Слънчеви очила | Купете 2 и спестете 20%

Слънчеви очила | Купете 2 и спестете 20%

Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 119 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Как да носим джобен часовник със стил

Да откриете златната среда между класическия стил и вида на актьор от стиймпънк представление е по-лесно, отколкото предполагате. Разберете как се носи мъжки джобен часовник и съвсем скоро ще сте готови да започнете новата си колекция.

Представете си най-накрая да не се налага да слушате църковните камбани, за да знаете колко е часът. Първия път, когато някой е извадил часовник от джоба си, трябва да е настъпило истинско въодушевление. Всички в селото притихват в благоговение... и след това се втурват към магазина, за да си купят и те.

Джобният часовник - или първата в света преносима технологична революция - е изобретен от Петер Хенлейн в Германия през 1510 г. Формата му, която познаваме и харесваме и днес, е усъвършенствана през 17-ти век с навлизането на жилетката в мъжкия тоалет (благодарим ти, Чарлз II). Кръгъл и плосък, аксесоарът можел лесно да се пъхне в джоба и нямал остри ръбове, които рискуват да наранят материята.

Със започването на Първата световна война навлиза ръчният часовник и предшественикът му остава в джобовете на историята, но не задълго, защото изискани и стилни мъже като Вас му вдъхват нов живот.

  • Черен богато украсен джобен часовник
    Fort Tempus
    75 лв.
    Черен богато украсен джобен часовник
  • Скрит черен джобен часовник
    Fort Tempus
    75 лв.
    Скрит черен джобен часовник
    Гравирайте
  • Сребрист кварцов джобен часовник
    Fort Tempus
    62 лв.
    Сребрист кварцов джобен часовник
  • Автоматичен джобен часовник с видим механизъм Sakarias Agito
    Seizmont
    269 лв.
    Автоматичен джобен часовник с видим механизъм Sakarias Agito
    Гравирайте
  • Джобен часовник Jonathan Time Keeper
    Seizmont
    149 лв.
    Джобен часовник Jonathan Time Keeper
    Гравирайте
  • Механичен джобен часовник Manhattan
    Fort Tempus
    74 лв.
    Механичен джобен часовник Manhattan
  • Златист механичен джобен часовник в ретро стил
    Fort Tempus
    74 лв.
    Златист механичен джобен часовник в ретро стил
  • Механичен джобен часовник Roman
    Fort Tempus
    169 лв.
    Механичен джобен часовник Roman
  • Easton | Черен джобен часовник
    Fawler
    169 лв.
    Easton | Черен джобен часовник
  • Easton | Златист джобен часовник
    Fawler
    169 лв.
    Easton | Златист джобен часовник
  • Easton | Черен автоматичен джобен часовник
    Fawler
    249 лв.
    Easton | Черен автоматичен джобен часовник
    Гравирайте
  • Easton | Златист автоматичен джобен часовник
    Fawler
    249 лв.
    Easton | Златист автоматичен джобен часовник
    Гравирайте
  • Altair | Черен джобен часовник с полупокрит циферблат
    Seizmont
    219 лв.
    Altair | Черен джобен часовник с полупокрит циферблат
    Гравирайте
  • Memento Mori | Джобен часовник с череп
    Lucleon
    229 лв.
    Memento Mori | Джобен часовник с череп
    Гравирайте
  • Златиста стоманена верижка за джобен часовник с пружинен пръстен
    Seizmont
    31 лв.
    Златиста стоманена верижка за джобен часовник с пружинен пръстен
  • Сребриста стоманена верижка за джобен часовник с пружинен пръстен
    Seizmont
    27 лв.
    Сребриста стоманена верижка за джобен часовник с пружинен пръстен
  • Черна стоманена верижка за джобен часовник с Т-образен елемент
    Seizmont
    31 лв.
    Черна стоманена верижка за джобен часовник с Т-образен елемент
  • Златиста стоманена верижка за джобен часовник с Т-образен елемент
    Seizmont
    31 лв.
    Златиста стоманена верижка за джобен часовник с Т-образен елемент
  • Сребриста стоманена верижка за джобен часовник с Т-образен елемент
    Seizmont
    27 лв.
    Сребриста стоманена верижка за джобен часовник с Т-образен елемент
  • Автоматичен джобен часовник с видим механизъм Sigvard Agito
    Seizmont
    269 лв.
    Автоматичен джобен часовник с видим механизъм Sigvard Agito
    Гравирайте
  • 1 Как да носим джобен часовник със стил1.1 Видове верижки за джобен часовник1.2 Как се носи джобен часовник с елек или жилетка1.3 Как се носи джобен часовник с официално или спортно сако1.4 Как се носи джобен часовник с дънки1.5 Как се носи джобен часовник като колие

    Видове верижки за джобен часовник

    Независимо дали искате класически механичен модел за навиване или такъв със задвижван от батерии кварцов механизъм, верижката е тази, която привлича вниманието на колегите и приятелите Ви и пази часовника от нараняване.

    1. Верижка за джобен часовник Алберт с Т-образен елемент

    Тези верижки с Т-образен щифт носят името на принц Алберт и типа верижка, която той популяризира. При единичната верижка Алберт, Т-образният детайл се поставя в един от илиците на жилетката.

