Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Връщане до 365 дни по всякаква причина
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

Мокрото бръснене - най-добрият наръчник

Нито един мъж не заслужава раздразнена, възпалена кожа. В това изчерпателно ръководство ще откриете всичко - от препоръчани продукти до указания стъпка по стъпка за идеално гладко и безболезнено бръснене.

С настъпването на пубертета всички момчета се изправяме пред предизвикателството, наречено бръснене. Наред с мутиращия глас, появата на косми по гърдите и внезапния интерес към онази сладка съученичка, премахването на наболия по лицето мъх е още една стъпка към възмъжаването.

А това е капан!

Трябва да го вършим почти всеки ден и няма единодушие за правилните инструменти, начин или посока.

Вероятно щеше да е по-добре, ако бяхме оставили мъха…но така или иначе го обръснахме, просто защото така се прави. И сега ето ни тук, за да обсъдим как да се бръснем правилно .

Добрата новина е, че верен начин има, а лошата - не можем да помогнем, ако гласът Ви продължава да е ту тънък, ту дебел, а окосмяването по гърдите все още не е като на другите мъже.

Имате само едно лице и ще си го носите цял живот. Най-добрият начин да се гордеете с него е да полагате нужните грижи и да го бръснете правилно. Именно затова създадохме този пълен наръчник за бръснене. В него ще откриете редица препоръки, трикове и професионални съвети.

Мокро и сухо бръснене

Всяка сутрин сме изправени пред две от най-важните решения за деня - ще ни стигне ли една чаша кафе и дали да прибегнем към мокро или сухо бръснене.

Какво е мокро бръснене?

Това е бръснене, при което се използват вода и сапун или крем за образуването на пяна.

Предимства на мокрото бръснене

 • По-гладка кожа
 • Ексфолиране - Когато преминава по лицето, металното острие премахва мъртви кожни клетки
 • По-евтино в дългосрочен план

Какво е сухо бръснене?

При сухото бръснене очевидно не се използва вода и космите се отстраняват с помощта на електрическа самобръсначка.

Предимства на сухото бръснене

 • По-добро за чувствителна кожа, защото не премахва слой кожа
 • Намален риск от враснали косми, но по-голяма вероятност за зачервяване и дразнене

Въпреки че сухото бръснене е по-бързо и лесно, то не е методът, който предпочитаме.

Наречете ни старомодни, но има нещо специално в ритуала на мокрото бръснене, заради което си струва да станеш сутрин - точно като първата чаша кафе.

Най-важното за инструментите за бръснене

Може да научите какво се изисква за перфектното бръснене, но без подходящото оборудване кожата Ви пак ще е наранена, порязана и възпалена. Бръсненето е въпрос на сръчност, съчетана с правилните инструменти и знанията и уменията да боравите с тях.

Бръсначи

Когато чуете „бръснач“, представяте ли си възпитания Джеймс Бонд в „Skyfall“ или лудия Суини Тод, който безмилостно размахва бръснача си по лондонските улици?

Щом говорим за безупречно бръснене, нищо не може да се сравни с очарователния ретро стил на бръснача . Да, това е техника, която постепенно трябва да усвоите, но след това ще се радвате на гладка кожа и аксесоар, който ще изглежда толкова добре на рафта в банята, колкото и лицето Ви в огледалото.

Предимства на бръснача

 • Природосъобразност - Бръсначът без сменяеми ножчета не създава отпадък. Дори и моделите с ножчета бледнеят пред огромния брой от 2 билиона еднократни самобръсначки, изхвърляни в САЩ всяка година. При него няма и опаковка. По-малко боклук означава по-чиста планета, а Вие получавате качествено бръснене - всички печелят.
 • Гладко бръснене - Твърди се, че с бръснач се постига възможно най-гладкото бръснене. Неслучайно той е предпочитан от професионалните бръснари и от Агент 007.
 • Разумна цена - Достъпността е свързана с грижата за природата. Нужна е първоначална инвестиция, но това е всичко, докато за самобръсначките постоянно трябват нови ножчета, а електрическите модели изискват батерии или зареждане.
 • Цялостно преживяване - Перфектният резултат при използването на бръснач частично се дължи на внимателното насочване на острието. Вложеното в процеса старание е това, което превръща досадното сутрешно задължение в приятен ритуал.

