Връщане до 365 дни
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Очила с прозрачни стъкла
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

Мъжките венчални пръстени и халки - най-добрият наръчник

Вашата история е различна от тази на другите, затова и сватбеният Ви пръстен трябва да се различава от техния. От правилната големина до идеалното покритие, нека Ви помогнем да изберете своята брачна халка и да започнете семейния си живот със стил.

Успели сте да срещнете жената, с която сте готови да споделите остатъка от живота си, и тя е казала „да“! Дотук с лесната част.

Отсега нататък Ви предстои планиране на сватба. Може да не сме специалисти по цветята, тортата и разпределението на гостите, но можем да Ви помогнем с едно - Вашата брачна халка.

„Но с толкова много пръстени онлайн, откъде да започна?“ - вероятно това си казвате в момента. Първо, моля Ви, спрете да говорите на екрана... странно е. Второ, създадохме за Вас ръководство, което да Ви е от полза при избора на аксесоар, с който ще живеете (и ще носите), докато смъртта Ви раздели.

Ще Ви покажем всички стъпки при покупката на венчална халка - от определяне на размера до поддръжката ѝ. Ще откриете отговори на въпроси, за които дори и не сте се досещали, и така ще намерите пръстена, който ще разказва Вашата история.

Коя е най-предпочитаната ширина за мъжки сватбен пръстен?

Когато купувате мъжки венчален пръстен или халка, първо трябва да определите ширината. Макар че се предлагат различно широки модели, ние ще се спрем на най-популярните - 4 мм, 6 мм и 8 мм.

 • Тесни венчални пръстени и халки - 4 мм
 • Средно широки сватбени пръстени и халки - 6 мм
 • Широки брачни пръстени и халки - 8 мм

Ако и преди сте носили пръстени, вероятно вече добре знаете коя е подходящата за Вас ширина. Разгледайте колекцията си и си представете колко широк пръстен ще Ви е удобен всеки ден и няма да Ви пречи на работа.

В случай че нямате опит с пръстените или пазарувате за партньора си, по наши наблюдения повечето мъже предпочитат сватбени халки, широки около 8 мм. Като цяло, господата с по-едри или дълги пръсти се чувстват комфортно с 8-милиметров пръстен, докато тези с по-къси и тънки пръсти предпочитат 6 мм.

Кой е подходящият метал за мъжки венчален пръстен

След като уточнихте ширината, идва забавната част - изборът на метал. Той, разбира се, определя външния вид на халката, но освен това влияе на нейната цена и начин на поддръжка.

На първо място, държите ли пръстенът Ви да е като този на Вашата половинка? Ако да, тогава отговорът е ясен - изберете абсолютно същия модел и готово. Ако обаче не искате да са абсолютно еднакви, все пак могат да се допълват със сходен цвят, гравюра или покритие.

Тъй като сватбената халка ще бъде с Вас много време, тя трябва да е удобна, хипоалергенна и да не загуби формата си, ако я ударите в нещо твърдо... без да искате, естествено.

Златни мъжки брачни халки

Венчалните халки от чисто злато са меки, скъпи и с нетрайна форма. Повечето висококачествени златни пръстени са 18 карата, което означава, че 18/24 или три-четвърти от металната сплав (сместа от метали) е злато. Ако желаете аксесоар, който изглежда като златен, но е на по-достъпна цена, може той да не е изработен изцяло от злато, а да е позлатен.

 • Предимства: Класически и традиционни за сватба, не потъмняват лесно
 • Недостатъци: Чистото злато струва скъпо и лесно губи формата си

Платинени мъжки сватбени пръстени

Платината е рядък, плътен и по-ценен от златото метал. Освен че е рядко срещана, тя е отличен избор за мъжка венчална халка, защото в сравнение със златото е по-здрава и издръжлива.

 • Предимства: Устойчиви и здрави, хипоалергенни и подходящи за чувствителна кожа
 • Недостатъци: Скъпи са и могат да бъдат тежки поради своята плътност

Мъжки венчални халки от титан

Титанът е здрав и изненадващо лек метал. Една халка от титан ще тежи около ⅕ от платинената. Ако досега не сте носили пръстени и не искате тежък аксесоар, модел от титан е добър избор.

