Връщане до 365 дни по всякаква причина
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Резултати от търсенето на ""
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Език:
Всички категории
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Искате ли да знаете точно коя щипка за вратовръзка да сложите?

Съобразихме се с всичко - дължина, ширина, цвят, материал, вид, популярност, цена - и открихме възможно най-универсалната щипка, която отива на всяка вратовръзка. Присъединете се към нас и веднага ще Ви я покажем.

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Благодарим Ви!

Обещаваме Ви само полезно съдържание - като това практично предложение!

Затвори
Искате ли да знаете точно коя щипка за вратовръзка да сложите?

Щипката за вратовръзка - най-добрият наръчник

Научете всичко за аксесоарите за вратовръзка - от какви материали се изработват, как се носят правилно и още много повече, при това само за 10 минути.

Щипката е стилен и елегантен метален аксесоар, който прикрепва вратовръзката към ризата. С нашето изчерпателно ръководство ще научите как да носите щипка за вратовръзка, за да подобрите максимално функционалността ѝ и цялостния вид на своето облекло.

Защо се носи щипка за вратовръзка?

Задължително ли е да се носи щипка за вратовръзка? Не. Но има толкова много добри причини да го правите.

 • Функционална е, защото придържа вратовръзката през целия ден.
 • Помага Ви да не се цапате. Вече няма да топите вратовръзката си в спагетите, докато ухажвате някоя дама, в стил "Лейди и Скитника".
 • Изглежда адски добре и, както всеки друг аксесоар, е изискан начин да изразите собствения си стил. Кой мъж не би желал да изглежда като от корица на модно списание?
 • Представителна е. Аксесоарите за вратовръзка с лого или емблема демонстрират в коя организация, хоби, отбор, кауза или сдружение участвате или подкрепяте.
 • Държи горната част на вратовръзката повдигната, ако харесвате този стил. Когато преди да прикрепите щипката леко повдигнете плата, той стои по-хлабаво, което е модерно, по-малко ограничава движенията Ви и освен това изглежда прекрасно.
 • Ако раменете Ви не са равни, с помощта на щипката вратовръзката Ви ще стои по-права.
 • Удобно приспособление, което, като по филмите, може да Ви послужи в напрегнат момент, например да отворите ключалка или да обезвредите бомба.

Видове аксесоари за вратовръзка

Най-често използваният вариант на този стилен аксесоар е щипката, която може да се плъзга като фиба или да се защипва. Ще поговорим още за игличката тип кабърче, верижката и лентата за вратовръзка.

Щипка за вратовръзка тип фиба

Този модел представлява парче подгънат метал, наподобяващ фиба за коса. Той се приплъзва върху вратовръзката и я прикрепва към ризата там, където са копчетата.

Идеална е за мъже, които искат вратовръзката им да стои прилепнала или предпочитат модели от по-фина, деликатна материя.

Щипка за вратовръзка

Нейното устройство е малко по-сложно, защото има пружинен механизъм, като този на щипките за пране, с който се защипва за вратовръзката.

Подходяща е за по-обемни плетени или филцови вратовръзки. Макар и да може да се използва с по-деликатни материи, възможно е да ги нарани или набръчка, ако е прекалено стегната.

Верижка за вратовръзка

Този аксесоар придържа вратовръзката с хлабава верижка. Закрепва се за ризата или се окача на едно от копчетата ѝ. Верижката за вратовръзка се слага там, където и щипката. Ако има детайл, който се поставя на плата на ризата, той трябва да е приблизително с 2,5 см по-къс от ширината на вратовръзката, за да не се вижда.

Подходяща е за мъже, които не искат вратовръзката им да е напълно неподвижна или се стремят към ретро визия. Верижката трябва да е достатъчно дълга, за да стои по-хлабаво и да не пристяга плата. Помнете, че подвижността на вратовръзката зависи от това колко изпъната е тя между възела и щипката.

Игличка тип кабърче

Игличката се забожда в средата на вратовръзката, а от долната страна се фиксира със закопчалка, прикрепена към ризата с верижка. Аксесоарът може да се постави там, където се слага и щипка, или дори по-нагоре - непосредствено под извивката при възела.

