни като яспис, лапис лазули и тигрово око с разнообразни нюанси, форми и отличителни детайли, които влияят на естетиката на камъка и съответно на бижуто като цяло. Ето защо дизайнът на артикула трябва да допълва камъка, без значение как изглежда той. Най-добрият начин да постигнем това е да поставим акцента върху самия камък, като нашият дизайн отстъпи пред естествената му красота.

Представете си рамката на една картина. Ако тя е с твърде много орнаменти, ще отвлича вниманието от изображението, а ако цветът ѝ не е в тон с него, се губи целият ефект на произведението. Когато не знаете как ще изглежда картината, най-добре е да подготвите колкото е възможно по-семпла рамка.

Камъните

Изборът на камъни за изработка на бижута зависи от много фактори. Металът обикновено е в сребрист или златист цвят и камъните трябва да му подхождат. Тяхната твърдост определя колко вероятно е да се счупят и колко трудно е да се оформят като аксесоар. Някои камъни са полупрозрачни и ако се сложат на цветен, например златист метал, ще придобият жълт оттенък. Определени камъни са прекомерно скъпи, а при други са възможни твърде големи вариации, за да се гарантира удовлетворителен резултат.

Ние подбираме камъните на базата на техния външен вид, качество и според това дали се вписват в колекциите ни. Не търсим предполагаеми метафизични качества и причината за това е ясна - знаем какво изглежда добре и какво не. Нямаме представа дали даден камък ще Ви направи богати или ще подпомогне концентрацията Ви. Възможно е да се случи, а може и не. Затова вместо на предполагаемата му способност да пречиства аурата ние залагаме на сигурното - на неговата безспорно добра визия.

Бижутата

Щом веднъж изберем камъните, започваме да експериментираме с подходящите за тях форми и метали. Един от моделите ни е колие с кучешки медальон с тънка вътрешна част от естествен камък. Проблемът тук е, че когато се използват камъни от семейството на кварца, те често са полупрозрачни. Всеки полупрозрачен зелен камък, поставен върху златиста повърхност например, придобива нюанса на мъх. До тези изводи достигаме, виждайки първите мостри от производителите.

Освен това на компютърния дизайн може да има триизмерност, но наяве тя да липсва и това да се коригира с лека промяна на металната основа. Предвидихме и модел с формата на остър зъб, който на скиците изглеждаше чудесно, но реално би могъл да послужи и за оръжие.

Отделните производители имат различни снабдители на натурални камъни и всеки от тях ги обработва по специфичен начин. Ето защо поръчахме аксесоари с еднакъв дизайн и камъни от няколко различни доставчици, за да видим кой от тях ще ни хареса най-много.

Не наблегнахме само на външния вид, но и на издръжливостта на бижутата, за да проверим как биха се справили при обичайна употреба. Някои модели не издържаха стрес тестовете и изискахме подобрения от производителя. Имаше такива, от които веднага се отказахме, а други коригирахме, за да отговарят на очакванията ни. Например матовият камък изглежда прекрасно на компютърните изображения, но в действителност е непривлекателен и безжизнен. Възнамерявахме да направим висулка от зелен метал, но наличното покритие беше не само по-скъпо, но и по-нетрайно. Това означава, че с времето ще се надраска и избледнее за разлика от традиционните ни златисти и черни аксесоари. Целият процес се повтаря многократно и никога не започваме производство, преди да сме удовлетворени и горди от постигнатия резултат.

Когато останем доволни от качеството, дизайна и визията, поръчваме по няколко бройки от всеки модел, които да снимаме за сайта. Правим снимки на първите одобрени мостри и след това поръчваме изработката на целите партиди. Когато подготвяме снимките, не избираме най-красивите аксесоари. На този етап това са просто единствените, с които разполагаме. Вашите ще изглеждат различно и именно в това е чарът на натуралните камъни.

Пазарът

За нас беше важно задната страна на монетите, кучешките медальони и плоските висулки да може да се гравира. Тъй като всеки камък е различен и няма друг като Вашия, персонализираното гравиране е най-добрият начин да направите аксесоара още по-специален.