 • Предимства: Леки, много здрави, устойчиви на изкривяване
 • Недостатъци: Могат да са на висока цена, размерът им се коригира трудно

Мъжки сватбени пръстени от стерлингово сребро

Сребърните венчални пръстени се изработват главно от сребро проба 925 или т.нар. стерлингово сребро. Това означава, че 92,5% от метала е сребро, а останалата част - мед. За разлика от мекото чисто сребро, стерлинговото е твърдо и по-издръжливо благодарение на съдържанието на мед, а това го прави отлично за брачни халки.

 • Предимства: Металът е класически избор за венчален пръстен, здрав и по-евтин от златото
 • Недостатъци: Склонен към потъмняване, може да се огъне и надраска с всекидневната употреба

Мъжки брачни халки от волфрам

След диамантите, волфрамът е най-здравият материал на земята. Ако не знаете откъде да се сдобиете с пръстен от митичния метал вибраний от поредиците на Marvel, заложете на почти нечупливия волфрам.

Той е изключително устойчив на надраскване и е на достъпна цена. Волфрамовият брачен пръстен не се изкривява. В случай на инцидент няма да се деформира и да нарани пръста Ви.

 • Предимства: Хипоалергенен, невероятно здрав и устойчив на драскотини
 • Недостатъци: Размерът му се коригира трудно. При извънреден натиск може не да се изкриви, а да се счупи.

Макар че златото, платината и среброто са традиционни метали за венчални халки, те имат и съответната висока цена.

За нас смисълът на сватбения пръстен е в отдадеността, която той символизира, в обещанието към партньора. За да отговаря на силата на Вашата връзка, аксесоарът също трябва да е здрав и същевременно на разумно цена.

Мъжки венчални пръстени от неръждаема стомана

Щом чуете за неръждаема стомана, вероятно си мислите за кухненски прибори, а не за бижута. Но заради своята издръжливост, качество и добър вид, неръждаемата стомана е алтернатива на традиционните платина и злато, която не бива да пренебрегвате.

В крайна сметка, след като е достатъчно здрава за строежа на Емпайър Стейт Билдинг, би могла да се справи чудесно и като аксесоар на ръката Ви.

Двата най-често използвани вида неръждаема стомана за мъжки брачни халки са:

 • Неръждаема стомана тип 304 - Пръстените и сватбените халки, изработени от неръждаема стомана тип 304, са много устойчиви на окисляване, корозия и ръжда. Освен това се считат за хипоалергенни.
 • Неръждаема стомана тип 316L - Високият клас стомана е тип 316L. Тя често се нарича медицинска или хирургическа, защото не предизвиква алергични реакции и се използва за направата на хирургически инструменти. Хлорът и солената вода като цяло влияят неблагоприятно на неръждаемата стомана, но този вид е по-устойчив на корозия от останалите - добра новина, в случай че забравите да свалите пръстена си преди плуване.

Неръждаемата стомана е здрав, издръжлив и същевременно лек метал, затова е подходяща за пръстен, който планирате да носите ежедневно.

Всяка държава има свои собствени сватбени обичаи и традиции, но едно ги обединява - цената. Сватбите са скъпи. Затова ще отбележим, че освен устойчиви на потъмняване и ръжда, стоманените брачни халки са и на приемлива цена.

Със своя естествен сребрист цвят, те изглеждат като сребърни или платинени, но не струват цяло състояние. Същото се отнася за златистите или позлатените стоманени пръстени - те Ви осигуряват здравината на стоманата и вида на златото, без да Ви разоряват.

Въпреки всичко, не мислете, че халката от неръждаема стомана не може да се нарани при никакви обстоятелства. Въпреки че е здрава и устойчива, тя все пак е бижу и към нея трябва да се отнасяте внимателно. Най-големият ѝ неприятел е хлорът. Аксесоарите от неръждаема стомана са чувствителни на хлор и трябва да се свалят преди плуване в хлорирана вода, за да не изгубят блясъка си.

Говорейки за блясък, венчалните мъжки пръстени от метал могат да имат няколко вида покритие.