За какво да внимаваме при покупката на бръснач

 • Готово за употреба острие - Винаги проверявайте дали острието е подготвено за бръснене. Това означава да е професионално заточено и готово за употреба.
 • Тежест и баланс - Изберете модел, който стои стабилно в ръката Ви. Идеален баланс се постига, когато дръжката и острието са еднакво тежки. За да имате добър контрол, избягвайте твърде леките или тежки бръсначи.
 • Ширина на острието - Измерва се в ⅛ от инча. Най-често се срещат остриета, широки ⅝”, а по-големите достигат ⅞”. С по-широките остриета се борави по-трудно около носа и устните. Добре е да започнете с ширина ⅝”.
 • Вид на стоманата - Острието на повечето бръсначи е изработено от неръждаема или от въглеродна стомана.
  • Ние предпочитаме неръждаемата стомана, защото тя е по-устойчива на ръжда и се изтъпява по-бавно.
  • Въглеродната стомана не съдържа хром, никел и молибден и лесно ръждясва. Тя е по-евтина от неръждаемата и изисква по-малко време за заточване. С острие от карбонова стомана също може да постигнете отлично бръснене.
 • Връх на острието - Бръсначите имат различни типове върхове, някои от които са познати като Barbers Notch, Spanish Point, French Point и Spike Point. Тук ще споменем най-често срещаните - заоблени и квадратни.
  • Нашият любим и подходящ за начинаещи връх е заобленият. Краят на бръснача прави плавен, изпъкнал завой без остър връх. Той е по-щадящ от квадратните модели, ако рязко сменяте посоката или ъгъла на бръснене.
  • Квадратният връх има остри ъгли и е удобен за оформяне на брада и бакенбарди . Употребата му изисква внимание, прецизност и практика.
 • Сменяеми ножчета - Много бръсначи имат сменяеми ножчета , затова не е необходимо да се точат с каиш и брус. Щом ножчето се затъпи, просто го заменяте с ново. Най-често се използва ножче с две остриета, разчупено на две.
  Този тип бръсначи са по-евтини и също толкова ефективни за гладко бръснене.

Допълнително оборудване за бръснача

 • Каиш и брус - Каишът и брусът са задължителни, ако използвате бръснач.
  • Каишът представлява парче телешка кожа, която оформя ръба на острието. Задната му страна се прави от ленен или памучен плат.
  • При точенето с брус (камък) се премахва част от метала на острието.
   Качественото острие се нуждае от заточване с брус само веднъж годишно, докато каишът се използва преди и след, а ако брадата Ви е гъста и твърда, и по време на всяко бръснене.
 • Паста за каиш - За да улесните работата с каиша, може да използвате специален препарат за кожа, като паста за каиш . Тя не е задължителна и редица професионални бръснари заточват без нея.

Самобръсначки

Самобръсначките често са предпочитани като по-безопасен начин на бръснене. Те могат да са с едно и две остриета.

Без нуждата от заточване и с лесната смяна на ножчетата, мъжете са си спестили много часове всяка сутрин.

Предимства на самобръсначката:

 • Достъпна цена - Първоначалната инвестиция несъмнено е по-голяма, отколкото при еднократните самобръсначки от супермаркета, но тя е единственият значителен разход, тъй като единичните сменяеми ножчета са осезаемо по-евтини от касетъчните.
  Когато едната страна на двойното ножче се изтъпи, го обръщате и използвате другата - нещо, което не може да направите със самобръсначка със сменяеми глави.
 • Добър вариант за чувствителна кожа - Телевизионните реклами ни убеждават, че колкото повече ножчета има самобръсначката, толкова по-гладко бръсне. Това не само не е вярно, но и води до зачервена, раздразнена и подута кожа. Как повече парчета метал, остъргващи лицето Ви, могат да са добри за Вас?
  • Самобръсначките имат едно острие, изискващо по-малко натиск в сравнение с касетъчните ножчета. По-слабият натиск означава по-малко стрес за кожата.
 • Приятен външен вид - Да, това е субективно, но ние смятаме, че една самобръсначка на поставка от неръждаема стомана стои прекрасно във всяка баня.

