Заради Католическия Великден в Европа поръчките ще бъдат изпратени във вторник, 2 април

Заради Католическия Великден в Европа поръчките ще бъдат изпратени във вторник, 2 април

Връщане до 365 дни - без да задаваме въпроси!
Доставка 7 лв. - Възможност за безплатна доставка над 99 лв.-
Свържете се с нас
Желани
Количка

Какво означава мъжкият пръстен на всеки пръст

На кои пръсти се носят мъжки пръстени?

Интернет е пълен с „древни“ знания за това къде мъжете трябва да слагат пръстени и какъв тип аксесоари са подходящи за всеки пръст на ръцете. Някои от тях са верни, но много са и врели-некипели. Преди да се впуснем в някои от по-издържаните идеи, с които аксесоарите на пръстите биха могли да изразяват същността Ви по най-добрия начин, нека изясним едно: това е Вашият стил, Вашата история и никой не може да твърди, че я разказвате неправилно. Ако желаете, носете пръстен печатна кутрето. Няма такова нещо като грешен избор на аксесоари.*

*Някои групи и организации имат правила за използването на атрибути с тяхната марка.

Пръстените носят послание. Те показват дали сте обвързани, че сте възпитаници на даден университет, фенове на клуб или дори сексуалните Ви предпочитания (или липсата на такива). Дали хората разбират посланието не е важно. Вие изразявате себе си.

1 Какво означава мъжкият пръстен на всеки пръст1.1 На коя ръка мъжете трябва да носят пръстени?1.2 Какво означават пръстите?1.3 Какво означават пръстените на пръстите ви1.4 Общи правила за носенето на мъжки пръстени1.5 Вие питате - ние отговаряме

На коя ръка мъжете трябва да носят пръстени?

Някои култури разделят ръцете на мъжка и женска. Не е чудно, че дясната ръка е мъжката - тази, с която вършите основните неща, а лявата се смята за пасивна, запазена за фини дейности. Има зрънце истина в това, макар че произволно товари ръцете с полови признаци и напълно пренебрегва левичарството.

Дори амбидекстрите имат доминираща ръка. Амбидекстрията е придобито умение и абсолютно еднаквото владеене на двете ръце е изключително рядко. Почти всички имаме доминантна ръка и докато говорим, я движим, жестикулираме и посочваме. Доминиращата ръка привлича внимание, ето защо е идеална за себеизразяване. Това е чудесно, защото обикновено на другата ръка носим часовника си. Така, украсявайки доминиращата ръка, внасяме баланс.

Добър съвет е да използваме недоминиращата ръка за аксесоари, които искаме да запазим дълго, а доминантната - за по-краткосрочните. Брачната халка например би се наранявала по-малко на безименния пръст на недоминиращата ръка. С другата си служите повече и аксесоарите на нея са изложени на по-голямо влияние. Наследили сте семеен пръстен печат? Сложете го на показалеца или кутрето на недоминантната ръка.

Недоминираща ръка

Идентичност

Постоянен аксесоар
Кой сте

Доминираща ръка

Себеизразяване

Временен аксесоар

Как се чувствате

Какво означават пръстите?

Кратката версия

  • Кутре – изразяване – показва интелект и комуникативни умения.
  • Безимен пръст – семейно положение – на него се слага сватбената халка.
  • Среден пръст – индивидуалност – символ на ред и цел.
  • Показалец – преданост – лидерство и амбиция – главно за пръстени, носени от членове на дадена организация.
  • Палец – сила на характера – символ на воля и свободно мислене.

Какво означават пръстените на пръстите Ви

Дългата версия

Кутре (малък пръст)

Някои последователи на индийската философия свързват кутрето с елемента на водата джала. Западната традиция го асоциира с Меркурий, римския бог на търговията, финансовата печалба, общуването и красноречието. Смята се, че пръстените на малкия пръст показват интелект и хитрост. Влиятелни бизнесмени, политици и други обаятелно говорещи мъже с власт често носят пръстен на кутрето.

Аксесоарът на малкия пръст привлича вниманието. Разположението му го прави по-забележим, отколкото ако се постави на средния пръст, а ако е единственият на ръката, той е достатъчно далеч от тялото, за да приковава погледите. Там стои добре модел с изчистена традиционна форма, но нищо не е така атрактивно като пръстена печат. Тъй като кутрето е най-малко използваната част от ръката, пръстен със сложен дизайн и повърхност не би Ви пречил толкова в ежедневието.

Безимен пръст

Безименният пръст се асоциира с притхви, елемента земя в индийската философия, а Западът го свързва с Аполон, богът на музиката, истината, изцелението и поезията. Когато решим да създадем семейство, на този пръст поставяме годежен или венчален пръстен, затова днес той обикновено се свързва с всякакъв вид преданост.

На безименния пръст женените двойки носят брачни халки, а сгодените - годежни пръстени. Някои хора със сериозна връзка поставят на него пръстен за обещание, докато са готови за следващата стъпка, а привържениците на определени религиозни вярвания го използват за пръстен за целомъдрие.

Какъв вид пръстен избирате за безименния пръст зависи от семейното Ви положение. Повече по темата ще научите от нашия наръчник за мъжките годежни пръстени. Имаме и статия за венчалните халки.

Ако се опитвате да покажете, че сте обвързани, най-красноречиво ще го направите със семпла халка. Не сме свикнали да виждаме като символ на семейно положение големи пръстени печат или такива със сложни орнаменти, затова аксесоар, по-различен от очакваното, може да носи по-неясно послание. Но може би точно това Ви трябва, ако при Вас ситуацията се описва със „сложно е“.

