Слънчеви очила | Купете 2 и спестете 20%

Слънчеви очила | Купете 2 и спестете 20%

Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 5 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Слънчеви очила - кои подхождат на формата на лицето Ви

Открийте идеалния чифт според формата на лицето.

Помолихме работещия в Копенхаген професионален гримьор и стилист Cianne Denize за съвет как без пробване да изберем правилния чифт слънчеви очила за всяко мъжко лице, било то квадратно, правоъгълно, продълговато, овално, кръгло, ромбоидно, сърцевидно или триъгълно.

1 Слънчеви очила - кои подхождат на формата на лицето ви1.1 Овално лице1.2 Квадратно, правоъгълно или а-образно лице1.3 Кръгло или продълговато лице1.4 Сърцевидно, ромбоидно или v-образно лице1.5 А ако лицето ми не е идеално?

ОВАЛНО ЛИЦЕ

Какво е овално лице?

„Овално лице е това, при което дължината надвишава ширината на скулите. При такъв мъж челото е по-широко в сравнение с челюстта.“

Слънчеви очила за овално лице

„Тази форма на лицето е балансирана и изглежда добре с повечето видове слънчеви очила.

Перфектният чифт трябва да подчертава хубавите черти на лицето Ви и да прикрива недостатъците. Това означава, че на мъже с овално лице и меки извивки стои добре аксесоар с ъглова форма.

Изберете геометрични, правоъгълни или леко квадратни очила, например авиаторски слънчеви очила.“

КВАДРАТНО, ПРАВОЪГЪЛНО ИЛИ А-ОБРАЗНО ЛИЦЕ

Какво е квадратно лице?

„За квадратното лице са характерни силно изразената челюст и скули.“

Слънчеви очила за квадратно лице

 „Когато купувате слънчеви очила за квадратно лице, изберете кръгли рамки, за да смекчите острите черти. Подходящи са стъклата с кръгла или сълзовидна форма.

Очилата с по-тънки рамки, като тези изработени от метал, правят лицето по-меко, без да губи мъжествеността, която се излъчва от квадратната му форма.

Избягвайте квадратни или правоъгълни модели, защото те подчертават ъглите на лицето и така главата изглежда къса. А никой не иска да е с къса глава.“

КРЪГЛО ИЛИ ПРОДЪЛГОВАТО ЛИЦЕ

Какво е кръгло лице?

„Кръглото лице е сходно с овалното. Типични за него са меките черти и леко извитите челюст и линия на веждите.

Скулите обикновено са по-големи, а малкото чело е почти симетрично с челюстта.“

Слънчеви очила за кръгло лице

„Наблегнете на ъглите! Основното при слънчевите очила за мъже с кръгло лице е визуално да го издължат.

Ако лицето Ви е кръгло, правоъгълните и квадратни рамки са в контраст с меките му черти. С тях бузите изглеждат по-слаби, а лицето - по-тънко и дълго.

Ъгловите и геометрични слънчеви очила добавят по-остри линии, за да внесат равновесие между кръглите извивки на лицето и изчистените линии на рамките. При мъжете носенето на по-плътни рамки придава и ширина.

Очилата с преливащи стъкла допринасят за визуалното издължаване.

Избягвайте кръглите очила или всеки модел, който подчертава закръглената форма и извивки на лицето Ви.“

СЪРЦЕВИДНО, РОМБОИДНО ИЛИ V-ОБРАЗНО ЛИЦЕ

Какво е сърцевидно лице?

„Мъжете със сърцевидно лице имат широко чело и вежди в сравнение със скулите и острата брадичка.

Някои стилисти смятат тази форма на лицето за най-универсална, но според мен за овално лице е също толкова лесно да се изберат очила.“

Слънчеви очила за сърцевидно лице

„Мъжете, които имат късмета лицето им да е с форма на сърце, изглеждат най-добре със средноголеми слънчеви очила, които балансират между малката брадичка и голямото чело и вежди.

Авиаторските очила стоят чудесно и по-широката им долна част компенсира тясната брадичка.

Препоръчвам Ви да избягвате по-тъмните цветове, защото те нарушават линията на лицето. Вместо това изберете светли рамки или модел без рамки. Ако държите да има рамка, нека тя е от тънък метал.

И не купувайте кръгли слънчеви очила, защото те привличат вниманието към челото и го правят по-голямо.“

А АКО ЛИЦЕТО МИ НЕ Е ИДЕАЛНО?

Какво се случва, ако лицето Ви има особеност, от която се притеснявате?

Никой не е перфектен (което, в този ред на мисли, означава, че всеки е). Всички имаме по нещо, което бихме желали да прикрием, или ако това е невъзможно, поне да отклоним погледите от него. Попитахме Cianne Denize за модни трикове, които прилага в работата си - от сериалите на Netflix до статиите в списания.

  • Голям нос – „Ако носът Ви е голям, носете слънчеви очила browline с горна рамка. Те отвличат вниманието от носа и го насочват към очите и ушите Ви.“
  • Голямо чело – „Ако се притеснявате, че всички гледат челото Ви, изберете чифт авиаторски очила. Те отиват на почти всяко лице и отвличат вниманието от голямото чело.“
  • Тесни очи – „В случай че очите Ви са твърде близо едно до друго, носете слънчеви очила с прозрачни рамки. Избягвайте прекалено широките модели или ще изглеждате кривогледи.“
  • Малко лице – „Когато искате лицето Ви да изглежда по-дълго, спрете се на слънчеви очила без рамки или с висок мост. Те насочват погледите към контурите на лицето във всички посоки.“

Тайната на успешното онлайн пазаруване е да знаете какво търсите, както и в предлаганите отлични условия за връщане. Осигуряваме второто, а когато купувате мъжки слънчеви очила, тази статия ще Ви е полезна за първото.