За какво да внимаваме при покупката на самобръсначка

 • Ножче с едно или две остриета - Повечето съвременни самобръсначки използват ножче с двойно острие, защото единичните се смятат за твърде агресивни. Освен това пестите пари, тъй като употребявате и двете страни.
 • Дръжка - Дръжката трябва да стои удобно в ръката Ви и да бъде с добро тегло и баланс. По-тежката дръжка Ви дава повече контрол.
 • Глава - Според типа на предпазителя (гребена), самобръсначките са две разновидности - с отворен и затворен гребен.
  • Моделите с отворен гребен са по-агресивни, защото кожата е по-близо до острието. Със затворен гребен обикновено се борави по-лесно и има по-малка вероятност от драскотини и порязвания.
  • Главата може да се състои от 1, 2 или 3 части. Броят им не се отразява на качеството на бръснене. Неразглобяемите глави се наричат тип „пеперуда“ и се зареждат с нови ножчета най-лесно.
 • Права или наклонена глава - При традиционната самобръсначка с двустранно ножче и права глава, острието е разположено под прав ъгъл спрямо дръжката. При наклонената глава то е под ъгъл, който прави бръсненето по-ефективно и гладко още при първото минаване. Моделите с наклонена глава са по-агресивни, но се препоръчват за мъжете с чувствителна кожа, защото не изискват многократни движения в един и същ участък на кожата.

Самобръсначки с касетъчни ножчета

Във всяко мъжко списание ще видите реклама на самобръсначка с касетъчни ножчета , която обикновено набляга на по-големия брой ножчета за гладко бръснене и лубрикантната лента. Тези самобръсначки са създадени, за да направят бръсненето по-удобно, но не и по-добро преживяване.

Основното им предимство е, че за разлика от бръснача, с тях се борави бързо и сравнително безопасно - трудно е да се порежете сериозно. Телевизията ни ги налага като главното средство за гладко лице.

Списъкът с причини да не купувате такава самобръсначка е дълъг. Първоначалната инвестиция (дръжката) може да не е голяма, но сменяемите глави са скъпи, а ще Ви трябва нова приблизително след всяко шесто бръснене, в зависимост от това колко мъртва кожа, косми и крем за бръснене се полепват между остриетата.

Повечето ножчета не са препоръчителни. Това, което Ви трябва, е едно добро острие, а и то е много по-щадящо към лицето.

Ако все още не сте готови да жертвате удобството си, поне се уверете, че самобръсначката е качествена.

Класическа самобръсначка или модел с касетъчни ножчета

В спора коя самобръсначка е по-добра, нашето мнение е следното - изборът зависи от Вашите лични предпочитания. Може би това не е отговорът, който очаквахте, но ние стоим зад него.

Ако грижата към лицето Ви е приоритет и можете да отделите нужното време на този ежедневен ритуал, тогава използвайте класическа самобръсначка.

В случай че предпочитате да се бръснете бързо и да харчите много за сменяеми глави, правилният избор е модел с касетъчни ножчета. Важно е да решите самостоятелно, а не да ставате жертва на мащабна маркетингова кампания.

Традиционните самобръсначки осигуряват гладко бръснене с едно минаване, докато другите постигат същия резултат, но с повече движения. Многократното преминаване на острието на едно и също място води до повече дразнене, зачервяване и подуване на кожата.

Четка за бръснене

Бръснарската четка е малка четка с дръжка, с която преди бръснене нанасяте на лицето си сапун или крем. Тя се състои от дръжка, обикновено от метал, дърво, рог или синтетичен материал, и естествени или изкуствени косми.

Това е огромна тема с повече нюанси от засегнатите тук. Предназначението на четката е да направи хубава, обилна пяна, която е от основно значение за гладкото бръснене.

Щракнете тук, за да прочетете повече за четките за бръснене и за космите от язовец като най-добър вариант .

Кремове и сапуни за бръснене

Правилната четка и самобръсначка не са достатъчни. Нужен Ви е подходящият лубрикант, с който острието да се плъзга по кожата, без да я дърпа и наранява . Качественият крем или сапун осигуряват хидратация и по-приятно усещане след бръснене.

