Връщане до 365 дни
Доставка 5 лв. - Възможност за безплатна доставка над 79 лв.-
02 491 7708 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Меню
Търсене
Влезте
Желани
Количка

Как се съчетават колиета

Красиво и с мярка

Да изглеждате непринудено изисква усилие. Знаем, че това е противоречие, но, повярвайте ни, тепърва започваме с тях.

Четейки насоките по-долу, помнете, че правилата може да са създадени, за да се нарушават, но в познаването им се крие разликата в това умишлено да ги предизвиквате и да грешите случайно.

Правило 1: Съобразете се с облеклото си

Приемете деколтето на горната дреха като елемент от комбинацията колиета. V-образното деколте или отворената риза оформят същия остър ъгъл като колието с висулка, но една U-образна верижка би създала визуален хаос. Ако носите верижка върху деколте във форма на буквата V, сложете я достатъчно ниско и далеч от ъгъла му. Когато слагате няколко колиета, най-добре е да сте с дреха с по-високо заоблено деколте.

Най-сигурният избор е черна блуза с кръгло деколте по врата, на чийто фон аксесоарите ще блеснат. Добре е да избягвате дрехи с ярки шарки или привличащи вниманието изображения, защото няма да стоят добре с няколко колиета.

Правило 2: Изберете главното колие

Без значение колко колиета ще сложите, едно от тях трябва да привлича основното внимание. То ще заема централно място в комбинацията, а другите ще го допълват. Ако носите две верижки, фокусът вероятно ще е върху по-плътната или атрактивната от тях. Когато съчетавате гердани с висулка и верижки, погледите ще падат върху висулката, затова нека верижката е по-тънка.

Щом сте с няколко колиета наведнъж, избягвайте прекалено ефектните модели. Комбинацията сама по себе си е достатъчно изразителна. Има аксесоари, които трябва да се слагат самостоятелно и да изпращат ясно послание. Ако добавите и още нещо, това послание ще се размие и просто бижутата ще са в повече.

За да изберете правилното за Вас колие, прочетете нашия Наръчник за мъжките колиета.

Правило 3: Съчетавайте цветовете

Хубаво е металните елементи, за предпочитане всички, да бъдат в един тон. Ако часовникът Ви е златист, такива трябва да са пръстените, колиетата и дори катарамата на колана. Това особено важи за няколко близки един до друг аксесоара. Щом се спрете на основното колие, нека другите да са в същия цвят.

Избирайте аксесоари, подходящи за цвета на кожата Ви. Златистите нюанси и топлите цветове стоят добре на кожа в топъл цвят, докато сребристото и тъмносивото отиват на студена на цвят кожа. Същото се отнася за аксесоарите, които съчетавате. Пробвайте да комбинирате топли с топли и съответно студени със студени нюанси. Черното, както винаги, подхожда на всичко.

Единственото изключение е, когато дизайнът на централното колие включва метал в два различни цвята, като нашето колие с трипластов сребристо-златист кръст. Дори тогава съчетанието ще е много по-стилно, ако допълващите колиета са в доминиращия нюанс на основното. В такива случаи все пак носенето на различно оцветени метали ще изглежда по-скоро обмислено, отколкото случайно.

Правило 4: Различна дължина и текстура

Ако носите множество еднакво дълги колиета, те не просто ще се оплетат. В по-добрия случай ще приличат на оптическа илюзия, но най-вероятно ще са просто като бъркотия. Когато слагате две колиета, между тях трябва да има разлика от 5-10 см, и по-малко, ако сте с три или четири. В комбинации от няколко модела по-деликатните могат да бъдат по-близо един до друг, но тежките верижки и тези с висулка се нуждаят от място „да дишат“. Разстоянието между лицето и най-дългото колие трябва да е запълнено равномерно и с вкус.

Ако разполагате само с еднакво дълги колиета, можете да използвате малък трик, за да ги носите едновременно - повече за това след малко.

Верижките имат разнообразни форми и най-приятните на вид комбинации са тези, които включват няколко различни вида. Например верижките тип въже и тип котва отлично се допълват и придават подчертано морско излъчване на визията Ви.

Правило 5: Къде насочвате вниманието

Погледите на околните ще бъдат привлечени от основното колие. Ако искате да подчертаете красотата на лицето си, носете това колие най-високо. Когато предпочитате да акцентирате върху впечатляващия си гръден кош, сложете го най-ниско, на около 5 см под гърдите.

В случай че целите да наблегнете върху широките рамене и относително малката си талия, изберете дълго колие с висулка.

Правило 6: По-малкото е повече

Още едно от онези приятни противоречия.

Ние насърчаваме носенето на повече колиета, но само Мистър Ти може да покрие всеки сантиметър от гърдите си с метал. Една масивна верижка би засенчила всичко около себе си, като малките детайли и висулки ще изглеждат като придатък. Когато комбинирате няколко колиета, нека те са по-леки, тънки и с деликатни висулки. Основното колие трябва да привлича вниманието „умерено“, а другите фино да го допълват.

Правило 7: Няма правила

Сега, когато знаете правилата, сте свободни да ги нарушавате. Експериментирайте с тях. Вижте къде можете да ги прескочите или да ги моделирате, за да създадете нещо свежо и вълнуващо. Споделете с нас своята най-добра (и най-несполучлива) визия в Instagram с #TrendhimTribe. Нямаме търпение да видим какво сте постигнали.

Комбиниране на еднакво дълги колиета

*Възможно е само при съвместими закопчалки

  • Вземете две колиета и ги закопчайте едно за друго.
  • Поставете мястото на свързване на тила и прехвърлете двата края отпред през раменете.
  • Хванете левия край с дясната ръка, а десния - с лявата.
  • Върнете свободните краища обратно зад врата и ги закопчайте.

Сега можете да приближавате или отдалечавате закопчалките и така да регулирате разстоянието между колиетата.