Връщане до 365 дни
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Очила с прозрачни стъкла
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

Как да носим джобен часовник със стил

Да откриете златната среда между класическия стил и вида на актьор от стиймпънк представление е по-лесно, отколкото предполагате. Разберете как се носи мъжки джобен часовник и съвсем скоро ще сте готови да започнете новата си колекция.

Представете си най-накрая да не се налага да слушате църковните камбани, за да знаете колко е часът. Първия път, когато някой е извадил часовник от джоба си, трябва да е настъпило истинско въодушевление. Всички в селото притихват в благоговение... и след това се втурват към магазина, за да си купят и те.

Джобният часовник - или първата в света преносима технологична революция - е изобретен от Петер Хенлейн в Германия през 1510 г. Формата му, която познаваме и харесваме и днес, е усъвършенствана през 17-ти век с навлизането на жилетката в мъжкия тоалет (благодарим ти, Чарлз II). Кръгъл и плосък, аксесоарът можел лесно да се пъхне в джоба и нямал остри ръбове, които рискуват да наранят материята.

Със започването на Първата световна война навлиза ръчният часовник и предшественикът му остава в джобовете на историята, но не задълго, защото изискани и стилни мъже като Вас му вдъхват нов живот.

Видове верижки за джобен часовник

Независимо дали искате класически механичен модел за навиване или такъв със задвижван от батерии кварцов механизъм, верижката е тази, която привлича вниманието на колегите и приятелите Ви и пази часовника от нараняване.

1. Верижка за джобен часовник Алберт с Т-образен елемент

Тези верижки с Т-образен щифт носят името на принц Алберт и типа верижка, която той популяризира. При единичната верижка Алберт, Т-образният детайл се поставя в един от илиците на жилетката.

Не сте сигурни коя дупка да използвате? Изберете тази точно над джоба или някоя средна - приблизително третия илик на дрехата. Часовникът се слага в джоба, противоположен на доминиращата Ви ръка. Ако сте десничар, приберете го в левия джоб. Така, когато проверявате часа, доминантната Ви ръка ще е свободна.

Двойната верижка Алберт е като единичната плюс допълнително синджирче с медальон или висулка на него, което се поставя в свободния джоб.

2. Верижка за джобен часовник с щипка за колан

Нека сме честни - вероятно не всеки ден се обличате като за бал. За по-небрежна и непринудена визия, носете джобния си часовник с верижка, предназначена за колан. В единия си край тя има щипка, която се промушва от задната страна на колана и се закрепва върху него или директно върху талията на панталона или дънките.

Верижката трябва да виси от външната страна на панталоните. Часовникът се прибира в противоположния на доминиращата ръка джоб.

Когато обличате дънки, използвайте джобчето, предназначено специално за каубои и работещи мъже - онова, което винаги сте се чудили за какво служи. То е предвидено точно за джобен часовник - впечатлете приятелите си с малко енциклопедични знания.

Уверете се, че верижката с щипка за колан е достатъчно дълга, за да Ви е удобно да вадите и гледате часовника. Ако е къса, ще трябва да се навеждате, за да проверите колко е часът.

3. Верижка за джобен часовник с пружинен пръстен

Този тип верижки за часовник приличат на верижките за портфейл, защото се закачат директно на гайката на панталона или дънките с помощта на затварящ се с пружина ринг. Можете да закопчаете пръстена и за илик на жилетката си по подобие на верижките Алберт.

Искате да носите аксесоара със сако на костюм или блейзър? Прикрепете ринга за илика на ревера и сложете часовника в джоба на гърдите. В този случай не Ви е нужен елек.

Как се носи джобен часовник с елек или жилетка

Елек и жилетка общо взето са едно и също нещо. Според някои схващания, елекът е по-ежедневен, а жилетката е част от официалния тоалет и се носи с вратовръзка. Както и да наричате тази дреха без ръкави, тя е идеална за джобен часовник.

Просто го поставете в един от джобовете и промушете верижката през илика над него.

Кое копче ще изберете зависи от това каква част от верижката искате да виси надолу. Използваният за целта джоб е винаги обратният на доминантната Ви ръка. Така тя ще е свободна да посочвате, да подписвате документи и да се ръкувате.

Джобните часовници са не просто изискани аксесоари. Когато ги гравирате, изглеждат прекрасно и са чудесен подарък за специален повод, например за шаферите на сватба. Колебаете се какво послание да изпишете? Вижте нашите предложения за персонализиране тук.

Най-подходящи верижки за джобен часовник за елек и жилетка: С Т-образен щифт и пружинен пръстен

Как се носи джобен часовник с официално или спортно сако

Ако искате да носите джобен часовник с блейзър или сако на костюм, закрепете единия край на верижката за илика на ревера и приберете аксесоара в джоба на гърдите. Това е находчив начин да внесете интересен акцент в тоалета си без свръхизисканите игла за ревер и кърпичка за сако. Визията е подходяща за всяка сватба или друго официално събитие.

