Връщане до 365 дни по всякаква причина
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Резултати от търсенето на ""
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Език:
Всички категории
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ризи
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Бързи и лесни правила за съчетаването на аксесоари

Комбинирахме щипки за вратовръзка, копчета за ръкавели, игли за ревер, гривни и любимите на всички вратовръзки и кърпички за сако. Присъединете се към нас и ще Ви изпратим своите предложения веднага!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Благодарим Ви!

Обещаваме само полезно съдържание.

Затвори
Вижте нашите насоки за комбиниране сега

7 основни правила за съчетаването на мъжки аксесоари

Споделяме с Вас изпитани правила за комбинирането на аксесоари. Днес е последният ден, в който се питате каква папийонка подхожда на тирантите Ви.

Ето Ви и Вас - стоите пред гардероба си в пълно недоумение как да се облечете. Не че не знаете как се слагат панталон и риза, но идеята, че трябва да постигнете завършен тоалет с необходимите дрехи и аксесоари Ви кара да се чудете и маете.

Преди отчаяно да махнете с ръка и отново да сложите старите дънки и тениска, нека Ви предложим основа, върху която да стъпите - 7 насоки за съчетаването на мъжки аксесоари.

Не се плашете от представата за куп правила. Идеята е относително лесна и всъщност изисква повече увереност, отколкото умения.

Ще натрупате увереност, когато започнете да се доверявате на интуицията си и излизате от вкъщи сигурни, че изглеждате чудесно. Що се отнася до уменията, ние ще Ви научим.

Целта на тези 7 правила е да Ви предпази от небрежен външен вид след избора на допълнителните акценти в облеклото. И макар че ги наричаме правила, с тях можете да експериментирате и да ги адаптирате към своята индивидуалност и към излъчването, към което се стремите.

Дъглас Макартър го е казал най-добре: „Запомнят ви с правилата, които сте нарушили“. И това ако не е стимул за повече увереност!

Първо се облечете

Създадохме това ръководство за мъже, които са усвоили основните правила в облеклото. Ако все още не сте 100% сигурни, ето няколко насоки, които да следвате, преди да преминете към аксесоарите.

Винаги поне един елемент от тоалета трябва да е едноцветен
Носете поне една едноцветна дреха, например костюм в само един тон с раирана риза. Сравнете този вариант със съчетанието от блейзър с десен хаундстут и риза на цветя.

Няма да сгрешите с неутрални нюанси + 1 цвят
Ако съвсем нищичко не разбирате от тези неща, придържайте се към неутрални тонове и използвайте един цвят като акцент. Неутралните нюанси включват черно, бяло, сиво, тъмносиньо и кафяво.

Избирайте аксесоарите според тоалета си, а не обратното
Винаги първо купете риза, костюм или дънки и след това потърсете подходящи за тях аксесоари. Много по-лесно е, отколкото да се сдобиете с убийствена кърпичка за сако и после да търсите риза за нея.

Сега, когато вече имате основата, е време да прибавите допълнителни детайли, които ще придадат още повече стил на облеклото Ви.

1. Аксесоари от кожа в един цвят

Първото правило е, че кожените елементи трябва да си подхождат. Това означава да сложите кафяви обувки, ако сте с кафяв колан. Така цялостният Ви вид ще е изчистен и координиран.

Казвайки, че кожата трябва да е в един цвят, нямаме предвид да губите часове в търсене на колан в абсолютно същия нюанс като обувките. Достатъчно е да са в един тон.

Избирайте кожените аксесоари според цвета на обувките си.

Кожена чанта

Никой не иска да прекара цялата сутрин в сменяне на чанти, само защото днес си е сложил черен кожен колан. Не се тревожете твърде много за съчетаването на тези два аксесоара. С цвета на чантата може да се направи компромис, стига тя да е наистина качествена.

Кожена каишка за часовник

Каишката трябва да е в цвета на колана, а корпусът на часовника да съответства на катарамата на колана.

Кожени гривни

Експериментирайте с гривните си и подбирайте по-тъмни нюанси от един и същ цвят. Например носете гривна от тъмнокафява кожа с колан в по-светъл тон. Можете дори да комбинирате черна кожена гривна с модел от мъниста в земни кафяви оттенъци.

Кожен портфейл

Ако размятвате портфейла си пред погледите на всички…е, тогава говорим за нещо друго. Избирайте портфейл според неговата функционалност, а не според това дали цветът му отива на колана и обувките Ви. За повече стил бихте могли да го съчетаете с кожената си чанта.

