Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Връщане до 365 дни по всякаква причина
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Trendhim EU shipping Ние изпращаме всички поръчки от Дания в рамките на ЕС. Всички мита и такси до X_VALUE са включени.Вижте възможностите за доставка.
Все още обработваме поръчки както обикновено!
Доставка 4 лв. - Безплатна доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Trendhim
Език:
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Вижте всичко

Какво да облечем на интервю за работа - наръчник за мъже

Поканили са Ви на интервю за работа, но сега идва въпросът как да се облечете. Без значение за каква позиция кандидатствате, нашето подробно ръководство ще Ви помогне да изглеждате привлекателно и елегантно.

Написали сте епична автобиография. Отработили сте идеалното ръкостискане, с което впечатлявате човека отсреща и го карате да завижда на мъжествената Ви сила. Подготвили сте и препоръки, които въодушевено описват Вашия професионализъм, характер и работна етика (благодаря, бабо).

Официално сте направили всичко по силите си.

Но как ще се облечете за интервюто?

След цялата тази подготовка, сега трябва да изберете и тоалет. На интервюто буквално Ви съдят и оценяват. Едва ли има друг момент в живота, в който излагате на показ миналото, настоящето и бъдещето си и някой се рови в тях като сред камъни в японска градина.

Подготвихме изчерпателно ръководство, с което да Ви помогнем прецизно да завършите визията си и спокойно да се съсредоточите върху същинската подготовка - въпросите.

Първо най-важното...

Поинтересувайте се как се обличат бъдещите Ви колеги. Разгледайте уебсайта на компанията, профили в LinkedIn или социалните мрежи и вижте как изглеждат хората в тази среда.

Надникнете в бъдещия си офис по обяд. Как са облечени мъжете - официално или спортно-елегантно? Вземете видяното и го подобрете. Целта е да накарате интервюиращия да си Ви представи да работите там. Да се вписвате е точно толкова важно, колкото и да сте изключително подходящ за свободната позиция.

Знаем, че всяко работно място е различно и уникално, както и самата работа. Облеклото във фирмите със стартиращ бизнес обикновено няма нищо общо с дрес кода в големите компании.

Най-добре е да използвате нашите съвети и идеи за подходящото за интервю облекло и да ги направите свои. Винаги е за предпочитане леко да се престараете, отколкото да се появите с шорти и сандали.

Облекло за интервю в корпоративна или официална бизнес обстановка

 • Едноцветен тъмносив или тъмносин костюм - едноредово сако с 2 копчета и V-образен при яката ревер
 • Риза със стандартни маншети в бяло или синьо (цвят, сходен с този на костюма) - подходящи са и фини райета
 • Кожен колан, съответстващ на обувките
 • Вратовръзка
 • Тъмни чорапи
 • Консервативни кожени обувки тип Оксфорд или Броуг в тон с колана

Идеи за полуофициално делово облекло (business casual)

 • Тъмносин или тъмносив блейзър
 • Класическа бяла риза със стандартна яка и маншети
 • Тъмни дънки или спортно-елегантен панталон в цвят каки - трябва да са Ви по мярка и да стоят елегантно, а не провиснало
 • Кожени обувки, които клонят към официални - модел Оксфорд
 • По избор: Добавете към ризата кафяв, черен или тъмносин пуловер със семпла и изчистена текстура (без ярки коледни пуловери, моля)

Вратовръзката

Традиционните вратовръзки правят най-добро първо впечатление.

Интервюто не е моментът да забравите задръжките и да се премените в най-шантавите цветове, които намерите. Когато получите работата, ще имате достатъчно време да впечатлявате околните.

Бъдете внимателни и заложете на сигурното с по-традиционна вратовръзка, която отива на костюма Ви. Придържайте се към модел на точки, райета или пейсли мотиви в консервативни цветове.

Като по-официален детайл добавете щипка за вратовръзка (съответстваща на цвета на часовника). Тя ще придържа вратовръзката на мястото ѝ и ще подчертае посланието на тоалета Ви „наемете ме!“.

Не сте убедени как да завържете вратовръзката си, за да изглеждате най-професионално? Няма да сгрешите с възел Полууиндзор.

А смахнатата нестандартна вратовръзка, която получихте от леля си? Запазете я за фирменото коледно парти.

Уместно ли е да носите папийонка на интервю? Тъй като дори най-семплата и обикновена папийонка е достатъчно изразителен и претенциозен аксесоар, оставете своята за по-късно. Не бихте желали CV-то и професионалните Ви квалификации да бъдат засенчени от копринена папийонка на врата Ви.

Часовникът

Един семпъл часовник с изчистен дизайн показва внимание към детайла.

