Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 5 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
02 491 7708 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Желани
Количка

Слънчеви очила - кои подхождат на формата на лицето Ви

Открийте идеалния чифт според формата на лицето.

Помолихме работещия в Копенхаген професионален гримьор и стилист Cianne Denize за съвет как без пробване да изберем правилния чифт слънчеви очила за всяко мъжко лице, било то квадратно, правоъгълно, продълговато, овално, кръгло, ромбоидно, сърцевидно или триъгълно.

ОВАЛНО ЛИЦЕ

Какво е овално лице?

„Овално лице е това, при което дължината надвишава ширината на скулите. При такъв мъж челото е по-широко в сравнение с челюстта.“

Слънчеви очила за овално лице

„Тази форма на лицето е балансирана и изглежда добре с повечето видове слънчеви очила.

Перфектният чифт трябва да подчертава хубавите черти на лицето Ви и да прикрива недостатъците. Това означава, че на мъже с овално лице и меки извивки стои добре аксесоар с ъглова форма.

Изберете геометрични, правоъгълни или леко квадратни очила, например авиаторски слънчеви очила.“

КВАДРАТНО, ПРАВОЪГЪЛНО ИЛИ А-ОБРАЗНО ЛИЦЕ

Какво е квадратно лице?

„За квадратното лице са характерни силно изразената челюст и скули.“

Слънчеви очила за квадратно лице

 „Когато купувате слънчеви очила за квадратно лице, изберете кръгли рамки, за да смекчите острите черти. Подходящи са стъклата с кръгла или сълзовидна форма.

Очилата с по-тънки рамки, като тези изработени от метал, правят лицето по-меко, без да губи мъжествеността, която се излъчва от квадратната му форма.

Избягвайте квадратни или правоъгълни модели, защото те подчертават ъглите на лицето и така главата изглежда къса. А никой не иска да е с къса глава.“

КРЪГЛО ИЛИ ПРОДЪЛГОВАТО ЛИЦЕ

Какво е кръгло лице?

„Кръглото лице е сходно с овалното. Типични за него са меките черти и леко извитите челюст и линия на веждите.

Скулите обикновено са по-големи, а малкото чело е почти симетрично с челюстта.“

Слънчеви очила за кръгло лице

„Наблегнете на ъглите! Основното при слънчевите очила за мъже с кръгло лице е визуално да го издължат.

Ако лицето Ви е кръгло, правоъгълните и квадратни рамки са в контраст с меките му черти. С тях бузите изглеждат по-слаби, а лицето - по-тънко и дълго.

Ъгловите и геометрични слънчеви очила добавят по-остри линии, за да внесат равновесие между кръглите извивки на лицето и изчистените линии на рамките. При мъжете носенето на по-плътни рамки придава и ширина.

Очилата с преливащи стъкла допринасят за визуалното издължаване.

Избягвайте кръглите очила или всеки модел, който подчертава закръглената форма и извивки на лицето Ви.“

СЪРЦЕВИДНО, РОМБОИДНО ИЛИ V-ОБРАЗНО ЛИЦЕ

Какво е сърцевидно лице?

„Мъжете със сърцевидно лице имат широко чело и вежди в сравнение със скулите и острата брадичка.

Някои стилисти смятат тази форма на лицето за най-универсална, но според мен за овално лице е също толкова лесно да се изберат очила.“

Слънчеви очила за сърцевидно лице

„Мъжете, които имат късмета лицето им да е с форма на сърце, изглеждат най-добре със средноголеми слънчеви очила, които балансират между малката брадичка и голямото чело и вежди.

Авиаторските очила стоят чудесно и по-широката им долна част компенсира тясната брадичка.

Препоръчвам Ви да избягвате по-тъмните цветове, защото те нарушават линията на лицето. Вместо това изберете светли рамки или модел без рамки. Ако държите да има рамка, нека тя е от тънък метал.

И не купувайте кръгли слънчеви очила, защото те привличат вниманието към челото и го правят по-голямо.“

А АКО ЛИЦЕТО МИ НЕ Е ИДЕАЛНО?

Какво се случва, ако лицето Ви има особеност, от която се притеснявате?

Никой не е перфектен (което, в този ред на мисли, означава, че всеки е). Всички имаме по нещо, което бихме желали да прикрием, или ако това е невъзможно, поне да отклоним погледите от него. Попитахме Cianne Denize за модни трикове, които прилага в работата си - от сериалите на Netflix до статиите в списания.

  • Голям нос – „Ако носът Ви е голям, носете слънчеви очила browline с горна рамка. Те отвличат вниманието от носа и го насочват към очите и ушите Ви.“
  • Голямо чело – „Ако се притеснявате, че всички гледат челото Ви, изберете чифт авиаторски очила. Те отиват на почти всяко лице и отвличат вниманието от голямото чело.“
  • Тесни очи – „В случай че очите Ви са твърде близо едно до друго, носете слънчеви очила с прозрачни рамки. Избягвайте прекалено широките модели или ще изглеждате кривогледи.“
  • Малко лице – „Когато искате лицето Ви да изглежда по-дълго, спрете се на слънчеви очила без рамки или с висок мост. Те насочват погледите към контурите на лицето във всички посоки.“

Тайната на успешното онлайн пазаруване е да знаете какво търсите, както и в предлаганите отлични условия за връщане. Осигуряваме второто, а когато купувате мъжки слънчеви очила, тази статия ще Ви е полезна за първото.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ TRENDHIM TRIBE

Надяваме се, че тази статия ще Ви помогне да откриете идеалните слънчеви очила, а ако не улучите от първия път, с удоволствие ще Ви ги заменим (стига, разбира се, да сте ги купили от нас).

Членовете на Trendhim Tribe научават първи за всички наши нови колекции, статии и специални промоции. За да се присъедините, въведете имейла си в полето по-долу!

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.