Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Връщане до 365 дни по всякаква причина
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

Персонализирани аксесоари за Вашия сватбен костюм

Искате да придадете индивидуалност на сватбата си? От гравирани копчета за ръкавели до идеи за подаръци на шаферите, ние потърсихме известния организатор на събития Емили Бъртън за съвети как да направим една сватба незабравима.

Може да мислите, че тоалетът на младоженеца се свежда до избора между смокинг и костюм, но всъщност има много повече детайли, които му придават характер и креативност. Когато включите персонализирани елементи, ще изглеждате наистина неповторимо.

Дали ще сложите пастелна вратовръзка с инициалите си или стоманени копчета за ръкавели, гравирани с датата на сватбата, тези малки детайли допълват историята, която започвате със своето „Да“.

Попитахме специалиста по сватбени тържества Емили Бъртън как да направим една сватба уникална с нещо толкова обикновено като аксесоарите за костюм.

Гравюра, щампа и термопечат

За аксесоарите за сватбен костюм най-подходящи за 3 вида персонализиране - лазерно гравиране, щамповане и термопечат.

Какво е лазерно гравиране?

С помощта на лазерен лъч се изпарява част от повърхността на предмета. Този метод е изключително бърз и създава ясен и прецизен текст.

Освен това, в сравнение с други видове гравиране, е по-безопасен за метала, защото няма действителен допир между инструмента и бижуто.

Какво да гравирате на своите аксесоари за костюм?

„Можете да гравирате аксесоарите за сватбения си костюм, както пожелаете. Датата на сватбата върху щипка за вратовръзка или инициалите на двойката върху мъжки часовник правят малките акценти още по-специални.

Не забравяйте и шаферите. Прекрасен подарък за тях са копчета за ръкавели с инициалите им или чифт тиранти с лично послание.“

Колебаете се какво да изпишете? Вижте нашите съвети и идеи за гравиране тук.

Какво е щамповане?

Щамповането е процес за персонализация на кожени изделия, като колани и портфейли.

Той представлява притискане на избрания дизайн в кожата, за да се получи релефен отпечатък, който може да е изпъкнал или вдлъбнат.

Каква е разликата между изпъкнала и вдлъбната щампа?
И двете техники са идеални за персонализиране на кожени артикули чрез притискане на материала с нагрят метален инструмент.

Основната разлика е в това, че при изпъкналата щампа натискът е от долната страна, а при вдлъбнатата - отпред.

Вдлъбнатото щамповане се смята за по-сигурно за висококачествени аксесоари, защото не засяга задната част на кожата.

Изпъкналата щампа може да е малко по-детайлна, но променя повърхността и от двете страни.

Как да използвате щампа за сватбата си?

„Щамповането е подходящо не само за поканите и декорацията.

С него лесно ще направите подаръците за шаферите още по-специални. Кожен колан или портфейл с техните инициали е чудесен начин да им благодарите, че са до Вас в големия ден. Освен това ще сте сигурни, че коланите им са в тон.

В случай че търсите стилен подарък за младоженеца, кожен портфейл с щампован монограм е ценен и същевременно практичен вариант.“

Какво е термопечат?

Термопресата е машина, която чрез комбинация от топлина и натиск за определено време отпечатва даден дизайн върху плат, например върху вратовръзка, фишу, папийонка или кърпичка за сако.

Има 2 вида термотрансферен печат: с фолио и дигитален.

Печат с термотрансферно фолио – Изрязват се букви от цветно фолио и чрез топлинен натиск се прехвърлят върху текстила.

Дигитален термотрансферен печат – При този процес буквите цифрово се печатат със специално мастило върху термотрансферна хартия. След това с помощта на термопреса дизайнът или надписът се прехвърлят от хартията върху плата.

Независимо дали се прави с фолио или хартия, термопресата е тази, която осигурява топлината и натиска за принтирането на текста върху материята. Печатът може да се пере. Трябва обаче да сте особено внимателни, ако сватбената Ви вратовръзка е от коприна.