Кремовете са най-лесни за употреба и с тях по-бързо се получава топла, пухкава пяна. Сапуните са твърди, подобно на стандартните сапуни за баня, и изискват повече вода и разпенване с четката.

Когато избирате крем или сапун, най-важното нещо, което трябва да вземете под внимание, е колко мека и гладка е образуваната от него пяна. Мекотата защитава кожата от острието, а гладкостта улеснява хлъзгането му.

Съществен е и ароматът. Поглезете се със сандалово дърво или събудете сетивата си с ментол - вече не е необходимо да се задоволявате с аерозолните кремове за бръснене.

Купички, чашки и канчета за бръснене

Основната цел на канчетата и паничките за бръснене е да направят кремообразна пяна и да я поддържат топла. Каква ще е самата пяна зависи повече от четката и сапуна, отколкото от чашката.

Много сапуни се предлагат в своя собствена купичка. Тя обикновено е с техния размер, затова пяната излиза и цапа всичко наоколо. Най-добре е да инвестирате в по-дълбок съд, създаден специално за правенето на пяна.

Масло за преди бръснене

Въпрос на лично предпочитание е дали да използвате продукт, който подготвя брадата и кожата , преди да нанесете крема за бръснене. Ако космите Ви са дебели, процедурата може да Ви помогне. На пазара се предлага разнообразна добра козметика, но ние Ви препоръчваме органично кокосово масло.

То е лесно достъпно и ефективно омекотява брадата и кожата, подготвяйки ги за бръснача. Освен това е много по-евтино от фармацевтичните продукти.

Вземате малко количество в дланите си и го оставяте да се разтопи, преди да го нанесете върху лицето си.

Афтършейв

Балсамите и лосионите за след бръснене ухаят приятно, но това не е единственото им предназначение. Те са добър вариант, ако страдате от акне или кожата Ви е раздразнена и обрината след бръснене.

Почистват порите от бактериите, останали от острието или крема. Много от тях стягат кожата, като ѝ придават свеж вид.

Препоръчителни съставки:

 • Хамамелис
 • Алое вера
 • Етерично масло от чаено дърво

Вредни съставки:

 • Алкохол - Алкохолът изсушава и допълнително дразни кожата

Нанасяйте афтършейв, след като идеално сте отмили крема за бръснене със студена вода.

Тоалетна чантичка

Макар че не Ви е необходим за безупречно бръснене, това е аксесоар, който е добре да имате. Вашата тоалетна чантичка трябва да е достатъчно просторна, за да побира всичките Ви принадлежности, и водоустойчива, в случай че бързате и вещите Ви нямат време да изсъхнат.

Значението на пяната

За идеално бръснене Ви е нужна плътна пяна. Тя омекотява действието на бръснача и му позволява да се плъзга, а не да се движи трудно, да прескача или опъва. Така спомага за по-гладка и по-малко раздразнена кожа.

Можете да направите пяна в купичка, чашка, канче, в ръката си или даже директно върху лицето.

Ние сме почитатели на купичките и на следния метод:

Сапун за бръснене: Как да направим пяна в 7 стъпки

 1. Напълнете купичката с топла вода.
 2. Накиснете четката за 1-2 минути, за да се отпуснат космите.
 3. Изстискайте добре и изтърсете четката, за да премахнете по-голямата част от водата, но не цялата.
 4. Излейте водата от съда.
 5. Сложете няколко капки вода върху сапуна, за да омекне. Вземете четката и я завъртете върху него, за да го разпените.
 6. Ако е необходимо, добавете вода.
 7. За около 30 секунди направете обилна пяна в чашката с въртеливи движения на четката (със сапуна върху нея).

Крем за бръснене: Как да направим пяна в 7 стъпки

 1. Напълнете купичката с топла вода.
 2. Отпуснете космите на четката, като я натопите за 1-2 минути.
 3. Извадете я и внимателно я изстискайте, но не отстранявайте цялата вода.
 4. Излейте водата от съда и сложете в него количество колкото бадем от крема за бръснене.
 5. Разпенете го с бързо въртене на четката. Това може да Ви отнеме няколко минути.
 6. Ако пяната е твърде суха, добавете капки вода.
 7. Готови сте, когато се образуват връхчета и няма балончета.