Не носите колан или обувки от кожа?

Същите правила важат дори ако сте с маратонки или чехли. Каквито и елементи от кожа да носите, те трябва да са в един цвят.

2. Аксесоари от метал в един цвят

В тази категория попадат много аксесоари и за тях се отнася същото основно правило като при кожата - необходимо е да са в тон. Така ще постигнете непретрупана, елегантна и свежа визия.

Часовници

Какъв е часовникът Ви - изцяло метален или с кожена каишка? Ако съдържа кожа и сте прочели предходния раздел, вече знаете, че цветът на корпуса трябва да съответства на катарамата на колана. Ако тя е сребриста, сложете сребрист часовник.

По-лесно е, ако часовникът е изцяло от метал. Златист часовник отива на колан със златиста тока. Не е нужно да са напълно еднакви - катарамата може да е матирана, а корпусът - полиран.

Часовникът е ориентир за останалите аксесоари. Той трябва да е съобразен с токата на колана, който, от своя страна, да съответства на обувките. Така че всичко започва с обувките.

Копчета за ръкавели

Копчетата за ръкавели стоят близо до часовника и изглеждат най-добре, ако металът е в еднакъв цвят. Важно е също да подхождат на щипката за вратовръзка.

А ако са от плат? Тогава се съобразете с цвета им.

Искате да знаете кои копчета за ръкавели отиват на всичко?

Подбрахме копчета за ръкавели, подходящи за бели, сини, розови, черни и пъстри ризи. Присъединете се към нас и веднага ще Ви изпратим нашето ръководство.

Щипки за вратовръзка

Щипката за вратовръзка трябва да е в цвета на иглата за ревер, защото визуално са разположени на една височина. Макар че не е задължително да съответстват на часовника, препоръчваме Ви да ги съчетаете за повече последователност и съгласуваност в облеклото.

Пръстени и колиета

Пръстените стоят близо до часовника и трябва да са в един тон. Тук обаче е допустим известен компромис - не сваляйте брачната си халка, защото часовникът Ви е в друг цвят.

Всяко метално колие трябва да отговаря на нюанса на другите метални елементи в облеклото. Изключение правят модели със сантиментална или религиозна стойност.

Гривни

Първо, не е нужно да носите дузина метални гривни. Ще се изненадате колко ще си улесните живота.

Тъй като гривните се слагат до часовника или на другата ръка на същото визуално ниво, важно е металът да си подхожда. Нашите популярни гривни често съдържат едно или две малки метални мъниста. Техният цвят трябва да е като този на часовника.

Ако носите много метални елементи, защо не опитате с гривни от кожа или мъниста? Това е и чудесна възможност да съчетаете метал в различни тонове. Да, добавяте гривните към часовника, но малките метални детайли са много фини и е допустимо един от тях да се отличава.

Тиранти

Някой ще види ли тирантите Ви? Ако да, съобразете цвета на металните им части с часовника си. Ако сте сигурни обаче, че няма да сваляте якето си, тогава не му мислете толкова.

Обици

Обиците може да са малки, но привличат вниманието. За да запазите вида си елегантен и естетичен, съчетайте обиците с щипката за вратовръзка и иглата за ревер. Ако не носите такива аксесоари, нека обиците са в цвета на часовника.

Не се отчайвайте, ако любимият Ви часовник е златист, а най-предпочитаният от Вас колан е със сребриста катарама. Можете да ги използвате едновременно, като носите други метални аксесоари, комбиниращи сребрист и златист нюанс. С чифт копчета за ръкавели в сребърен и златен цвят лесно че съчетаете двата метала в едно хармонично цяло.

Когато се колебаете, залагайте на метални детайли в един тон - сигурно, лесно и винаги работи.

Нямате часовник или колан?

Преди всичко...защо? На телефона си ли гледате часа?

Независимо дали носите часовник или колан, важат същите правила - елементите от метал трябва да са в еднакъв цвят.

3. Внимателно подбирайте цветовете

Да разберете идеята за комбиниране на метал и кожа е лесно, но да усвоите детайлите на цветовете е едно изцяло ново ниво. С безброй аксесоари в толкова много различни нюанси вероятно не можем да посочим едно всеобщо правило. Бихме могли обаче да Ви дадем основата, благодарение на която да се научите да се справяте сами.

Помните ли цветните моливи, с които си играхте като дете? Тук ще ни свършат работа.

Колелото на цветовете

Цветното колело е в основата на всеки цвят в света.

