Връщане до 365 дни
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Очила с прозрачни стъкла
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

4 въпроса, на които да си отговорим, преди да купим часовник с видим механизъм

Без значение дали Ви отнема часове или минути да решите дали да си купите часовник скелетон и колко да инвестирате в качествен механизъм и материали, използвайте това време пълноценно. Как? Като си зададете правилните въпроси.

Независимо дали току-що сте решили вече да не гледате часа от телефона си и да изберете първия си часовник или вече имате грижливо съхранявана колекция, покупката на часовник с видим механизъм е важно начинание. Лесно е толкова да харесате дизайна, че да забравите за по-практичните подробности - самонавива ли се, сменят ли се каишките, ясно ли виждате стрелките, за да разбирате колко е часът от пръв поглед?

С цел да Ви помогнем да проследите множеството детайли, които правят един такъв аксесоар страхотен (или не толкова добър), събрахме този списък от въпроси, на които да си отговорите, преди да купите своя.

1. Какъв вид механизъм желаете?

Механизмът на часовника е като двигателя на колата - това, благодарение на което работи.

Когато говорим за часовници скелетон, има два важни типа механизъм - автоматичен (самонавиващ се) и механичен (за ръчно навиване). Именно заради тези механизми са създадени моделите с изрязан циферблат - за да се наблюдава как вътрешните части се движат в идеален ритъм.

Автоматичният часовник се навива сам и се захранва не с батерии, а от движението на китката. Когато го носите, енергията се съхранява в пружина. Той е вид механичен часовник, защото може да се навива и на ръка.

Има и задвижвани от батерии часовници скелетон с кварцов механизъм, но те не предлагат същото изживяване, както механичните, защото през изрязания им корпус не се виждат реални зъбни колела и предавки, а имитация.

Ръчните скелетон часовници и джобните часовници обикновено са на висока цена заради своя механизъм. Изработката на модел с видим автоматичен механизъм е по-скъпа от направата на кварцов часовник.

Какво става, ако автоматичният Ви часовник спре?
Той не може да работи вечно. Какво се случва, ако спре? Автоматичните часовници трябва да се самонавиват, докато се движите, или да се навиват на ръка, за да се зареди енергийният им резерв. В противен случай той се изчерпва, пружината се развива докрай и спират да работят, което обикновено става в рамките на 36 до 48 ч.

Бъдете спокойни, това не е опасно. Дори и да изразходва целия си запас от енергия, механизмът няма да се повреди. Ако държите на точността, старайте се да го поддържате навит. Използвайте приспособление за навиване на автоматични часовници, докато не носите аксесоара, или го навивайте ръчно всеки ден.

Ако е спрял, навийте го на ръка, преди отново да го сложите на китката си, за да започне да работи.

Виждате Заключваща се полирана черна кутия за навиване за 5 часовника, Часовник Asmund Dante, Часовник Jacob Dante - лимитирана серия, Часовник Shaun Ambitio, Часовник Kristian Mariner & Часовник Julian Troika

Трябва ли Ви кутия за навиване? Едно от предимствата ѝ е, че ще поддържа автоматичния Ви часовник точен и готов за носене. Няма да се налага постоянно да го сверявате, преди да го сложите отново.

2. Каква част от циферблата искате да виждате?

Ако предположим, че сте се спрели на механичен или автоматичен скелетон часовник, следващият въпрос е каква част от механизма му желаете да виждате. Красотата на тези модели е в това, че циферблатът е напълно или частично премахнат, за да се разкрие вътрешността им.

 1. Циферблат
  Циферблатът е лицевата част, която при часовниците с открит механизъм е изрязана. Тя показва времето и включва стрелките и маркерите за часа.
  При някои скелетон часовници с напълно липсващ циферблат може да Ви е трудно да различите ясно стрелките, защото се сливат с фона. Ако това е проблем, помислете за модел с частично изрязан циферблат, при който цифрите се виждат добре и можете да кажете колко е часът с един поглед.
 2. Стрелки
  Стрелките показват времето, като сочат към маркерите за часа.
 3. Корпус
  Представете си целия часовник - корпусът е това, в което са събрани компонентите му. Наричан още каса, той може да се изработи от най-различни материали - от пластмаса до злато. Неръждаемата стомана е чудесен вариант по отношение на цена и издръжливост. Гърбът също може да е от метал или от стъкло, ако през него се вижда вътрешния механизъм.
 4. Стъкло
  Това е прозрачната част, която покрива циферблата. Тя може да се изработи от стъкло, пластмаса или сапфир. Най-устойчив на надраскване е сапфир кристалът (сапфиреното стъкло), което се отразява и на цената.
 5. Лъгове
  Лъговете обичайно се правят от метал и служат за прикрепване на верижката или каишката към корпуса. Ако обичате да сменяте каишките си, уверете се, че имат лесен механизъм с щифтове, с които бързо се поставят и свалят.
 6. Безел
  Безелът е рингът около циферблата, който придържа стъклото. Някои допълнителни функции си служат с него.
 7. Корона
  Коронката е елементът, чрез който настройвате часа, променяте датата или при механичен часовник скелетон навивате главната пружина. Това е командният център.
 8. Маркери за часа
  Тези индекси могат да са под формата на арабски, на римски цифри или дори точки. Те показват часовете от 1 до 12.