Как да направим пяна без четка за бръснене

 1. Намокрете лицето.
 2. Сложете крем за бръснене на ръцете си.
 3. Разтъркайте ги на бузите.
 4. Насладете се на посредствената пяна...и помислете кога ще си купите купичка за бръснене.

Видове пяна

Идеална пяна

 • Няма мехурчета
 • Загребва се лесно с четката
 • Връхчетата запазват формата си
 • Разнася се лесно на лицето
 • Остава на мястото си, без да изсъхва или да се отделя на люспи

Всеки се стреми да направи идеална пяна. Тя има кремообразна, подобна на йогурт текстура и с нея острието се плъзга гладко по лицето.

За да постигнете перфектната гъстота, започнете със суха пяна и бавно добавяйте капки вода с помощта на бръснарската четка.

Суха пяна

 • Не се разнася лесно по кожата
 • Затруднява бръсненето
 • Острието не се почиства лесно, защото пяната е твърде лепкава
 • Може да изсъхне и да пада на люспи от лицето

За сухата пяна е характерна гъстата, лепкава текстура. Получава се, когато по четката няма достатъчно вода, която да предизвика разпенването.

Водниста пяна

 • Не се оформят връхчета
 • Големи балончета
 • По-голям риск от порязване и драскотини
 • Кожата е по-раздразнена и възпалена, защото пяната не омекотява действието на бръснача и не я предпазва.

Този вид пяна често се получава при начинаещи и може лесно да се избегне с няколко допълнителни завъртания на четката в купичката.

Съвети за идеална пяна за бръснене

Мехурчетата в пяната показват, че има прекалено много вода - коригирайте това, като добавите още крем. Бъркайте, докато получите правилната консистенция. Средното време е 1-2 минути, затова не се отказвайте твърде рано.

В случай че пяната е по-гъста от необходимото, сложете няколко капки вода и продължете да бъркате до получаване на точната текстура. Връхчетата са знак, че сте готови.

Какво е посока на косъма и защо е важна тя?

Това е посоката, в която расте брадата Ви.

Прокарайте ръка по космите, за да определите накъде растат. Ако усещате повече твърдост и съпротивление, се движите срещу посоката на растеж.

Обичаен растеж на косъма

Призивът „Да вървим срещу течението“ може да изглежда добре на тениска или бунтарски плакат, но невинаги е най-добрият съвет за бръснене.

В каква посока се бръснете - нагоре или надолу? Много мъже в даден момент от живота си се бръснат контра, тоест срещу косъма, и твърдят, че кожата им става по-гладка. Тук сме напълно съгласни. Така се постига по-добър резултат, но и рискът от дразнене и порязване е по-голям.

При бръсненето на контра фоликулите на брадата се прерязват отдолу и острието е в близък контакт с кожата. След като косъмът е отрязан, долната му част се отдръпва навътре и може да започне да расте подкожно.

При бръснене по посока на растеж бръсначът докосва първо космите. Резултатът е по-кратък допир на острия метал до лицето, което винаги е нещо добро.

Същото ниво на гладкост като при бръсненето на контра бихте могли да постигнете с няколко движения повече по посока на косъма. Без повторения обаче брадата Ви може да остане набола.

Да се бръснете срещу посоката на растеж на брадата не е опасно. Освен това с подходящите грижи преди и след процедурата може да избегнете дразненето, от което се оплакват много мъже. Служете си с четка, за да ексфолирате и повдигате космите, докато нанасяте пяна, и си вземете класическа самобръсначка вместо модел със сменяеми глави.

Как да използваме самобръсначка

Не позволявайте претенциозният вид на класическата самобръсначка да Ви разколебае. Ако усвоите това умение, ще се издигнете в очите на приятелите си и ще се радвате на идеално гладко лице.