Съществуват 4 важни цветови схеми. Ако знаете как да ги използвате, ще можете да подбирате всичко - от кърпички за сако и вратовръзки до тиранти и папийонки.

Забележете, че не е нужно всяка комбинация да привлича погледите. От следващите снимки ще видите как различните нюанси на цветовете са използвани в отделните схеми.

Монохромна
Монохромните цветове са от една и съща гама. Те могат да са в различен нюанс (с повече бяло или черно), но в същността си са еднакви.

Аналогична
Аналогичните цветове са три тона, разположени един до друг в колелото с един доминиращ в средата. Изборът на аксесоари в тази схема изисква малко авантюризъм, но не и безумна смелост.

Виждате Копринена вратовръзка Bernie & Копринена кърпичка за сако Bjorn

Светлосините акценти стоят добре на фона на зеленото в кърпичката за сако и вратовръзката.

Триадична
Триадични са три цвята, намиращи се на еднакво разстояние един от друг в колелото. С тях постигате балансирана, изискана, пъстра комбинация.

Виждате Червена кърпичка за сако с пейсли мотив & Игла за ревер с кремаво цвете Creative

Деликатните жълти, червени и сини тонове образуват триадична цветова схема, без да изглеждат гротескно.

Допълваща
Допълващите се цветове са точно един срещу друг в кръга. Те могат да са ярки и привличащи погледите или по-пастелни, сдържани и деликатни.

Интерактивното цветно колело на Trendhim

То ще се превърне в новия Ви най-добър приятел. Отделете минутка, за да го опознаете.

Монохромна схемаЛесно като детска игра
Аналогична схемаСтавате по-решителни
Триадична схемаСмел стил
Допълваща схемаВие сте истински герой

Представете си, че нямате търпение да сложите червена вратовръзка, но не знаете каква кърпичка за сако ѝ подхожда. Вместо да ровите за отговора в интернет, с помощта на цветното колело изберете желаната цветова схема и след това цвета на Вашата вратовръзка (червено). Нека се спрем на триадична схема.

Отбележете я...ще почакаме.

Линиите ще посочат цветовете, попадащи в схемата. После кликнете върху иконката под кръга според аксесоара, който търсите. В нашия пример това е кърпичка за сако, затова щракнете върху символа кърпичка.

Появяват се правоъгълници с надпис "купете" и цвят. В случая са три - червено, синьо и жълто. Изберете един от вариантите, който не е червен, и ще видите кърпички за сако в съответния цвят. Поздравления, намерихте подходяща кърпичка!

Повярвайте ни, с това колело можете да се забавлявате с часове.

То Ви помага лесно да комбинирате вратовръзки, папийонки и кърпички за сако. Обърнете внимание, че кръгът не включва неутралните тонове. Причината е, че черното, сивото, кафявото и бялото отиват на почти всичко.

Може да го използвате и при избора на други артикули.

Да речем, че имате сини тиранти и търсите папийонка. Изберете цветовата схема и синия цвят. След това натиснете върху символа папийонка и съответния нюанс. Ще видите папийонки, подходящи за тирантите Ви. Нали Ви казахме - забавно е!

Гривни

Повечето мъжки гривни са изработени от естествени материали като кожа, дърво, кокос, лава или друг натурален камък. Те обикновено са в кафяв, черен, сребрист, бронзов или златист нюанс и отиват на почти всичко.

Не забравяйте, че елементите от кожа и метал трябва да са в един цвят.

Вижте нашите най-популярни гривни сега

Присъединете се към нас и вижте как да носите и комбинирате нашите най-продавани модели.

4. Не се бойте от шарките

За някои от нас комбинирането на пъстри мотиви е също толкова объркващо, колкото и съчетаването на отделните нюанси. Ще се справяте без проблем, ако разбирате цветовете - не сте ли доволни, че обърнахте внимание на раздела с цветното колело?

Преди да започнем, подчертаваме, че написаното тук се отнася за аксесоарите. Носенето на шарена риза или костюм е нещо различно.

Главното правило за начинаещите е: ако ризата Ви е на карета, райета или други мотиви, всичко останало, включително аксесоарите, трябва да е едноцветно.

Ако приемем, че сте в едноцветен костюм и риза в сходен оттенък, нека видим кърпичката за сако по-долу. Избрахме я заради флоралните ѝ шарки в най-малко 5 различни цвята.

Как да намерим подходяща за нея папийонка?