Среден (дълъг) пръст

Няма културна традиция за пръстена на средния пръст, което го прави идеален за аксесоар, с който изразявате себе си. Той не е натоварен с предварителни очаквания, които трябва да вземете под внимание. Индийската философия свързва средния пръст с елемента етер, наричан акаша, а западната традиция - с бог Сатурн.

Липсата на конвенционални схващания не е спряло хората през последните години да приписват значение на този пръст. Заради разположението му мнозина го свързват с баланс, ред и воля. Тъй като е най-голям и забележим, други го смятат за символ на индивидуалност, целеустременост, идентичност и самоанализ.

Много мъже със сватбен или годежен пръстен предпочитат да не носят аксесоар на средния пръст на същата ръка, защото, триейки се един в друг, двата пръстена рискуват да се наранят. Имайте предвид също, че един голям и масивен пръстен на средния пръст след време може да се изтърка, защото е в съседство с показалеца, който е най-активната част на ръката.

Добре е да знаете, че членовете на асексуалната общност носят черен пръстен на средния пръст на дясната ръка като начин за самоопределяне.

Показалец

В някои европейски монархии той е традиционно запазен за пръстен печат с фамилен герб и е било незаконно обикновените селяни да носят какъвто и да е пръстен на показалеца, да не би да ги сбъркат за влиятелни мъже. Пръстен на показалеца символизира лидерство, авторитет, амбиция, самочувствие и увереност.

В индийската философия този пръст се свързва с елемента въздух ваю, а на запад - с Юпитер, римския бог на небето и гръмотевиците, царя на боговете. Аксесоарът, носен там, е израз на преданост. Пръстените, показващи принадлежност към организация или група, била тя учебно заведение, братство или спортен клуб, най-често се поставят на показалеца.

Пръстенът на показалеца има възможността да блесне. Пространството между показалеца и палеца е най-активната част от ръката и тъй като е отворено, аксесоарът се вижда идеално почти от всички страни. Това е перфектното място за експеримент с големи пръстени и модели със сложен дизайн, затова развихрете въображението си.

Палец

Индийската философия го свързва с теджас - елемента огън, а западната - с римския бог на войната Марс. Пръстенът на палеца символизира воля, сила на характера, свобода на мисълта и себеотстояване. Можем да правим редица асоциации, защото на този пръст най-рядко се носи аксесоар и именно затова той ярко отразява стила Ви.

В някои култури мъжете слагат пръстен на палеца като знак за влиятелност и богатство. Колкото по-лъскав е той, толкова по-заможен е притежателят му. Този пръст е по-дебел и отделен от другите, затова му подхождат големи, масивни и детайлни пръстени. Те не засенчват нищо наоколо. Внимавайте обаче с пръстените печат, защото стоят издадено на и без това стърчащия палец.

Общи правила за носенето на мъжки пръстени

Правилата са, за да се нарушават, но е добре да ги познавате, за да ги престъпвате съзнателно. Не искате да бъдете мъжа, чийто ръце казват „съжалявам, г-н полицай, не знаех.“

Телосложение

Ако сте висок и слаб, дебелите и обемни пръстени няма да Ви отиват. Те ще доминират и ще противоречат на вида Ви. В същото време деликатните аксесоари се губят на ръцете на нисък и набит човек. Пръстените трябва да са пропорционални на тялото.

Баланс

Стремете се да не слагате всички пръстени на едната ръка, а другата да оставяте празна. Еднакво разпределените между двете ръце аксесоари създават уравновесена и последователна визия.

Сходни цветове

Както с всеки тип аксесоари, важно е цветовете да си подхождат. Комбинацията от часовник, гривна и пръстени в сребристо изглежда далеч по-добре от сребрист часовник, червена гривна и пръстени във всички тонове на дъгата плюс кафяво и бледолилаво.

Ако искате да ги смесвате, съчетавайте студените цветове със студен нюанс на метала. Сребристо и синьо стоят чудесно заедно, както и златисто с червено. Когато усвоите основните принципи, можете да продължите със сложни цветови комбинации, но един сребрист пръстен сред море от златисто несъмнено би изглеждал като недомислица. В случай че желаете да носите едновременно златисти и сребристи аксесоари, опитайте се да ги поддържате в равновесие. По този начин изборът Ви ще изглежда умишлен и във визията Ви ще има баланс от студени и топли тонове.

Когато вече познавате тези „правила“ или по-скоро добри практики, можете да ги променяте и дори нарушавате. Има голяма разлика в това случайно да ги престъпвате и целенасочено да ги предизвиквате и тя се крие в историята, която ще разкажете, когато Ви попитат - защото аксесоарите са сред най-добрите поводи за разговор. Разказвайте историята си по своя начин.

За още информация и помощ при избора на пръстени прочетете нашето подробно ръководство за мъжките пръстени тук.

Вие питате - ние отговаряме

УЧАСТВАЙТЕ В ИГРАТА ЗА ГИФТ КАРТА С 800 ЛВ.

Абонирайте се за нашия бюлетин с модни съвети, специални оферти и информация за нови продукти. Автоматично ще се включите в ежемесечната томбола за гифт карта на стойност 800 лв.

Запознат съм с политиката за поверителност на Trendhim. Можете да се отпишете по всяко време.