 • Изкъпете се. Топлият душ отваря порите и омекотява брадата. Ако нямате възможност да се изкъпете, подгответе кожата с топла вода или покрийте лицето и врата си със затоплена хавлия за няколко минути. Избягвайте горещата вода, защото тя ще отмие естествените мазнини от кожата.
 • Накиснете четката. Докато си вземате душ и подготвяте лицето си, накиснете четката в топла вода. Не използвайте гореща, защото тя разтваря космите и може да размекне лепилото в основата им.
 • Нанасяйте масло за преди бръснене. Няколко капки масло за преди бръснене са отличен лубрикант и защита на кожата от острието. Кокосовото масло е продукт на достъпна цена и няма да се полепи по ножчето.
  • Втрийте го в брадата и за кратко изплакнете лицето си. Целта е да премахнете не цялата мазнина, а част от нея.
 • Направете и нанесете пяната. Идеалната пяна има консистенцията на йогурт без мехурчета. Разнесете я по лицето и врата си с четка. Насапунисайте навсякъде внимателно, без да натискате, с бързи въртеливи движения, за да повдигнете косъмчетата.
  • Братята Dashthi , нашите любими датски бръснари, предлагат следното: „Обърнете специално внимание на врата. Тъй като там често се получават подкожни косми, да отделите няколко минути за ексфолиране и подготвяне на тази зона е ключово за доброто бръснене. На нас обикновено са ни нужни 2-3 минути. Етапът на подготовка е изключително важен за крайния резултат.“
 • Избръснете се! Преди всяко минаване със самобръсначката опъвайте кожата със свободната си ръка. Така изглаждате всички линии и бръчки и излагате повече косми на действието на острието. Внимавайте да не изпъвате твърде силно (не си причинявайте болка). Прекаленото опъване на кожата по време на бръснене може да доведе до враснали косъмчета .
  • Правете кратки движения (около 5 см всеки път) и прилагайте много малък натиск. Брадата трябва да се бръсне чрез тежестта на самобръсначката. Допълнителното натискане може да предизвика дразнене, подуване и зачервяване. Стремете се острието да е под ъгъл 30 градуса спрямо кожата. Класическите самобръсначки не могат да се адаптират към извивките и формата на лицето Ви, докато моделите с касетъчни ножчета могат.
  • При първото минаване бръснете по посока растежа на косъма. Ако усещате, че ножчето се движи трудно и дърпа кожата, го сменете. Винаги използвайте остро ножче. Качествените ножчета обикновено стигат за 4-6 гладки бръснения.
  • Не бързайте и избягвайте да бръснете несапунисана кожа. Ако се забавите и пяната започне да съхне, сложете още.
 • Изплакнете и повторете. Изплаквайте острието с топла вода след всеки 5-6 кратки движения. Измийте лицето си, когато завършите първото минаване. Усещате ли го чисто и гладко? Ако да, чудесно! Ако не, повторете стъпките (включително нанасянето на пяна) и избръснете още веднъж.
 • Втория път може да минете на контра, ако Ви харесва този начин на бръснене.
 • Завършете. Когато сте доволни от резултата, изплакнете лицето със студена вода и попийте (без да търкате) с чиста кърпа. Тъй като бръсненето премахва естественото омазняване на кожата, Ви предлагаме да я защитите с хидратиращ афтършейв или овлажняващ крем .
  • Не забравяйте да почистите четката , да изплакнете самобръсначката и да оставите принадлежностите на място, на което могат да изсъхнат добре преди следващото бръснене.
   Ако няма да използвате острието скоро, може да го намажете със специално масло за ножове, преди да го приберете. Така ще го предпазите от ръжда, предизвикана от влагата във въздуха. Ако ножчето все пак ръждяса, не го използвайте, а го сменете.

Как да държим самобръсначката

Ако хващате самобръсначката близо до главата (бръснещата част), може да окажете прекален натиск на острието и това да доведе до порязване или дразнене. Правилният ъгъл ѝ позволява да използва собствената си тежест и да се плъзга леко по лицето.

Общото правило е, че самобръсначките с къси дръжки се държат с 3 пръста и по-долу за дръжката, а тези с по-дълги - с 4 пръста.

Целта е да използвате колкото е възможно по-малко натиск. Това е в пълен контраст с бръсненето с касетъчни ножчета. Помнете, че бръсненето трябва се прави по естествен начин от острието, а не със сила.