 1. Полирано покритие - Класически избор за сватбена халка, то е гладко и огледално. Поглеждайки пръстена, трябва да виждате отражението си в него. Недостатъкът е, че драскотините върху полирани повърхности са много видими.
 2. Сатенено покритие - Пръстените и брачните халки със сатенено покритие също са гладки на допир, но нямат отразителната способност на полираните. Можем да ги сравним със замъглено огледало, което не отразява, а по-скоро разпръсква светлината. Такава повърхност по-добре прикрива леки драскотини.
 3. Матирано покритие - Ако водите активен живот, най-добре изберете матиран сватбен пръстен, защото при него драскотините си личат най-малко. Този тип покритие се постига с телена четка, придаваща фина текстура. То има същия мек блясък като сатенените повърхности.
 4. Комбинирано или смесено покритие - При него един аксесоар се изработва с два вида покритие. Често се съчетават полирана повърхност със сатенени детайли. Комбинацията от два или повече вида покритие придава на халката допълнителна текстура и я отличава от останалите.
 5. Покритие с ефект на ковано желязо - Характерни за него са малките вдлъбнатини по пръстена. Текстурата сякаш е постигната с удари с чук. Запазен е блясъкът на полирания пръстен, но с допълнителен релеф, който не му позволява да е твърде лъскав.
 6. Детайли - Тук не говорим задължително за самото покритие, а по-скоро за елементите, добавени към брачната халка - деликатни камъни, дървени или гравирани детайли, които правят бижуто още по-неповторимо и отговарящо на Вашата индивидуалност.

Какво представляват пръстените и сватбените халки от дамаска стомана?

Те се изработват чрез прегъване и усукване едновременно на два вида неръждаема стомана. Всеки пръстен от дамаска стомана има уникални шарки, наподобяващи дърво или течаща вода.

Повечето бижута от дамаска стомана се изработват на ръка. Това ги прави наистина единствени по рода си, но влияе и на цената им.

Техниката за направата на такива пръстени е същата, с която са се изработвали споени мечове в Древна Япония и Близкия изток (откъдето идва и името „дамаска“).

Дори викингите са имали мечове от дамаска стомана. (Ние датчаните не можем да не споменем викингите при всеки удобен случай.)

Макар че пръстенът Ви няма да бъде подложен на това, на което катаната на японски самурай, той ще е изключително устойчив на ръжда. Както при всеки вид неръждаема стомана, и дамаската има слабо място - хлора и солената вода. Сваляйте венчалната си халка, преди да се гмуркате, и тя ще изглежда епично като историята, която разказвате.

Предимства и недостатъци на пръстените от дамаска стомана
Плюсове

 • Здравина с корени във викингската епоха
 • Лесни за почистване и поддръжка
 • Уникален дизайн

Минуси

 • Размерът им се коригира трудно
 • Трябва да се избягва контакт с хлор и солена вода
 • По-скъпи в сравнение с аксесоари от друг вид неръждаема стомана

Как да определите точния размер за венчалния си пръстен

Без значение дали търсите нещо семпло, като полирана халка от неръждаема стомана, или по-нестандартен модел (но не прекалено екстравагантен, защото ще го носите ежедневно), най-важното е да Ви бъде по мярка.

Да намерите правилната големина е като да откриете точния партньор - не прибързвайте.

Фактът, че пръстенът влиза на пръста Ви, не означава, че е с правилния размер. В случай че е твърде голям, може да се изплъзне, докато миете ръцете си. Ако пък Ви е малък, рискува да наруши кръвообращението Ви.

За да разберете колко голяма сватбена халка Ви е нужна, свалете нашето ръководство тук или поръчайте лента за определяне размера на пръстена. След като измерите пръста си по един от методите, вижте таблиците, за да знаете какъв размер халка да търсите.

За по-голяма точност, премерете пръста си, когато Ви е нито твърде студено, нито прекалено топло. Горещината кара пръстите да се подуват, а при студ се свиват повече от нормалното.

Освен това взимайте мярка в края на деня, когато пръстът Ви по всяка вероятност е възможно най-голям. Ако пробвате, ще установите, че сутрин пръстите са по-тесни.

Ако купувате сватбен пръстен като изненада или подарък и не сте сигурни за точната големина, започнете с най-често срещания размер.

За мъжки пръстен той е T1/2 (английска номерация), което е 62,33 (според европейската номерация) или 10 (американски размер). Имайте предвид, че по-широките халки обикновено прилягат по-плътно. Повечето мъже поръчват по-широките халки с половин размер по-големи.

Видове мъжки венчални пръстени

Момент... мислихте, че сме приключили? Изборът на сватбен пръстен не се ограничава само с външния вид - той трябва и да е удобен. Ето преглед на 4 от най-популярните по форма халки.

