Доставка до Коледа - поръчайте до 16 CET ч. на 19 декември, вторник

Доставка до Коледа - поръчайте до 16 CET ч.

на 19 декември, вторник

Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Да се учиш е да живееш

А да се адаптираш е да процъфтяваш

Планираме подобрение на нашата най-популярна серия часовници Dante. Редовно адаптираме артикулите си въз основа на клиентските отзиви, развиващите се принципи за дизайн и естетика и напредъка в производствените технологии.

Преработихме стрелките, за да се отличават по-добре върху открития механизъм, и балансирахме оформлението на циферблата с цел да го направим по-ясен и четлив. Новата коронка е с по-ъглова форма за повече мъжественост, отговаряща на цялостния стил, и по-лесна употреба. Цифрите на безела ще са по-дълбоки и отчетливи. В долната част на циферблата с малки букви добавихме „Danish design“ и ще предлагаме редица нови цветови комбинации. За по-голямо удобство верижките ще бъдат по-дълги.

Докато се подготвяме за пристигането на новите часовници, сметнахме, че е добра идея да разясним как и най-вече защо създадохме оригинала.

1 Да се учиш е да живееш2 Малко история3 Да приветстваме dante4 Съвършенството е процес5 Не пропускайте

Малко история

Защо носим ръчни часовници

Ако се запитате кой е най-емблематичният мъжки аксесоар, на първо място ще поставите часовника. Той заема централно място във визията на един мъж, но се носи едва от стотина години.

Твърди се, че още през 16-ти век английската кралица Елизабет I има гривна с работещ часовник на нея, но само дамите носят часовници на ръката си до Първата световна война. Тогава мъжете започват да ги използват за координация на атаките, но до този момент техните часовници са джобни.

Първите кварцови часовници се появяват на пазара през 1969 г. и са по-надеждни, точни и далеч по-евтини от механичните. Механичните модели са сравнително големи, тежки, скъпи и не така прецизни. Затова вероятно би трябвало вече да не се изработват? Но не става точно така.

Първо, кварцовите часовници не впечатляват с особена красота. Повечето от нас притежават по няколко часовника и през годините сме свикнали с неприятното усещане да извадим аксесоара от кутията и да открием, че не работи заради изчерпана батерия. В ерата на устойчивите процеси възможността понякога да не се използват батерии също е атрактивна. Макар че някои хора търсят идеи за усъвършенстване в бъдещето, в този случай отговорът се крие в завръщане към класиката.

През 1760 г. часовникарят Андре Шарл Карон решава на покаже сложността на своя занаят, затова премахва циферблата на един от джобните си часовници и разкрива обаятелния танц на неговите съставни части. Клиентите му са удивени. Той осъзнава още, че като отстрани този и други метални елементи, скриващи механизма, може да направи своите модели по-леки и тънки от тези на конкурентите си. Така се ражда часовникът с видим механизъм.

Да приветстваме Dante

Нека властва дълго

Серията Dante е вдъхновена от желанието ни да намалим използването на батерии, като същевременно съчетаем усещането за класическа майсторска изработка с модерната естетика. Открихме идеалния баланс в часовник, който се захранва от естественото движение на ръката и има четлив циферблат, разкриващ сърцето на аксесоара.

Производството на всеки нов артикул започва с документ, описващ защо желаем да го създадем. Качествените скелетон часовници често са прекомерно скъпи, а тези на по-достъпна цена са ненадеждни или от евтини материали. Искахме да променим това, правейки часовник с максимално добро съотношение на качество и цена. Ето защо задълбочено изследвахме, за да вземем най-доброто и безпристрастно решение за всеки детайл - от материалите и механизма до покритието.

Дизайнът на часовника тип скелетон започва с неговия механизъм. След като проучихме множество производители, се спряхме на известния със своята надеждност механизъм Seagull ST1646, който идеално комбинира точност и достъпна цена. Дизайнерите ни направиха скици на модели, които разкриват най-активните части на механизма - балансово колело, главна пружина, ескейпмънт и зъбни колела, докато скриват по-малко атрактивните като навиващия щифт. Оставихме и малко пространство за логото на Seizmont.

Съвършенството е процес

Идеалният резултат може да отнеме дълго

Промяна след промяна се приближихме към продукт, който ни харесва. Изпратихме най-добрия дизайн на няколко производителя и щом получихме мострите, не само ги подложихме на сериозни стрес тестове, но и ги използвахме за избора на най-издръжливото и атрактивно покритие. Медицинската стомана с PVD покритие се доказа като най-хубавата и здрава комбинация, а когато се прилага в промишлен мащаб, се получава удивително достъпен и устойчив аксесоар.

Водихме интересна дискусия и за това дали да покажем ротора (тежестта в задната част, който държи часовника навит, когато движите ръката си). От една страна, защо да слагаме прозрачен гръб, щом той не се вижда, когато е на китката Ви. Семплият капак от неръждаема стомана е по-евтин и водоустойчив от стъкления. От друга страна, за ценителите на автоматичните часовници (тоест повечето от нас, които харесваме моделите с видим механизъм), роторът, пружината и предавките на гърба са точно толкова обаятелни, колкото тези отпред. Ако обаче решите да покажете и тях, трябва да се уверите, че изглеждат добре. А те определено привличат погледите.

Последният избор, който трябваше да направим, беше между минерално и сапфирено стъкло. Първоначалният дизайн предвиждаше минерално стъкло, но след като видяхме колко здрава ще бъде останалата част от часовника с медицинска неръждаема стомана и висококачествено PVD покритие, беше логично и стъклото да е на същото ниво, за да имаме първокласен, устойчив на надраскване и потъмняване аксесоар. Сапфиреното стъкло е много по-издръжливо от минералното и макар че леко повиши цената на продукта, избрахме него, за да предлагаме достъпен часовник, с който се гордеем.

Не пропускайте

Ще предлагаме зашеметяващи лимитирани модели

Ако искате да сте информирани за новите часовници Dante и да имате по-голям шанс да поръчате лимитираните модели, преди да са свършили, запишете се за уведомление по-долу. Ще Ви изпратим имейл, когато пристигне новата колекция. Ще научавате първи и за всички бъдещи нови артикули, за да имате достъп до лимитираните серии преди всички останали и да се възползвате от нашите ексклузивни оферти.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.