Вие питате - ние отговаряме

Как да се отърва от подкожните косми и да ги предотвратя в бъдеще?

Според изследване, публикувано в Международното списание за козметични науки , има няколко стъпки, които помагат да се справите с врасналите косъмчета и не им позволяват да се появят отново.

 • Миенето на лицето преди бръснене омекотява брадата и отпуска растящите ниско и навътре косми.
 • Използвайте обилно количество пяна, за да намалите натиска при бръснене. Кожата се чувства най-добре при минимален стрес и гладко плъзгане на бръснача.
 • Бръснете се редовно с леки, кратки движения. Доказано е, че ежедневното бръснене се отразява благотворно на проблема с подкожните косми.
 • Винаги нанасяйте овлажняващ балсам или лосион след бръснене.

Ако вече имате растящи навътре косми, може да почувствате облекчение с ексфолиращ продукт за миене на лице.

Друго средство е поставянето на топла хавлия на лицето за 5-7 минути, което помага на порите да се отворят и на косъмчетата да излязат навън.


Как да предотвратя и премахна обривите след бръснене?

Можете да предпазите кожата си от възпаление, като правилно я подготвяте за бръсненето и използвате чисти, остри ножчета и обилна, овлажняваща пяна.

Ако лицето Ви е зачервено и подуто, го намажете с тънък слой кокосово масло. Със своите противовъзпалителни и антисептични свойства, то се използва често за успокояване на раздразнената кожа и дори при обриви .


Добре ли е да се бръсна всеки ден?

Не е нужно ежедневното бръснене да наранява кожата или да причинява болка. Ако го правите правилно и редовно овлажнявате кожата си, ритуалът дори може да се превърне в нещо, което чакате с нетърпение.

Не забравяйте важността на маслото преди бръснене, качествената четка, острото ножче и хидратирането след бръснене.


Колко често трябва да се бръсне един мъж?

Отминаха тийнейджърските години, в които през седмица беше достатъчно. Сега, когато вече сте големи мъже, трябва да се бръснете колкото често е необходимо. Това зависи от много фактори, например колко бързо расте брадата Ви или дали работата Ви изисква да сте гладко избръснат.

Ако не желаете да се бръснете всеки ден, намерете златната среда между леко набола брада и хипарски външен вид.


Може ли бръсненето да сгъсти космите? Мога ли да накарам брадата си да расте по-бързо?

Вероятно всички сме чували подобни твърдения в даден момент от живота си. Някой съученик казва, че бръсненето ускорява растежа, и затова тичаме вкъщи и молим бащите ни да ни покажат как се прави.

А истината е следната: с бръсненето космите няма да растат по-гъсти или по-бързо . Може да станат по-твърди и дори да изглеждат по-тъмни, но не са повече и няма да пораснат за една нощ.


Къде е по-добре да се бръсна - на мивката или под душа?

Препоръчваме Ви да се бръснете на мивката, след като сте си взели топъл душ. Защо? Там има огледало. Освен това е по-лесно да подредите принадлежностите си на рафта, отколкото да ги крепите на душа.

Бръснене на мивката

 • Предимство - Лесно изплаквате пособията, щом се наложи
 • Недостатък - Когато се бръснете всеки ден, може да отнема време
 • Недостатък - Без правилната подготовка кожата Ви може да се раздразни и възпали

Бръснене под душа

 • Предимство - Парата поддържа кожата мека
 • Недостатък - Пяната лесно се отмива и се налага да нанасяте нова
 • Недостатък - С прекалено много вода острието няма да се хлъзга гладко, особено и ако пяната се отмие.
 • Недостатък - Къде слагате всичките си принадлежности?!

Как да премина от сухо към мокро бръснене?

Добре дошли! Смяната на метода на бръснене е нещо сериозно и изисква време.

Кожата Ви ще се нуждае от около месец, за да се адаптира към новия начин. Проявете търпение и не бързайте да се отказвате.


Как да спра кръвта, ако се порежа?

Порязали сте се, докато се бръснете? Поздравления, направили сте нещо съвсем човешко. В случай че не сте си прерязали гърлото, а имате само малка резка, следните техники могат да Ви помогнат:

Тоалетна хартия. Всички сме виждали парченца тоалетна хартия по лицето на някой мъж, който тича за автобуса. Горкият, това не е най-добрата му сутрин, но има какво да научим от него.

