Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Стиловете мъжки слънчеви очила, модерни тази година

Най-актуалните тенденции според нашите продажби и проучвания

1 Стиловете мъжки слънчеви очила, модерни тази година1.1 Топ 10 в тенденциите за мъжки слънчеви очила за 20221.2 Цвят1.3 Уличен стил1.4 Плътни рамки1.5 Очила browline с горна рамка1.6 Очила с ъглова форма1.7 Кръгли очила1.8 Сгъваеми слънчеви очила1.9 Леки рамки1.10 Поляризация1.11 Дървени дръжки1.12 Не сте сигурни кои са подходящите очила за вас?1.13 Присъединете се към trendhim tribe

Топ 10 в тенденциите за мъжки слънчеви очила за 2022

Вече сме извън клетките си и това си личи. Повечето места са отворени и ни посрещат след две години изолация. Отново свободни да ходим, където решим, и да бъдем заедно, ние празнуваме живота със стил.

Стилът не е нещо, което човек може да промени, когато му се прииска. Той е културен феномен, отразяващ духа на нашето време. Дълго копнеехме да бъдем свободни и да изразяваме себе си.

Сега вече можем.

Цвят

Преди време всички мъже носеха черни очила. Те са сигурен избор. Черното отива на всичко. Освен черните, сините авиаторски очила със сребриста рамка също бяха класика.

Но нещата се променят. Ние се стремим да изразяваме себе си, да привличаме погледите. Разгръщаме потенциала си, за да ни видят. Прекарахме достатъчно време в сянка.

Цветните рамки и стъкла са навсякъде тази година и единственият начин да освежим стила си е да бъдем още по-дръзки.

Уличен стил

Някои стилове са толкова класически, че дори са в застой. Те са открили своята форма и са доволни такива, каквито са. Не се нуждаят от промяна.

По-новите модели все още се развиват. Именно при тях се допуска креативност. Там се предлагат интересни нови форми, цветови комбинации и визия.

Те са само за хората, достатъчно смели да ги носят и да бъдат различни. Новаторите и пионерите. Това не са очилата на дядо Ви. Те са Вашите.

Плътни рамки

Популярни през 70-те, очилата с дебели рамки отново са на мода. Те не просто предпазват очите, а и разкриват индивидуалността Ви. Очите са огледало на душата, а този красив аксесоар е богато украсената рамка, която привлича внимание към същността Ви.

Дързък, ефектен и безпогрешен.

Очила browline с горна рамка

В списъка се включва и стил, емблематичен за 50-те години. Той вероятно впечатлява заради асоциацията с тайните агенти или безспорното интелигентно излъчване, което носи... кой знае.

Очилата с горна рамка се появяват за пръв път на пазара по време на недостига на метали в средата на миналия век, когато светът тъкмо започва да намира приложение на новооткрития чуден материал – пластмасата.

Излишно е да казваме, че съвременните browline очила са с далеч по-добър дизайн и качество от своите предшественици.

Очила с ъглова форма

В началото на статията казахме, че утвърдените стилове не се обновяват. Това не е напълно вярно. Те се променят, но постепенно.

Класическите модели стават с повече ъгли. Квадратни авиаторски очила, шестоъгълни стъкла, ъгли навсякъде (без, разбира се, там, където докосват лицето Ви).

Кръгли очила

Кръглите слънчеви очила не преминават през лека трансформация като гореизброените класически стилове, но се радват на все по-голяма популярност.

Макар и някога смятани за малко ексцентрични, в днешно време много мъже установяват, че тези очила им стоят добре. Дали не е защото след пандемията повечето от нас закръглиха бузките...?

Сгъваеми слънчеви очила

Повечето традиционни слънчеви очила се чупят или деформират доста лесно.

*С изключение на нашите, разбира се. Нашите са здрави.

Сгъваемите слънчеви очила са създадени така, че да се побират компактно в джоба Ви и да поемат значителен външен натиск, без да се повредят. Те имат панти на носа и в средата на дръжките. По-късите опорни точки ги правят по-устойчиви на счупване и изкривяване, а мястото, което заемат, е колкото едно стъкло и рамката около него.

Вече не е нужно да ги носите с връзка на врата или да рискувате да седнете върху тях. Сгънете ги, приберете ги в предния си джоб и спокойно вършете другите си задачи. Лесно е. Само не ги слагайте до ключове.

Леки рамки

Досадно е. След цял ден навън се прибирате у дома, сваляте слънчевите си очила и оставате с болезнени червени следи по носа.

Тежестта има значение.

От здравите, но леки материали, като алуминий и титан, се изработват елегантни и удобни очила. Носете ги през целия ден, без дори да ги забелязвате. Заслужава си.

Поляризация

Някога поляризацията беше нещо много скъпо. Благодарение на напредъка в производствените технологии и техниките за създаване на покрития, днес можете да се възползвате от предимствата на поляризираните слънчеви очила, без да продавате бъбрека си.

Поляризацията намалява отблясъците от повърхности като вода, сняг и полиран метал и затова, ако сте на открито, ще почувствате разликата. Значително по-малко изсушаване и напрежение на очите и много по-голям комфорт.

*Имайте предвид, че поляризираните очила могат да блокират и светлината от смартфона Ви, но и без това се взирате в него твърде много. Навън сте - насладете се на гледката.

Дървени дръжки

Слънчевите очила с дървени дръжки така или иначе са уникални. Всяка дръжка от естествено дърво има отличителни шарки и прави Вашия аксесоар различен от останалите.

Дървото не е така хлъзгаво като пластмасата и метала, затова тези очила ще стоят на мястото си по-стабилно в сравнение с повечето други модели.

Устойчиви, достъпни, удобни, уникални – как да не ги харесваме?

Не сте сигурни кои са подходящите очила за Вас?

Научете всичко за слънчевите очила от нашия подробен наръчник тук.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ TRENDHIM TRIBE

Редовно публикуваме списъци като този, съвети, трикове, насоки, полезни статии и нови колекции, а първите, които научават за всички тях, са членовете на Trendhim Tribe.

Абонирайте се по-долу и ще сте първите, които ще информираме за всичко ново.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.

УЧАСТВАЙТЕ В ИГРАТА ЗА ГИФТ КАРТА С 800 ЛВ.

Абонирайте се за нашия бюлетин с модни съвети, специални оферти и информация за нови продукти. Автоматично ще се включите в ежемесечната томбола за гифт карта на стойност 800 лв.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.