Още един начин да съчетаете аксесоара със спортно сако е да промушите Т-образния елемент на верижката през някой от илиците отпред и да сложите часовника в един от предните джобове, за препоръчване противоположния на доминиращата ръка.

Верижки за джобен часовник за спортно и официално сако: с Т-образен елемент и пружинен ринг

Как се носи джобен часовник с дънки

Имаме добри новини за мъжете, които харесват джобните часовници, но не искат постоянно да се обличат изтънчено с жилетка и сако. За да носите такъв аксесоар с дънки или панталон, просто го сложете в предния си джоб и закачете щипката на верижката за талията на дрехата или за колана си. Ако верижката е по-къса и с пръстен, закопчайте я за гайката.

Верижката може да виси от външната страна на колана или да се пъхне под него. За да Ви е по-лесно да проверявате времето, Ви препоръчваме да използвате джоба откъм недоминиращата си ръка.

Ако сте облечени с риза, можете да промушите верижката през един от долните илици. В случай че часовникът Ви е достатъчно компактен, прибирайте го в допълнителното джобче на дънките. То е създадено точно с тази цел и аксесоарът би могъл да се побере в него.

Най-подходящи верижки за джобен часовник за дънки и панталони: с щипка за колан и с пружинен пръстен

Как се носи джобен часовник като колие

Както показва името му, джобният часовник е предвиден за джоба, но това не означава, че не може да нарушите традицията и да го носите на врата си.

За да го използвате като колие, заменете верижката му с метален гердан или кожена каишка.

Преценете ширината на верижката - тя трябва да е достатъчно здрава за тежестта на часовника и в същия цвят. За повечето мъжки джобни часовници са подходящи верижки между 4 и 8 мм. Неръждаемата стомана е добър вариант, защото от нея вратът Ви няма да позеленява и се предлага в сребрист и златист цвят.

Нови колекции

Пазете очите си и внесете цвят в ежедневието

Това лято предпазвайте очите си с качествени слънчеви очила. Представяме Ви колекцията Thea на Waykins - 39 нови модела...

Водоустойчиви часовници със сапфирено стъкло

Историята Ви никога не спира, защо тогава часовникът Ви да го прави? С водоустойчивост до 100 м, медицинска стомана и са...

Хронографи от медицинска стомана със сапфирено стъкло

Прецизни и от най-добрите материали в своя клас, с часовниците от колекцията Ray разполагате с времето си със стил.

Сгъваеми слънчеви очила + 31 нови модела Waykins

От сгъваеми рамки до устойчиви на надраскване стъкла, нашите най-нови слънчеви очила ще Ви помогнат да виждате по-ясно в...

Меки, приятни на допир шалове и шапки

Със своята дишаща, топла материя, шаловете и шапките от колекция Montagna са идеални и за най-студените дни.

Часовници с видим механизъм

Часовниците Dante се захранват от Вашето движение. Докато се движите Вие, ще го правят и те. Затова не спирайте.

Сгъваеми, удобни за пътуване чанти за градския изследовател

Всеки водоустойчив, лек модел с датски дизайн от колекцията сгъваеми чанти на Lazy Bear се прибира лесно в багажа и ще В...

Колекция италиански кожени колани

Всеки кожен колан съчетава италианска изработка с датски дизайн, издръжливост и практичност с модерен стил.

Колекция Kite

Колекцията Kite включва разнообразие от тънки шапки от 100% органичен, дишащ памук, който Ви осигурява удобство през про...

Вижте всички колекции

Нови статии

Мъжките венчални пръстени и халки - най-добрият наръчник

От правилния размер до подходящия за Вас модел, вижте как да изберете своята сватбена халка и да започнете семейния си ж...

Какво да му подарите за Свети Валентин

От часовници с датски дизайн до пръстени, колиета и гривни, за този Св. Валентин му изберете наистина стойностен подарък...

Какво е 24-часов часовник с една стрелка и защо трябва да го имате

Разберете как да разчитате времето и да настройвате 24-часов часовник с една стрелка. Вижте и защо да го носите, за да р...

Устройство и настройка на часовник с лунна фаза

Научете как да разчитате и настройвате най-старата в света часовникова компликация - лунната фаза.

Почистване и грижа за мъжките гривни

Отговаряме на всичките Ви въпроси за поддръжката и почистването на мъжки гривни - от плуване с мъниста до носене на стом...

4 въпроса, на които да си отговорим, преди да купим часовник с видим механизъм

Отговорите на тези 4 въпроса ще Ви помогнат да изберете правилния мъжки скелетон часовник и да се грижите добре за него.

Как се пере плетена шапка

Научете как да изперете на ръка плетената си шапка с лесни инструкции и илюстрации.

Как се носи мъжка плетена шапка: най-добрият наръчник

Това ръководство ще Ви въведе в света на мъжките плетени шапки, за да изберете най-подходящата за себе си.

Мъжките колиета - най-добрият наръчник

От подходящата по размер верижка до избора на кучешки медальон или кръст, открийте как да носите мъжко колие със стил.

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.