Първо, трябва да определим с кой от цветовете искаме да я съчетаем. Можете да заложите на сигурното, избирайки най-доминиращия нюанс - в този случай лилавото. За нашия пример ще се спрем на светлосиния тон на стъблата и листенцата.

А сега да изберем цветова схема. Ще опитаме с аналогична като интересно, но не и твърде голямо предизвикателство.

Щракнете върху светлосиния цвят в интерактивното колело. Появяват се зелено и синьо като възможности. Натиснете върху символа папийонка в един от сините нюанси - ние избрахме по-тъмния.

Сега разгледайте папийонките в този цвят. От тях се спряхме на светлосиния модел на точки.

Защо тази папийонка е подходяща? Тя е добър избор, защото цветът ѝ е сходен със светлосиньото в кърпичката за сако и точките са по-малки от флоралните мотиви.

Важно е десените да са пропорционални един на друг. Това означава, че шарките на двата аксесоара трябва да са не с абсолютно еднакъв, но не и прекалено различен размер. Лесен начин да го запомните е, като се стараете единият мотив да е малко по-едър или наситен от другия.

Освен това, цялостната цветова палитра на двата аксесоара е доста умерена. Да носите деликатни, а не ярки, нюанси е удачно начало при съчетаването на десени и цветове.

Правила за комбинирането на пъстри аксесоари

  • Ако шарките са повече от една, използвайте една малка, една средна и една едра
  • Съобразете се с пропорциите - кърпичка за сако на малки райета с вратовръзка на по-едри
  • Нека различните мотиви са в един тон - в монохромна или аналогична цветова схема

А ако не носите костюм?

В случай че сте привърженици на спортно-елегантния стил, имайте предвид същите правила, каквито и аксесоари да носите.

Черен ежедневен панталон и бяла тениска? Добавете интересен акцент с часовник с НАТО каишка или гривна от паракорд в ярък цвят. Този малък, пъстър мотив плюс текстура и цвят може да е всичко, което Ви трябва.

5. Текстура

Текстурата е важна при комбинирането на аксесоари. Макар че повечето мъжки модели не са извънредно релефни или сложни, някои от ежедневно използваните са. Те могат да послужат за визуален ефект.

Представете си плетена вратовръзка до модел от коприна. Обемната плетена материя е доста различна от гладката коприна, нали? Целта е да се постигне балансиран контраст между аксесоарите. Това е особено важно при вратовръзката/папийонката и кърпичката за сако.

Внимавайте да не прекалите с текстурата - придържайте се към една различна. Ако папийонката Ви е фина и гладка, изберете кърпичка от по-плътна памучна или вълнена тъкан. В случай че папийонката е с осезаема текстура, нека кърпичката е от нежна коприна.

Съвет

Добре е текстурираният аксесоар да е едноцветен. Ще е прекалено, ако изявената текстура е съчетана с ярки шарки.

6. Съобразете се със сезона

Това правило може да Ви се стори безсмислено, но ни чуйте. Избирайте сезонните аксесоари не толкова според техния цвят и десен, колкото според практичността им. Не се отказвайте от дадени шал и шапка само защото не отиват на облеклото Ви. Ако грее ярко слънце, защитете очите си с чифт слънчеви очила, нищо че цветът им не подхожда на часовника Ви.

Колко топлят тези ръкавици? Това трябва да е единственият въпрос, който си задавате, когато ги слагате. Чудесно е, ако отиват на колана Ви, но по-важно е ръцете Ви да не мръзнат.

Като стана дума за шалове...

Присъединете се към нас и ще Ви изпратим нашите 5 любими начина за връзване на шал, заедно с подробни указания.

7. Какъв е поводът

Облеклото Ви зависи от това къде отивате. Едва ли бихте се пременили в неонови тиранти и черна кожена гривна с капси на сватба, освен ако не искате да засенчите младоженците.

Ярките, наситени цветове и шарки са по-подходящи за неофициални поводи, а аксесоарите с изчистен, деликатен нюанс и десен - за изискани и делови събития.

Повечето от правилата ни са предназначени за мъже, които се обличат в костюм или спортно сако, но са полезни и за ежедневния стил.

Пак казваме, че правилата са създадени, за да бъдат нарушавани. Ако искате, можете да носите метални детайли в различни тонове или пък 8 отделни шарки. Гледайте на правилата като на начертания с GPS маршрут - не е задължително да го следвате, но той определено ще улесни пътуването.