Може ли термопресата да се използва за коприна?
Много сватбени аксесоари са изработени от коприна. С подходящата температура, дори Вашата копринена кърпичка за сако или фишу могат да се персонализират чрез термопечат.

Как да персонализирате своите сватбени аксесоари от плат

„Ограничени сте единствено от пространството. Едва ли искате да отпечатате на вратовръзка целия текст на любимата си песен. Вместо това, можете да изпишете датата на годежа или дори координатите на сватбата на внимателно сгъната кърпичка за сако.

Най-добрият начин да персонализирате вратовръзката си на разумна цена е като отпечатате своите инициали или общ монограм.

Каквото и да изберете, обсъдете го с половинката си, за да е хубав спомен за години напред.“

Какво е монограм?

Монограмите са познати още от римските и древногръцките монети. Днес те представляват символ, съставен от два или повече инициала от името, презимето и фамилията без интервали и точки.

Въпреки че монограмът вече не се използва като отличителен знак върху парични средства, ако го отпечатате върху кърпичка за сако, вратовръзка, фишу или го гравирате върху чифт бутонели, ще придадете уникалност и смисъл на аксесоара. Така ще го превърнете в значим подарък или в неповторим, личен акцент към своето облекло.

Видове монограми

Монограми от една буква
Те се състоят от първата буква на фамилията или в по-редки случаи, от инициала на собственото име.

 • Монограм от името Henrik Allen Jensen ще е J за фамилията или H за личното име.

Монограми от три букви
Това е на-популярният вид, използван за сватбени подаръци или аксесоари за тоалета на младоженеца. Редът на буквите зависи от техния размер и от семейното положение на човека, за който са предназначени.

За необвързаните мъже и дами обикновено се използват 2 типа монограми:

 • Еднакво големи букви – Ако буквите са еднакви по размер, подредете инициалите в следния ред: име, презиме, фамилия.
 • По-голяма втора буква (на фамилията) – Подредете един след друг инициалите на името, фамилията и презимето. Буквата на фамилията е в средата и е по-голяма от останалите.

Сватбени монограми

При повечето сватби монограмите включват името на булката и младоженеца.

„Много мои клиенти превръщат своя монограм във фамилен герб, който използват цял живот за различни предмети, като кърпи, чаршафи и дори гравират върху стъкло. На тържеството можете да видите монограми навсякъде - от поканите до декорацията.“

Чии инициали се изписват първо в семейния монограм?
По традиция, ако булката приема фамилията на младоженеца, най-отпред се поставя инициала на първото ѝ име, след това буквата на общата им фамилия и накрая инициала на неговото собствено име.

Монограмът на Emma Marie Andersen и Lars Michael Hansen ще е EHL - E от Emma, H от общата им фамилия Hansen и L от Lars.

Сватбени монограми от три букви
Подобно на монограмите за необвързаните, тези за сключващите брак и за техните семейни гости също са 2 вида:

 • С еднакви по размер букви – Ако избирате монограм за шаферите и младоженеца, нека той да е с еднакво големи инициали в следния ред: собствено име, презиме и фамилия.
 • С по-голям инициал на фамилията в средата – Монограмът на повечето семейни двойки започва с инициала от първото име на съпругата, следван от по-голямата буква на общата фамилия, и завършва с инициала на съпруга.

Върху какво да поставим монограм

Емили предлага: „Можете да изобразите монограм върху всичко - от аксесоарите за мъжкия тоалет до салфетките за тържеството. Но това, че е възможно, не означава, че трябва да го правите.

Помнете, че персонализирането може да е много ефектно, но когато е с мярка. Вземете за пример аксесоарите за костюм. Да, можете да изпишете инициалите си върху вратовръзката, щипката за нея, кърпичката за сако, копчетата за ръкавели... но наистина ли искате всеки един елемент силно да привлича вниманието?