Перфектна е за мъже, които държат по-скоро на модерния външен вид и не дотам на практичността. Колкото по-нагоре забодете игличката, толкова по-неефективна ще е тя. Препоръчително е да я слагате само на устойчиви платове или материи с по-широка плетка, защото може да разнищи или да остави следи върху по-деликатните тъкани.

Лента за вратовръзка

Тези аксесоари съществуват сравнително отскоро. Представляват малки ленти от пластмаса или плат с илик във всеки край, които се промушват през етикета на гърба на вратовръзката и се закопчават за две от копчетата на ризата. Те придържат вратовръзката, като същевременно ѝ позволяват леко движение за повече удобство.

Идеални са за мъжа, който предпочита вратовръзката му да е прикрепена без ефектни аксесоари и без да се наранява плата.

Как се носи щипка за вратовръзка

Щипките са елегантен и лесен за използване аксесоар. Все пак Ви предлагаме няколко визуални указания, които ще Ви помогнат да ги носите правилно.

Дължина на щипката за вратовръзка

Основното правило при избора на щипка е тя да подхожда на ширината на вратовръзката. Стремете се дължината на щипката да е 70-80% от ширината на вратовръзката. Може да е по-къса, но определено не по-дълга.

На каква височина се поставя

Щипката винаги трябва е между третото и четвъртото копче на ризата отгоре надолу. Сложена твърде високо, не е функционална, а ако е твърде ниско, се губи пред сакото и стилният акцент не се забелязва. Старайте се да бъде приблизително на нивото на предния джоб на сакото.

Под какъв ъгъл се слага

Поставяйте щипката за вратовръзка хоризонтално. Правите линии изглеждат спретнато и красиво. Някой ще твърди, че ако попаднете в ситуация, в която разполагате единствено с твърде дълга щипка, може да я носите под ъгъл, но според нас в такъв случай е по-добре изобщо да не я слагате.

Защипете и ризата

Този аксесоар има своето предназначение - да не позволява на вратовръзката да се размества, затова не го слагайте само на нея. Защипете и ризата, ако не искате вратовръзката да се вее на вятъра.

Не мачкайте вратовръзката

Не слагайте щипката прекалено навътре, за да не набирате или смачквате плата. Вратовръзката трябва да е гладка и изпъната.

Допълнителни съвети

Дотук изброихме най-важните правила, но Ви предлагаме и още няколко съвета за още по-изискан стил.

Лека хлабина

Виждате Копринена кърпичка за сако в бургунди и синьо, Тъмна небесносиня игла за ревер & Карирана вратовръзка в синьо и бордо

Ако оставите вратовръзката малко по-хлабава между щипката и възела, ще постигнете дълбочина и по-свободно движение.

Преди да прикрепите щипката, леко издърпайте вратовръзката нагоре. Тази хлабина ще Ви осигури безпрепятствено движение през целия ден и ще придаде дълбочина на тоалета Ви.

Цвета на металите

Съобразявайте цвета на металната щипка за вратовръзка с този на копчетата за ръкавели или катарамата на колана. Така тоалетът Ви ще изглежда добре подбран и изискан. Повече подробности за съчетаването на нюансите в облеклото ще научите от Теорията на цветовете.

Забавлявайте се

Виждате Къса червена щипка за вратовръзка, Класическа сиво-черна кърпичка за сако & Игла за ревер черно-бяла гергина

Не се страхувайте да се експериментирате с цветни аксесоари за вратовръзка.

С щипката може да внесете забавен елемент в тоалета си. Модел с малко цвят или блясък добавя закачлив акцент към официалното облекло и е чудесен повод за разговор.

Без елек

Виждате Златисто-бял джобен часовник Time Keeper, Златиста щипка за вратовръзка Котва, Игла за ревер с жълто пате & Единична гривна в кафяви нюанси Roy

Пробвахме и, по наше мнение, носени едновременно щипката за вратовръзка и елекът не изглеждат добре.

Ако сте с елек, не слагайте аксесоар на вратовръзката. Елекът я придържа, затова щипката е излишна. Това е като да носите тиранти с колан. Опитахме и въпреки навлизащата мода едновременно да се слагат щипка и елек, продължаваме да твърдим, че съчетанието не е сполучливо.

Бъдете себе си

Виждате Щипка за вратовръзка сребристи мустаци

Останете верен на себе си и сложете аксесоара, който Ви допада най-много.