Обещахме да Ви дадем уменията и Ви описахме всичко необходимо. Сега остава само да се упражнявате, да бъдете търпеливи и да трупате увереност. Сигурни сме, че ще се справите страхотно. Успех!

Вие питате - ние отговаряме

Трябва ли да съчетавам вратовръзката с колана си?

Съобразете вратовръзката с ризата си. Коланът трябва да отива на обувките.


Мога ли да нося вратовръзка и кърпичка за сако от еднакъв плат?

Дали можете? Да. Нужно ли е? Не.

Съществуват хиляди прекрасни кърпички за сако, затова не е необходимо да купувате модел от абсолютно същата тъкан и нюанс като вратовръзката. Единственото изключение може да е сватба, на която булката държи шаферите да са с напълно еднакви аксесоари - 80-те се завръщат.


Трябва ли вратовръзката да отива на панталона?

Това е подвеждащ въпрос, на който не може да се отговори еднозначно. Панталонът трябва да подхожда на сакото, ризата също, а вратовръзката е съобразена с ризата.

Така че отговорът ни е „да, но връзката е косвена“.


Трябва ли да комбинирам тирантите с останалата част от облеклото, ако не се виждат?

Ако обещаете да не събличате сакото си, тогава не. И все пак, за да сте спокойни, е добре да съчетаете цвета на елементите от метал, кожа и плат в тоалета си.


Правилата могат ли да се нарушават?

Всъщност никой не ни е задавал този въпрос, но той е важен.

Да, могат.

Направете го. Позволяваме Ви.


Нови колекции

Колекция Lincoln

Изработени от мека кожа в разнообразие от цветове, портфейлите и чантите комбинират функционален дизайн с дълготрайно ка...

Колекция Moda

Колекцията Moda се гордее с италианската изработка и датския дизайн на шапки и каскети, създадени за настоящето и за мом...

Колекция слънчеви очила Vista

Колекцията Vista, със своите поляризирани стъкла и 100% UV защита, е създадена, за да се радвате на живота с широко отво...

Колекция часовници Aviator

Колекцията Aviator гарантира това, което пилотите и любителите на Fawler очакват от един часовник - функционалност, точн...

Колекция бижута Gravel

Изящна колекция от пръстени, колиета и гривни, които съчетават издръжливи материали и датски дизайн и ще устоят на прили...

Колекция Lane

Създаден, за да се носи често и по различни поводи, всеки хронограф от колекцията Lane съчетава ефикасност и красив, изч...

Колекция New Age

Сътрудничеството между Bohemian Revolt и талантливи артисти проправи пътя на забележителния дизайн, смелите мотиви, ръчн...

Колекция Unclouded

Колекцията Unclouded на Waykins е вдъхновена от сърфа и създадена за Вашите приключения на сушата.

Колекция Boho

Класически аксесоари за костюм, които, за разлика от едноцветните модели, оживяват със своя закачливо детайлен датски ди...

Вижте всички колекции

Нови статии

Каскетът - привлекателен и модерен аксесоар

Не сте сигурни, че ще изглеждате добре с каскет? Ние ще разсеем съмненията Ви и ще Ви покажем много повече от това как д...

Как се носи папийонка (и то правилно)

Как се връзва папийонка: подробно указание за перфектен възел всеки път. Плюс всичко нужно, за да я носите с финес - от...

30 различни начина за връзване на вратовръзка

Научете 30 различни начина за връзване на вратовръзка с подробни указания стъпка по стъпка - от традиционни до най-неста...

Какво да облечете като гост на сватба

Мъже, канени сте на сватба и се колебаете какво да облечете? Ще Ви разкрием подробностите за различните стилове сватбено...

Аксесоари за младоженец - най-добрият наръчник

Сватбата е повод да обърнете повече внимание на аксесоарите си от обикновено. Копчета за ръкавели, папийонки, пояси, тир...

Наръчник за пиърсинг на ухото

Всичко, което мъжете трябва да знаят за пробиването на уши - от видовете пиърсинг до грижата за тях и предпазването от и...

Първи стъпки в света на мъжките обици

Готови сте за обица, но не сте сигурни откъде да започнете? Ще обсъдим най-важното по темата, като стилове, видове закоп...

Седемте чанти, които не носите, а трябва

Подарете си модерен и практичен аксесоар. Дали ще Ви служи за ваканцията или фитнеса, подходящата мъжка чанта е нещо, бе...

За нас

Да разказваме истории чрез мъжките аксесоари стои в основата на това, което сме. Всеки си има история. Каква е Вашата?

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.