Ограничете се до един или два персонализирани детайла, например бутонелите и кърпичката. И двете са достатъчно малки и инициалите ще останат дискретни, но в същото време ще знаете, че тези елементи от облеклото Ви са по-специални.“

Персонализирани сватбени подаръци

Без значение дали пазарувате за младоженеца или за шаферите, няма нищо по-ценно от индивидуалния детайл.

„Създайте нещо ценно и за цял живот. Може да е малък чифт бутонели с новия монограм на щастливата двойка или вратовръзка с тяхната фамилия.

Изборът на уникален подарък за шаферите също не трябва да е труден.

 • Направете им подарък от сърце.
 • Не бързайте да купувате първото, което Ви се изпречи пред погледа.
 • Помислете внимателно какво наистина би им харесало.

Много от младоженците, чиито сватби съм организирала, са подарявали на шаферите комплекти, включващи принадлежности за бръснене с гравиран бръснач, тесте карти и отварачка с монограм.

Не е задължително да избирате еднакъв подарък за всеки гост на сватбата.

Ако някой от шаферите Ви е ценител на кърпичките за сако, подгответе му една с неговите инициали. В случай че кумът Ви обича портфейли, подарете му класически двойно прегънат модел, щампован с името му.

А ако сте в ролята на бъдещата булка, която търси подарък за младоженеца, помнете, че възможностите за персонализиране на аксесоари не се ограничават само до монограма. Помислете къде е била първата Ви среща, първата целувка или дори датата, на която Ви е предложил брак. Всичко това са прекрасни спомени, а и вероятно биха отговорили на ограничението за брой символи.“

4 неща за персонализираните аксесоари, които всеки младоженец трябва да знае

 • Малкото е повече – „Персонализирайте само 1 или 2 аксесоара. Не сте в детската градина, затова не е нужно инициалите Ви да са навсякъде.“
 • Ясен текст – „Каквото и послание да изберете, уверете се, че булката разбира какво е написано. Шега между Вас двамата не е удачна, ако Вие сте единствените, които се смеят.“
 • Бъдете в тон – „Всеки аксесоар трябва да отговаря на цялостната цветова схема на събитието.“ Подбирайте внимателно, преди да поръчате, защото персонализираните артикули не могат да се връщат. Вижте съветите на Емили за комбинирането на тоалета.
 • Звездата на сватбата е булката – „Да, големият ден е за Вас... но най-вече за нея. Какъвто и аксесоар или индивидуален акцент да изберете, не я засенчвайте. И после продължете да спазвате това правило, докато смъртта Ви раздели.“

Вие питате - ние отговаряме

Какви са тенденциите при персонализираните аксесоари за сватбен костюм?

„В Съединените щати, където аз работя, е популярно да се гравира гърба на часовник с датата на сватбата и инициалите на двойката. Освен това много младоженци бродират лично послание върху вътрешния джоб на сакото си.“


Колко трябва да похарча за подаръци на шаферите?

Когато избирате подаръци за шаферите, отговорете си на следните въпроси:

 • Колко шафери ще участват в събитието?
 • От колко далеч ще дойдат?
 • Трябва ли да си купят специален тоалет за церемонията и ако да, колко ще им струва той?
 • Какви други разходи ще имат?

„Макар че няма универсално правило, препоръчително е да подготвите подаръци за шаферите на стойност 20-30% от сумата, от която те се нуждаят, за да присъстват на сватбата Ви.

Изберете им нещо, което ще покаже колко много цените това, че са част от живота Ви и споделят този радостен ден с Вас.“


Как се купуват сватбени подаръци с монограм?

Сватбеният подарък трябва да е точно толкова запомнящ се, колкото и самата церемония. Ако търсите аксесоар за подарък на младоженеца, монограмът е идеален начин да го направите впечатляващ и неповторим.