    Не сте сигурни коя дупка да използвате? Изберете тази точно над джоба или някоя средна - приблизително третия илик на дрехата. Часовникът се слага в джоба, противоположен на доминиращата Ви ръка. Ако сте десничар, приберете го в левия джоб. Така, когато проверявате часа, доминантната Ви ръка ще е свободна.

    Двойната верижка Алберт е като единичната плюс допълнително синджирче с медальон или висулка на него, което се поставя в свободния джоб.

    2. Верижка за джобен часовник с щипка за колан

    Нека сме честни - вероятно не всеки ден се обличате като за бал. За по-небрежна и непринудена визия, носете джобния си часовник с верижка, предназначена за колан. В единия си край тя има щипка, която се промушва от задната страна на колана и се закрепва върху него или директно върху талията на панталона или дънките.

    Верижката трябва да виси от външната страна на панталоните. Часовникът се прибира в противоположния на доминиращата ръка джоб.

    Когато обличате дънки, използвайте джобчето, предназначено специално за каубои и работещи мъже - онова, което винаги сте се чудили за какво служи. То е предвидено точно за джобен часовник - впечатлете приятелите си с малко енциклопедични знания.

    Уверете се, че верижката с щипка за колан е достатъчно дълга, за да Ви е удобно да вадите и гледате часовника. Ако е къса, ще трябва да се навеждате, за да проверите колко е часът.

    3. Верижка за джобен часовник с пружинен пръстен

    Този тип верижки за часовник приличат на верижките за портфейл, защото се закачат директно на гайката на панталона или дънките с помощта на затварящ се с пружина ринг. Можете да закопчаете пръстена и за илик на жилетката си по подобие на верижките Алберт.

    Искате да носите аксесоара със сако на костюм или блейзър? Прикрепете ринга за илика на ревера и сложете часовника в джоба на гърдите. В този случай не Ви е нужен елек.

    Как се носи джобен часовник с елек или жилетка

    Елек и жилетка общо взето са едно и също нещо. Според някои схващания, елекът е по-ежедневен, а жилетката е част от официалния тоалет и се носи с вратовръзка. Както и да наричате тази дреха без ръкави, тя е идеална за джобен часовник.

    Просто го поставете в един от джобовете и промушете верижката през илика над него.

    Кое копче ще изберете зависи от това каква част от верижката искате да виси надолу. Използваният за целта джоб е винаги обратният на доминантната Ви ръка. Така тя ще е свободна да посочвате, да подписвате документи и да се ръкувате.

    Джобните часовници са не просто изискани аксесоари. Когато ги гравирате, изглеждат прекрасно и са чудесен подарък за специален повод, например за шаферите на сватба. Колебаете се какво послание да изпишете? Вижте нашите предложения за персонализиране тук.

    Най-подходящи верижки за джобен часовник за елек и жилетка: С Т-образен щифт и пружинен пръстен

    Как се носи джобен часовник с официално или спортно сако

    Ако искате да носите джобен часовник с блейзър или сако на костюм, закрепете единия край на верижката за илика на ревера и приберете аксесоара в джоба на гърдите. Това е находчив начин да внесете интересен акцент в тоалета си без свръхизисканите игла за ревер и кърпичка за сако. Визията е подходяща за всяка сватба или друго официално събитие.

    Още един начин да съчетаете аксесоара със спортно сако е да промушите Т-образния елемент на верижката през някой от илиците отпред и да сложите часовника в един от предните джобове, за препоръчване противоположния на доминиращата ръка.

    Верижки за джобен часовник за спортно и официално сако: с Т-образен елемент и пружинен ринг

    Как се носи джобен часовник с дънки

    Имаме добри новини за мъжете, които харесват джобните часовници, но не искат постоянно да се обличат изтънчено с жилетка и сако. За да носите такъв аксесоар с дънки или панталон, просто го сложете в предния си джоб и закачете щипката на верижката за талията на дрехата или за колана си. Ако верижката е по-къса и с пръстен, закопчайте я за гайката.

    Верижката може да виси от външната страна на колана или да се пъхне под него. За да Ви е по-лесно да проверявате времето, Ви препоръчваме да използвате джоба откъм недоминиращата си ръка.

    Ако сте облечени с риза, можете да промушите верижката през един от долните илици. В случай че часовникът Ви е достатъчно компактен, прибирайте го в допълнителното джобче на дънките. То е създадено точно с тази цел и аксесоарът би могъл да се побере в него.

    Най-подходящи верижки за джобен часовник за дънки и панталони: с щипка за колан и с пружинен пръстен

    Как се носи джобен часовник като колие

    Както показва името му, джобният часовник е предвиден за джоба, но това не означава, че не може да нарушите традицията и да го носите на врата си.

    За да го използвате като колие, заменете верижката му с метален гердан или кожена каишка.

    Преценете ширината на верижката - тя трябва да е достатъчно здрава за тежестта на часовника и в същия цвят. За повечето мъжки джобни часовници са подходящи верижки между 4 и 8 мм. Неръждаемата стомана е добър вариант, защото от нея вратът Ви няма да позеленява и се предлага в сребрист и златист цвят.