 1. Класическа халка - Закръглена и отвътре, и отвън. Често я наричат „удобна“, защото приляга удобно на пръста и се поставя и сваля относително лесно. А тъй като брачният пръстен не е нещо, което ще махате често, комфортът е от първостепенно значение. Това е най-често срещаният по форма и стил пръстен.
 2. Халка с D-образна форма - Тя е също толкова популярна като класическата. Различава се от нея по това, че от външната страна е извита, а от вътрешната - плоска, тоест прилича на буквата D. D-образните пръстени са идеални за мъжете, които предпочитат аксесоарът да стои по-плътно на пръста им, но не за сметка на традиционната форма. Този вид халки, както и класическите, е по-малко вероятно да се закачат за дрехи или машини.
 3. Плосък пръстен - Точно както показва името му, той е плосък от двете страни. Удобен е за носене, но съществува по-голям риск от закачане за машина или дреха.
 4. Халка с обърната D-образна форма - Тя е с дизайн, противоположен на D-образния - с плоска външна и извита вътрешна повърхност.

Какво да гравирате на мъжки сватбен пръстен

Във времето на бързите публикации в социалните мрежи и емотиконите, посланията бързо се забравят. Това придава на една гравирана венчална халка дори по-траен и личен смисъл. Приемете я като още един начин да покажете любовта си, да направите момента незабравим, а пръстена - единствен по рода си.

Вие знаете кой сте и каква история искате да разкажете. Брачният пръстен трябва да отразява това и има безброй начини да го персонализирате. Гравирайте датата на сватбата или инициалите на годеницата си, GPS координатите на мястото на първата Ви среща или дума, символизираща Вашата връзка.

Ние в Trendhim предлагаме гравиране на много от халките в асортимента ни, за да бъде сватбата Ви още по-специална.

Колебаете се какво да изпишете? Открийте над 30 идеи за гравиране тук.

Нетрадиционни мъжки венчални халки

Вашата история е различна от тази на другите, ето защо не е задължително пръстенът за сватбата Ви да е класически. Ако търсите нещо нестандартно, вижте две от любимите ни алтернативи.

Силиконови венчални пръстени за мъже

Халките от силикон са не само удобни за носене, но и супер леки, гъвкави и безопасни при тренировка във фитнеса или работа с ръце. Не е нужно да ги сваляте, когато си взимате душ или плувате, защото са водоустойчиви, което е предимство пред бижутата от метал.

Освен това силиконовите сватбени пръстени не провеждат електричество и са безопасни за хората, които се занимават с ток и мълнии (бог Тор ще е доволен).

Керамични брачни халки за мъже

Да се носи керамичен венчален пръстен само по себе си е преживяване. Той е толкова лек, че може да забравите, че е на ръката Ви - чудесна новина за аксесоар, който ще слагате всеки ден.

Тъй като материалът не съдържа метал, той е безопасен за хората с кожни алергии. Керамичните халки не провеждат електричество, затова не се налага да ги сваляте при работа с електрически устройства.

Как се почиства сватбен пръстен у дома

Без значение каква е халката Ви - от волфрам и титан до злато и неръждаема стомана, важно е да я поддържате чиста. Предлагаме Ви начин, безопасен за почти всеки пръстен, който няма увреди камъните (ако има такива) или да надраска метала.

 1. Налейте топла вода в купичка и добавете няколко капки мек препарат за съдове.
 2. Потопете мека немъхеста кърпа в сапунената вода и внимателно избършете пръстена, докато премахнете замърсяванията. Може да използвате и мека четка за зъби.
 3. Изплакнете халката с чиста топла вода и отстранете с пръст всякакви остатъци от сапун.
 4. Подсушете я добре с чиста кърпа и я оставете на въздух, преди да я сложите на ръката си.

Не почиствайте венчалната си халка (или който и да било пръстен!) с белина, хлор или ацетон, защото тези агресивни химикали могат да увредят всеки метал, дори и неръждаемата стомана. Трябва да избягвате и абразивни вещества, като сода за хляб или паста за зъби с песъчливи частици, тъй като те могат да надраскат метала.

Вие питате - ние отговаряме

Къде мога да купя мъжки сватбен пръстен онлайн?

Trendhim предлага богат избор от мъжки венчални пръстени и халки от неръждаема стомана, керамика, силикон и титан.