Последната стъпка преди да пуснем колекцията за продажба е да подложим всички естествени камъни на независима проверка. Изпращаме в лаборатория произволни бройки от първите получени модели, където чрез спектроскопия се удостоверява автентичността на камъните. Както преди, така и в бъдеще ще отказваме партиди, при които се установява, че камъните не отговарят на поръчаните.

В момента бижутата Orisun преминават през последни корекции на дизайна и качествен контрол. Скоро очакваме първата доставка, за да ги предложим в сайта. Абонирайте се за нашия бюлетин и научете първи, когато колекцията вече е в продажба.

Нови колекции

Атрактивни колиета с кучешки медальон

Медицинската неръждаема стомана е 100% рециклируема, а изработката на покритието не вреди на природата.

Семплият аксесоар е многофункционален

Фин акцент, в комбинация с други гривни или до часовник. С колекцията Collins възможности са многобройни.

Колиета от естествени камъни

Творческата сила на природата е безгранична. Колекцията Orisun разкрива уникалната красота на естествените камъни.

Носете Ключа на живота

Ще го видите в ръцете на древноегипетските богове като знак за безсмъртие. Какво ще означава за Вас?

Безспорно дързък стил - колекция Rico

Смъртта ни напомня да живеем. Вижте провокативната колекция Rico с черепи, естествени камъни и медицинска стомана.

Колекция гривни Sanatio

С мистични сили или не, колекцията Sanatio е изработена от естествени камъни. Всяко мънисто е уникално и всяка гривна -...

Да повдигнем завесата

Часовниците тип скелетон разкриват механизма, задвижващ стрелките, и ни карат да се запитаме защо изобщо този красив тан...

Колекция Amager

Едно колие може да каже много за Вас, но обикновено разкрива само една черта от характера Ви. Тези гривни и колиета обач...

Пазете очите си и внесете цвят в ежедневието

Това лято предпазвайте очите си с качествени слънчеви очила. Представяме Ви колекцията Thea на Waykins - 39 нови модела...

Вижте всички колекции

Нови статии

Как се съчетават колиета

Комбинирането на колиета е модна суперсила. Научете как да го правите с мярка и вкус.

Как създадохме колекция Traveller

Всички ние жадуваме да опознаваме света. Това болезнено желание вдъхнови серия аксесоари, създадени за приключения.

Мъжките венчални пръстени и халки - най-добрият наръчник

От правилния размер до подходящия за Вас модел, вижте как да изберете своята сватбена халка и да започнете семейния си ж...

Лечебни мъжки гривни - значение на скъпоценните камъни

Разберете защо мъжките гривни със скъпоценни камъни са специални и как да изберете подходящата за себе си.

Какво да му подарите за Свети Валентин

От часовници с датски дизайн до пръстени, колиета и гривни, за този Св. Валентин му изберете наистина стойностен подарък...

Какво е 24-часов часовник с една стрелка и защо трябва да го имате

Разберете как да разчитате времето и да настройвате 24-часов часовник с една стрелка. Вижте и защо да го носите, за да р...

Устройство и настройка на часовник с лунна фаза

Научете как да разчитате и настройвате най-старата в света часовникова компликация - лунната фаза.

Почистване и грижа за мъжките гривни

Отговаряме на всичките Ви въпроси за поддръжката и почистването на мъжки гривни - от плуване с мъниста до носене на стом...

4 въпроса, на които да си отговорим, преди да купим часовник с видим механизъм

Отговорите на тези 4 въпроса ще Ви помогнат да изберете правилния мъжки скелетон часовник и да се грижите добре за него.

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Благодарим Ви! Ако имате профил, ще получите имейл от нас. Ако не Ви изпратим писмо, причината е, че нямате потребителски профил. Можете да го създадете, като щракнете върху СЪЗДАЙТЕ ПРОФИЛ в менюто "Влезте"

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.