Потупайте порязаното място с тоалетна хартия, за да го подсушите и да спрете кръвта. След като приключите с бръсненето, изплакнете лицето си, нанесете овлажнител и залепете малко парче тоалетна хартия върху раничката.

Когато изсъхне (след около 5 минути), можете да махнете хартията и ако има засъхнала кръв, внимателно да я почистите с вода. Урокът, на който ни учи бързащият мъж, е да не оставяме бръсненето за последния момент, когато вече сме закъснели за работа. Трябва да действаме спокойно.

Кубчета лед. Сложете кубче лед върху порязаното, така че кръвоносните съдове да се свият и кръвта да се съсири по-бързо.

Балсам за устни. Ако сте сигурни, че тубичката е чиста, размажете малко балсам върху нараненото място, за да го запечатате и да му помогнете да заздравее.

Стипца. Стикът с алуминиев сулфат се използва лесно, свива порите и ускорява съсирването на кръвта. Благодарение на антибактериалните си свойства предпазва раната от замърсяване и инфекции.


Нови колекции

Сгъваеми слънчеви очила + 31 нови модела Waykins

От сгъваеми рамки до устойчиви на надраскване стъкла, нашите най-нови слънчеви очила ще Ви помогнат да виждате по-ясно в...

Меки, приятни на допир шалове и шапки

Със своята дишаща, топла материя, шаловете и шапките от колекция Montagna са идеални и за най-студените дни.

Часовници с видим механизъм

Часовниците Dante се захранват от Вашето движение. Докато се движите Вие, ще го правят и те. Затова не спирайте.

Сгъваеми, удобни за пътуване чанти за градския изследовател

Всеки водоустойчив, лек модел с датски дизайн от колекцията сгъваеми чанти на Lazy Bear се прибира лесно в багажа и ще В...

Колекция италиански кожени колани

Всеки кожен колан съчетава италианска изработка с датски дизайн, издръжливост и практичност с модерен стил.

Колекция Kite

Колекцията Kite включва разнообразие от тънки шапки от 100% органичен, дишащ памук, който Ви осигурява удобство през про...

Колекция Lincoln

Изработени от мека кожа в разнообразие от цветове, портфейлите и чантите комбинират функционален дизайн с дълготрайно ка...

Колекция Moda

Колекцията Moda се гордее с италианската изработка и датския дизайн на шапки и каскети, създадени за настоящето и за мом...

Колекция слънчеви очила Vista

Колекцията Vista, със своите поляризирани стъкла и 100% UV защита, е създадена, за да се радвате на живота с широко отво...

Вижте всички колекции

Нови статии

Как се създава смел дизайн?

Вижте как внасяме дързък викингски дух в нашата най-нова колекция бижута Moody Mason.

Поглед отвътре: детайли, които имат значение

От първите модели и дигитални скици до завършения продукт – ето как създаваме сложните детайли на всяко колие и гривна A...

Как създаваме часовник, готов за приключения

Вижте как клиентските отзиви се превръщат в часовник Seizmont, готов за приключения.

Персонализирани аксесоари за Вашия сватбен костюм

Научете как да добавите финалните акценти на своя костюм с професионални съвети за персонализираните аксесоари.

Как създаваме колекция часовници Mateo

От идеята до Вашата китка, вижте как създаваме нашата следваща колекция часовници.

Слънчевите очила - предпазвайте очите си от слънцето

Как да защитите очите си от вредните UV лъчи и заслепяващите отблясъци с подходящите за Вас очила.

Какво да носим на музикален фестивал - моден наръчник за летните фестивали

Когато говорим за фестивали, най-важни са аксесоарите (и забавлението, разбира се). Ето най-важните съвети, за да отидет...

Какво да подарим за Деня на бащата

Покажете на баща си, че го обичате, с нашите специално подбрани подаръци и идеи за неговия празник.

4 съвета за носенето на мъжки пръстени

Научете как да носите мъжки пръстен със стил и черпете вдъхновение от нашите най-продавани модели.

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.