Изберете нещо, което отговаря на личния Ви стил. Дори модел във форма на череп с очи от камъни ще изглежда добре, щом знаете как да го подчертаете. Ако едва сега започвате, една сребриста щипка винаги е сигурен избор, тъй като сребристият оттенък попада извън цветното колело и затова подхожда на почти всичко.

Поводът

Виждате Къса сребърна овална щипка за вратовръзка, Черен колан с масивна катарама, Черна карирана кърпичка за сако & Черна карирана вратовръзка

Използвайте всеки повод, за да носите щипка за вратовръзка! Освен на погребение, където е неуместно.

Изберете щипката според повода. Тя не винаги е подходяща, например на погребение или пък на интервю за работа, където ще изглежда твърде претенциозно. Но на сватба или в казино в Монте Карло - защо не?

Внимателно с райетата

Избягвайте да носите щипка на ивици с раирана риза или вратовръзка. Запазете щипките с шарки за едноцветни материи.

Материали за изработката на щипки за вратовръзка

Повечето аксесоари за вратовръзка се изработват от метал. По-сложните модели са украсени с детайли от дърво, плат, скъпоценни камъни, перли, емайл, пластмаса и стъкло. Изключително важно е да изберете щипка от материал, който отговаря на нуждите Ви, като се съобразите с нейната форма, функционалност и издръжливост.

Щипки за вратовръзка от сплав

Сплавите са смес от два или повече елемента. Подходящи са за направата на бижута, защото са здрави и податливи на обработка. Често имат покритие от злато, сребро или платина, което ги прави особено предпочитани за аксесоари за вратовръзка.

 • Предимство: Доста достъпна цена
 • Предимство: Здрав метал
 • Предимство: Може да се добави покритие
 • Предимство: Устойчив на надраскване
 • Недостатък: Грижата за всяка сплав зависи от основния метал в нея
 • Недостатък: Може да съдържа никел, който е алерген

Щипки за вратовръзка от месинг

Месингът е сплав от мед и цинк със специфичен златист цвят. Намира широко приложение в направата на бижута, защoто не потъмнява като среброто и е по-евтин от златото. При правилна поддръжка, месинговите щипки могат да Ви служат дълго и да са привлекателна алтернатива на другите метали.

 • Предимство: Изглежда като злато
 • Предимство: По-евтин от златото
 • Предимство: За разлика от среброто, не потъмнява така лесно
 • Предимство: Почиства се без усилие
 • Недостатък: Ако не се поддържа добре, може след време да потъмнее
 • Недостатък: Месингът без покритие не може да се гравира

Щипки за вратовръзка от неръждаема стомана

Неръждаемата стомана определено е един от най-здравите и устойчиви метали, от които се правят щипки за вратовръзка. Тя може да Ви служи цял живот, без да се появят драскотини или дефекти. А за да отиват на всеки Ваш тоалет, аксесоарите от стомана се изработват с различно на цвят покритие, например златисто, розово злато или черно.

 • Предимство: Изключително издръжлив метал
 • Предимство: Предлага се с различно атрактивно покритие
 • Предимство: Устойчив на надраскване
 • Предимство: Не потъмнява
 • Предимство: Може да се гравира
 • Недостатък: Петната и следите от пръсти си личат
 • Недостатък: Може да съдържа никел, който е алерген

Щипки за вратовръзка от стерлингово сребро

Стерлинговото сребро е смес от сребро и други метали, повишаващи неговата твърдост и издръжливост. Макар че потъмнява лесно, се почиства без усилие. Не съдържа никел, затова е хипоалергенен материал за изработката на бижута.

 • Предимство: Може да се гравира
 • Предимство: Не съдържа никел
 • Предимство: Почиства се лесно
 • Предимство: Красиво е
 • Недостатък: Надрасква се лесно
 • Недостатък: Бързо потъмнява
 • Недостатък: Не особено твърд метал

Щипки за вратовръзка от титан

Титанът е лек и три пъти по-здрав от стоманата. Благодарение на невероятната си издръжливост е идеален за изработката на бижута. По-евтин е от повечето други метали и е хипоалергенен.