„Преди да поръчате, попитайте булката или близък семеен приятел дали тя ще запази фамилията си. Така ще знаете какви инициали да включите в монограма.“

Имайте предвид, че веднъж персонализиран, продуктът не може да се върне.


Може ли да се постави монограм на други подаръци за мъже?

Да. Монограмите не са предназначени единствено за сватби. Дори необвързаните мъже биха оценили копчета за ръкавели или папийонка със своите инициали.

Когато купувате подарък за мъж, Ви препоръчваме да изпишете един след друг инициалите на името, презимето и фамилията му. Това е лесно разпознаваем формат, който стои красиво на всичко - от часовници до вратовръзки.


Какъв е максималният брой символи на Trendhim за гравиране, термопечат и щамповане?

При нас обичайното ограничение в броя символи е следното:

 • Гравиране – 20 символа
 • Термопечат – 7-20 символа (в зависимост от артикула)
 • Щампа – 5 символа

Нови колекции

Сгъваеми слънчеви очила + 31 нови модела Waykins

От сгъваеми рамки до устойчиви на надраскване стъкла, нашите най-нови слънчеви очила ще Ви помогнат да виждате по-ясно в...

Меки, приятни на допир шалове и шапки

Със своята дишаща, топла материя, шаловете и шапките от колекция Montagna са идеални и за най-студените дни.

Часовници с видим механизъм

Часовниците Dante се захранват от Вашето движение. Докато се движите Вие, ще го правят и те. Затова не спирайте.

Сгъваеми, удобни за пътуване чанти за градския изследовател

Всеки водоустойчив, лек модел с датски дизайн от колекцията сгъваеми чанти на Lazy Bear се прибира лесно в багажа и ще В...

Колекция италиански кожени колани

Всеки кожен колан съчетава италианска изработка с датски дизайн, издръжливост и практичност с модерен стил.

Колекция Kite

Колекцията Kite включва разнообразие от тънки шапки от 100% органичен, дишащ памук, който Ви осигурява удобство през про...

Колекция Lincoln

Изработени от мека кожа в разнообразие от цветове, портфейлите и чантите комбинират функционален дизайн с дълготрайно ка...

Колекция Moda

Колекцията Moda се гордее с италианската изработка и датския дизайн на шапки и каскети, създадени за настоящето и за мом...

Колекция слънчеви очила Vista

Колекцията Vista, със своите поляризирани стъкла и 100% UV защита, е създадена, за да се радвате на живота с широко отво...

Вижте всички колекции

Нови статии

Поглед отвътре: детайли, които имат значение

От първите модели и дигитални скици до завършения продукт – ето как създаваме сложните детайли на всяко колие и гривна A...

Как създаваме часовник, готов за приключения

Вижте как клиентските отзиви се превръщат в часовник Seizmont, готов за приключения.

Как създаваме колекция часовници Mateo

От идеята до Вашата китка, вижте как създаваме нашата следваща колекция часовници.

Слънчевите очила - предпазвайте очите си от слънцето

Как да защитите очите си от вредните UV лъчи и заслепяващите отблясъци с подходящите за Вас очила.

Какво да носим на музикален фестивал - моден наръчник за летните фестивали

Когато говорим за фестивали, най-важни са аксесоарите (и забавлението, разбира се). Ето най-важните съвети, за да отидет...

Какво да подарим за Деня на бащата

Покажете на баща си, че го обичате, с нашите специално подбрани подаръци и идеи за неговия празник.

4 съвета за носенето на мъжки пръстени

Научете как да носите мъжки пръстен със стил и черпете вдъхновение от нашите най-продавани модели.

Как да опаковате багажа си за бизнес пътуване

Нашите експерти в бизнес пътуванията съветват какво и как да опаковаме за следващата си командировка.

Отличен резултат от първия път: съвети и идеи за гравиране

Наръчник за гравирани мъжки подаръци, за да сте доволни от първия опит.

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.