Каква е разликата между сватбен пръстен и сватбена халка?

Мъжките венчални пръстени често са наричани брачни халки. В зависимост от националната традиция, те се носят на безименния пръст на лявата или дясната ръка, като знак за това, че сте женен.

Халката обикновено е изчистена и с по-малко орнаменти от пръстена. Халките са и подкатегория на пръстените и двете думи често се използват като синоними.


На кой пръст се носи мъжки сватбен пръстен?

В православните държави се слага обикновено на безименния пръст на дясната ръка, а в другите страни - на лявата. В България традиционно се поставя на дясната ръка, но за това няма строги писани правила.


Какво е нестандартна мъжка сватбена халка?

Всичко различно от традицията може да се сметне за оригинален брачен пръстен. Опитайте силиконова, гумена и дори керамична халка или потърсете модел от издръжлива неръждаема стомана с шарка или гравюра, която да го отличава.

Същото се отнася и за цвета. За наистина уникален венчален пръстен изберете синьо, червено или дори черно. Това не са обичайните цветове за такъв аксесоар и ще допринесат за нетрадиционния стил, към който се стремите.


Нови колекции

Пазете очите си и внесете цвят в ежедневието

Това лято предпазвайте очите си с качествени слънчеви очила. Представяме Ви колекцията Thea на Waykins - 39 нови модела...

Водоустойчиви часовници със сапфирено стъкло

Историята Ви никога не спира, защо тогава часовникът Ви да го прави? С водоустойчивост до 100 м, медицинска стомана и са...

Хронографи от медицинска стомана със сапфирено стъкло

Прецизни и от най-добрите материали в своя клас, с часовниците от колекцията Ray разполагате с времето си със стил.

Сгъваеми слънчеви очила + 31 нови модела Waykins

От сгъваеми рамки до устойчиви на надраскване стъкла, нашите най-нови слънчеви очила ще Ви помогнат да виждате по-ясно в...

Меки, приятни на допир шалове и шапки

Със своята дишаща, топла материя, шаловете и шапките от колекция Montagna са идеални и за най-студените дни.

Часовници с видим механизъм

Часовниците Dante се захранват от Вашето движение. Докато се движите Вие, ще го правят и те. Затова не спирайте.

Сгъваеми, удобни за пътуване чанти за градския изследовател

Всеки водоустойчив, лек модел с датски дизайн от колекцията сгъваеми чанти на Lazy Bear се прибира лесно в багажа и ще В...

Колекция италиански кожени колани

Всеки кожен колан съчетава италианска изработка с датски дизайн, издръжливост и практичност с модерен стил.

Колекция Kite

Колекцията Kite включва разнообразие от тънки шапки от 100% органичен, дишащ памук, който Ви осигурява удобство през про...

Вижте всички колекции

Нови статии

Какво да му подарите за Свети Валентин

От часовници с датски дизайн до пръстени, колиета и гривни, за този Св. Валентин му изберете наистина стойностен подарък...

Какво е 24-часов часовник с една стрелка и защо трябва да го имате

Разберете как да разчитате времето и да настройвате 24-часов часовник с една стрелка. Вижте и защо да го носите, за да р...

Устройство и настройка на часовник с лунна фаза

Научете как да разчитате и настройвате най-старата в света часовникова компликация - лунната фаза.

Почистване и грижа за мъжките гривни

Отговаряме на всичките Ви въпроси за поддръжката и почистването на мъжки гривни - от плуване с мъниста до носене на стом...

4 въпроса, на които да си отговорим, преди да купим часовник с видим механизъм

Отговорите на тези 4 въпроса ще Ви помогнат да изберете правилния мъжки скелетон часовник и да се грижите добре за него.

Как да носим джобен часовник със стил

От подходящата верижка до правилния илик, научете как правилно се носи джобен часовник.

Как се пере плетена шапка

Научете как да изперете на ръка плетената си шапка с лесни инструкции и илюстрации.

Как се носи мъжка плетена шапка: най-добрият наръчник

Това ръководство ще Ви въведе в света на мъжките плетени шапки, за да изберете най-подходящата за себе си.

Мъжките колиета - най-добрият наръчник

От подходящата по размер верижка до избора на кучешки медальон или кръст, открийте как да носите мъжко колие със стил.

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.