 • Предимство: Може да се гравира
 • Предимство: Лек
 • Предимство: 100% хипоалергенен
 • Предимство: Устойчив на надраскване и нараняване
 • Предимство: Почиства се лесно
 • Недостатък: Не е толкова ценен като златото и среброто
 • Недостатък: Не може да се запоява, което ограничава възможността за разнообразен дизайн

Шипки за вратовръзка от волфрам

Волфрамът е друг атрактивен, изключително твърд метал, прекрасен за изработката на бижута. Блестящата му повърхност е устойчива на износване и потъмняване. Той е хипоалергенен и на достъпна цена, което го прави предпочитан материал за щипки за вратовръзка.

 • Предимство: Изключително устойчив на надраскване и потъмняване
 • Предимство: Не губи блясъка си
 • Предимство: Може да се гравира
 • Недостатък: По-тежък
 • Недостатък: Актуален материал, който може да излезе от мода

Няколко думи за историята на щипката за вратовръзка

Аксесоарите за вратовръзка се появяват в средата на 19-ти век.
Първите вратовръзки често се правели от луксозни материи като коприна и дантела, затова били леки и лесно се размествали. Мъжете започнали да ги прикрепват ефикасно с игли тип кабърче. През 1926 г. обаче дизайнът на вратовръзките се променил - платът вече се изрязвал по диагонал, за да не се повдига и смачква. Тогава предпочитаният аксесоар станал щипката, която не продупчвала и не наранявала тъканта.

След Втората световна война се развила идеята за корпоративна реклама и щипката за вратовръзка била идеалното място за лого, което да демонстрира принадлежност към дадена компания или клуб. След време навлязла хипи културата, хората се обличали по-непринудено и аксесоарите за вратовръзка излезли от употреба.
За щастие на съвременните, изискани господа, мъжката мода преоткрива своите класически корени и щипките отново заемат централно място сред аксесоарите по целия свят.

Вдъхновение

За малко вдъхновение, вижте щипките за вратовръзка от нашите седмични предложения.

Като заключение

Макар че вече разгледахме общоприетите правила, всяко поколение има своите бунтари, които не спазват статуквото и носят каквото си пожелаят. Затова, както с всеки моден детайл, доверете се на собствената си преценка и носете аксесоарите за вратовръзка така, че да подчертаете своя индивидуален стил.

Въпроси и отговори

Как се носи щипка за вратовръзка?

Щипката за вратовръзка се слага между третото и четвъртото копче на ризата отгоре надолу. Просто я плъзнете хоризонтално, приблизително на нивото на предния джоб на сакото, като захванете едновременно вратовръзката и плата на ризата.


Мога ли да нося щипка за вратовръзка на погребение?

Като цяло, избягвайте да носите щипка за вратовръзка на погребение от уважение към печалния характер на повода.


Мога ли да нося щипка за вратовръзка на сватба?

Разбира се, че да! Сватбата е чудесен повод да се похвалите с прекрасния аксесоар, който сте наследил, и да отклоните вниманието от булката. Шегуваме се. Просто изберете елегантен модел.


Мога ли да нося щипка за вратовръзка с вечерно сако?

Имайки предвид, че вечерните сака се носят с папийонка, очевидно няма как да използвате щипка за вратовръзка.


За какво служи верижката?

Верижката прикрепва аксесоара за вратовръзка за копчето на ризата, за да не го изгубите, докато се вихрите на фирменото парти. 


Как да се грижа за своите щипки за вратовръзка?

Повечето щипки не се почистват по-различно от останалите бижута и начинът зависи от материала. Избягвайте да ги мокрите и ги полирайте с мека кърпа. Освен това ги съхранявайте в отделна памучна торбичка или кутия за щипки, за да ги предпазите от надраскване и окисляване.


Как да съхранявам и пренасям аксесоарите за вратовръзка?

Може да купите специална кутия за щипки, с която ги пренасяте удобно и ги съхранявате отделно една от друга, за да не се надраскат.


От коя страна на ризата се слага щипката?

Щипката се поставя в края на ризата от страната на илиците, така че всъщност няма как да я сложите обратно. 


Мога ли да нося щипка за вратовръзка със спортно сако или жилетка и дънки?

Определено да. Това е и чудесна възможност да сложите по-нетрадиционен модел, например с дизайна на череп, който вече споменахме.


Проява на лош вкус ли е да нося една и съща щипка за вратовръзка всеки ден?