Каква е разликата между часовниците тип openwork, скелетон и open heart?
За много любители на часовници, истинският скелетон е този, чийто елементи са украсени със сложни мотиви и шарки. Именно в тази декорация е разликата между моделите скелетон и openwork.

При типа openwork механизмът е също така открит, но липсват детайлите, характерни за истинския скелетон. Важно е да отбележим обаче, че тези два вида често се смесват и се наричат общо скелетон.

Ако се притеснявате, че твърде изрязаният циферблат ще е неясен или прекалено фрапантен, вижте моделите open heart. Това са механични часовници с малка дупка на циферблата, която разкрива баланса. Те Ви позволяват да наблюдавате същинското сърце на часовника, без да се лишавате от дизайна и украсата, с която често се отличава циферблатът.

3. В какъв цвят са металните аксесоари, които обикновено носите?

Навярно вече имате пръстен или гривна, с които искате да съчетаете новия си часовник. В такъв случай е препоръчително металните елементи да са в тон. Когато търсите часовник скелетон, подходящ за златист пръстен, препоръчваме модел в златист цвят с метална верижка. Ако носите сребърен, платинен или сив стоманен пръстен или гривна, нека часовникът е сребрист.

Какъв е бюджетът Ви?
Цената на един скелетон часовник зависи не само от механизма, но и от материала на касата и верижката.

При белите и сребристи модели най-скъпа е платината. Това е ценен, тежък и устойчив метал, което обяснява високата му цена. Среброто не е предпочитано, защото лесно потъмнява и повечето аксесоари от неръждаема стомана изглеждат като сребърни, при това на много по-изгодна цена.

Ако търсите жълт или златист часовник, той може да е от злато. В случай че истинското злато Ви се струва твърде скъпо, изберете модел от златиста неръждаема стомана. Така ще получите желаната визия за много по-малко пари.

Колко здрав трябва да е Вашият часовник с видим механизъм?
С ръцете си ли работите и ежедневно ли възнамерявате да носите часовника? Ако отговорът е „да“, препоръчваме Ви издръжлив метал като неръждаемата стомана.

Макар че обичайно я свързваме с уреди и кухненски прибори, тя често се използва и за направата на часовници. Неръждаемата стомана е сребриста, като повърхността ѝ може да се матира или полира до блясък. Запазва цвета си и не потъмнява. Може да се изработи и в различни нюанси, имитиращи жълто и розово злато. Почиства се лесно и е изключително здрава, дълготрайна и устойчива на надраскване и корозия. Освен това е на значително по-ниска цена в сравнение с някои други метали.

Какъвто и метал да изберете, уверете се, че е хипоалергенен, за да намалите риска от алергична реакция. Артикулите, които ние в Trendhim предлагаме, са тествани за никел и безопасни за носене.

4. Каква история искате да разкажете със своя скелетон часовник?

Преди Андре Шарл Карон да създаде първия часовник с открит механизъм през 1760 г., вътрешните части на часовниците винаги оставали скрити, за да са предпазени от външно влияние. Господин Карон обаче имал други планове. Той смятал, че невидимата тайна си заслужава да се сподели. Знаел, че вътре има история, която очаква да бъде разказана (или поне видяна).

Това лежи в основата на последния въпрос, който трябва да си зададете - каква история искам да разкажа? Ние вярваме, че аксесоарите са малките детайли, които правят един момент незабравим. Часовникът на ръката Ви е фин начин да изразите себе си, без да казвате и дума.