Не, никак, стига тя да е в деликатен, неутрален цвят. Разбира се, когато се влюбите в аксесоарите за вратовръзка, колекцията Ви ще нарасне и ще имате по-богат избор. 


Трябва ли да облека риза, ако искам да съм с вратовръзка и щипка?

Предназначението на щипката е да прикрепва вратовръзката към ризата. Тъй като няма как да я защипете за друга дреха, отговорът е ясен.


Мога ли да нося едновременно щипка и игличка за вратовръзка?

Комбинацията от щипка за вратовръзка, копчета за ръкавели и кърпичка за сако е прекрасна. Но щипката и игличката изпълняват една и съща функция, затова е излишно да ги носите едновременно. Но пък може Вие да дадете начало на нова тенденция, защо не.


Мога ли да нося щипка с тясна вратовръзка?

Разбира се, не е проблем да сложите щипка на тясна вратовръзка, стига да не е по-дълга от ширината на вратовръзката.


Мога ли да сложа щипката за вратовръзка под ъгъл?

Ако е крайно необходимо да носите щипка, а тя е по-дълга от вратовръзката, може да я повдигнете нагоре, за да не стърчи от другата страна, но само в момент на пълно отчаяние. По-добрият вариант е изобщо да не слагате щипка. 


Нови колекции

Колекция слънчеви очила Vista

Колекцията Vista, със своите поляризирани стъкла и 100% UV защита, е създадена, за да се радвате на живота с широко отво...

Колекция часовници Aviator

Колекцията Aviator гарантира това, което пилотите и любителите на Fawler очакват от един часовник - функционалност, точн...

Колекция Lane

Създаден, за да се носи често и по различни поводи, всеки хронограф от колекцията Lane съчетава ефикасност и красив, изч...

Колекция New Age

Сътрудничеството между Bohemian Revolt и талантливи артисти проправи пътя на забележителния дизайн, смелите мотиви, ръчн...

Колекция Unclouded

Колекцията Unclouded на Waykins е вдъхновена от сърфа и създадена за Вашите приключения на сушата.

Колекция Boho

Класически аксесоари за костюм, които, за разлика от едноцветните модели, оживяват със своя закачливо детайлен датски ди...

Колекция шапки Fido

Насладете се на шапки, направени от ръцете на майстор с 40 години опит. Представяме Ви изработената в Италия колекция Fi...

Колекция плетени шалове и шапки

Подарете си елегантност и комфорт за студените зимни дни с нашите плътни шалове и шапки от мериносова вълна.

Колекция портфейли Larry

Портфейлите и картодържателите в тази колекция Ви предпазват от физическа и електронна кражба. Те имат вградена RFID защ...

Вижте всички колекции

Нови статии

Как се носи папийонка (и то правилно)

Как се връзва папийонка: подробно указание за перфектен възел всеки път. Плюс всичко нужно, за да я носите с финес - от...

30 различни начина за връзване на вратовръзка

Научете 30 различни начина за връзване на вратовръзка с подробни указания стъпка по стъпка - от традиционни до най-неста...

Какво да облечете като гост на сватба

Мъже, канени сте на сватба и се колебаете какво да облечете? Ще Ви разкрием подробностите за различните стилове сватбено...

Аксесоари за младоженец - най-добрият наръчник

Сватбата е повод да обърнете повече внимание на аксесоарите си от обикновено. Копчета за ръкавели, папийонки, пояси, тир...

Наръчник за пиърсинг на ухото

Всичко, което мъжете трябва да знаят за пробиването на уши - от видовете пиърсинг до грижата за тях и предпазването от и...

Първи стъпки в света на мъжките обици

Готови сте за обица, но не сте сигурни откъде да започнете? Ще обсъдим най-важното по темата, като стилове, видове закоп...

Седемте чанти, които не носите, а трябва

Подарете си модерен и практичен аксесоар. Дали ще Ви служи за ваканцията или фитнеса, подходящата мъжка чанта е нещо, бе...

За нас

Да разказваме истории чрез мъжките аксесоари стои в основата на това, което сме. Всеки си има история. Каква е Вашата?

Как се съхраняват, почистват и гладят вратовръзки

Нашето пълно ръководство за грижа за копринени, вълнени, полиестерни и памучни вратовръзки - от пренасяне и съхранение д...

Вижте всички статии
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.