Към какъв модел сте се ориентирали - към нещо в стил стиймпънк или към аксесоар, подходящ за бизнес облекло? Мъжкият часовник с видим механизъм привлича погледите и неизменно предизвиква коментари, но големината и дизайнът му могат да повлияят на начина, по който го носите.

Основно правило е, че корпусът трябва да е пропорционален на телосложението Ви - нито прекалено масивен, нито твърде деликатен. Прочетете тук как да изберете подходящия по размер часовник.

Помислете и за практичната страна - механичните скелетон модели не използват батерии, но трябва да се навиват. Автоматичните часовници се зареждат от движението на китката и не изискват редовно навиване на ръка. Ритуалът по навиване на часовника е нещо, на което много ценители държат. Денят им започва именно с този физически контакт с аксесоара. Дали това би Ви харесало?

Може би търсите нещо за специален повод или подарък? Тогава решението може да е скелетон часовник от лимитирана серия. Такъв впечатляващ модел е наистина единствен по рода си и ще отговаря на индивидуалността Ви. Освен това ще бъдете един от малкото мъже в света, които го притежават. Или пък предпочитате нещо небрежно, което да използвате всеки ден?

Без значение каква история ще разказвате, ако носите уникален аксесоар като мъжки часовник с видим механизъм, тя със сигурност ще бъде чута.

Нови колекции

Атрактивни колиета с кучешки медальон

Медицинската неръждаема стомана е 100% рециклируема, а изработката на покритието не вреди на природата.

Семплият аксесоар е многофункционален

Фин акцент, в комбинация с други гривни или до часовник. С колекцията Collins възможности са многобройни.

Колиета от естествени камъни

Творческата сила на природата е безгранична. Колекцията Orisun разкрива уникалната красота на естествените камъни.

Носете Ключа на живота

Ще го видите в ръцете на древноегипетските богове като знак за безсмъртие. Какво ще означава за Вас?

Безспорно дързък стил - колекция Rico

Смъртта ни напомня да живеем. Вижте провокативната колекция Rico с черепи, естествени камъни и медицинска стомана.

Колекция гривни Sanatio

С мистични сили или не, колекцията Sanatio е изработена от естествени камъни. Всяко мънисто е уникално и всяка гривна -...

Да повдигнем завесата

Часовниците тип скелетон разкриват механизма, задвижващ стрелките, и ни карат да се запитаме защо изобщо този красив тан...

Колекция Amager

Едно колие може да каже много за Вас, но обикновено разкрива само една черта от характера Ви. Тези гривни и колиета обач...

Пазете очите си и внесете цвят в ежедневието

Това лято предпазвайте очите си с качествени слънчеви очила. Представяме Ви колекцията Thea на Waykins - 39 нови модела...

Вижте всички колекции

Нови статии

Как се съчетават колиета

Комбинирането на колиета е модна суперсила. Научете как да го правите с мярка и вкус.

Как създадохме колекция Orisun

Произволната творческа сила на природата е удивителна. Колекцията Orisun превръща нейните творения в красиви аксесоари.

Как създадохме колекция Traveller

Всички ние жадуваме да опознаваме света. Това болезнено желание вдъхнови серия аксесоари, създадени за приключения.

Мъжките венчални пръстени и халки - най-добрият наръчник

От правилния размер до подходящия за Вас модел, вижте как да изберете своята сватбена халка и да започнете семейния си ж...

Лечебни мъжки гривни - значение на скъпоценните камъни

Разберете защо мъжките гривни със скъпоценни камъни са специални и как да изберете подходящата за себе си.

Какво да му подарите за Свети Валентин

От часовници с датски дизайн до пръстени, колиета и гривни, за този Св. Валентин му изберете наистина стойностен подарък...

Какво е 24-часов часовник с една стрелка и защо трябва да го имате

Разберете как да разчитате времето и да настройвате 24-часов часовник с една стрелка. Вижте и защо да го носите, за да р...

Устройство и настройка на часовник с лунна фаза

Научете как да разчитате и настройвате най-старата в света часовникова компликация - лунната фаза.

Почистване и грижа за мъжките гривни

Отговаряме на всичките Ви въпроси за поддръжката и почистването на мъжки гривни - от плуване с мъниста до носене на стом...

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Благодарим Ви! Ако имате профил, ще получите имейл от нас. Ако не Ви изпратим писмо, причината е, че нямате потребителски профил. Можете да го създадете, като щракнете върху СЪЗДАЙТЕ ПРОФИЛ в менюто "Влезте"

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.