Какъв часовник трябва да носите на интервю за работа? Въпросът може да Ви се стори глупав. Кой се интересува от часовника Ви, ако сте подходящ за позицията? Всъщност не е точно така.

Интервюто е един от моментите в живота, когато детайлите имат значение. Всеки ред от автобиографията Ви е бил гледан под лупа, а сега седите пред човека, който Ви е проучвал. Всеки детайл в личността Ви му помага да си изгради по-голяма картина и да прецени дали се вписвате в обстановката.

Ако сте с костюм, сложете също толкова официален часовник. Със семпъл аксесоар няма как да сгрешите, затова се спрете на изчистен и стилен модел.

В случай че сте облечен в небрежен бизнес стил и обичате спортните часовници, изберете най-малко пищния от колекцията си. Когато сте се погрижил за всеки аспект от външността си, дори и за най-незначителния, демонстрирате внимание към детайлите. Кой работодател не търси такъв служител?!

Част от фокусирането върху подробностите е да се уверите, че металните елементи в облеклото са в тон. Металните части на часовника трябва да са с цвета на останалите акценти от метал в тоалета. Ако каишката е кожена, нужно е тя да съответства на колана Ви.

Чантата

Една тясна, класическа кожена чанта е напълно подходяща за повода.

Сериозен гаф е да се появите на интервю с празни ръце или още по-лошо - с телефон в ръка. Също толкова неуместно е да носите сака си за фитнес.

Макар че не необходимо да пренесете всичко от работното си бюро, винаги е добра идея да имате малък бележник и химикалка. Дори и да не запишете нито един ред през цялото време, фактът, че са на масата пред Вас, демонстрира на бъдещия Ви шеф, че сте внимателни, подготвени и готови за действие.

Ще трябва ли да покажете върху какво сте работили по-рано? За всеки случай носете лаптопа си, като свалите необходимите файлове и проекти на десктопа. Това не е кафене...не питайте за безжичен интернет. Освен това не очаквайте интервюиращият търпеливо да Ви чака, докато ровите из компютъра си. Бъдете подготвени.

Коя е най-подходящата чанта за интервю? В повечето случаи е добре да оставите обемния сак у дома и да заложите на традиционна куриерска чанта или куфарче. Изберете аксесоар от висококачествена кожа с изчистени линии и класически детайли.

Други традиционни чанти, които можете да използвате, са моделите без закопчалка, чантите за лаптоп и тези тип папка.

Коланът

Сложете семпъл кожен колан.

Коланът винаги трябва да е в тон с обувките, а те - да подхождат на тоалета. Това означава, че единственият Ви избор е качествен кожен колан.

Нека катарамата е с изчистен дизайн и от матов метал в цвета на часовника.

По-малките детайли

Да не ги пропускате е важно умение за всяка работа.

Ние очевидно обичаме аксесоарите. Всеки малък акцент разказва Вашата история и я прави уникална. Интервюто обаче не е моментът да развихряте въображението си.

Важно е да помислите за своите копчета за ръкавели, щипка за вратовръзка, кърпичка за сако и игла за ревер. Всички те могат да придадат индивидуалност на един иначе обикновен костюм, но биха могли и да оставят грешно впечатление.

Запомнете, че видът Ви трябва да е елегантен и професионален. Ако изглеждате така, сякаш излизате да купонясвате, значи сте прекалили. Не позволявайте облеклото да отклони вниманието от квалификацията Ви.

Носят ли се гривни на интервю за работа? По-добре не рискувайте и оставете гривните вкъщи.

Както с колана и часовника, уверете се, че всички метални елементи в тоалета Ви са в еднакъв цвят.

Най-важният аксесоар - Вашето лице

Покажете го в най-добрата му светлина.

Можете да развивате необходимите в работата умения и да трупате опит в различни направления, за да обогатите автобиографията си...но имате само едно лице. С него ще отидете на интервюто и, да се надяваме, ще получите работата. Затова се погрижете то да изглежда добре.

Ако все още не овлажнявате кожата си, започнете сега! Да се справите с лющещата се, суха кожа е от ключово значение за добрия външен вид.

Поддържайте брадата си добре оформена и се грижете за нея с масло за брада . Ако нямате брада, отделете достатъчно време за бръснене, за да не се налага да бързате и да пристигнете на интервюто с парченца тоалетна хартия, полепени по врата.

Обърнете допълнително внимание на прическата. Срешете старателно косата си така, че лицето Ви да е открито. Ако и без това сте за подстригване, направете го 2 дни преди интервюто.

5 съвета за успешно кандидатстване за работа

Ако не Ви допуснат до интервю, няма значение колко фина е вратовръзката Ви, с каква класическа чанта сте или колко добре сте сресали брадата си.

Попитахме нашия собствен мениджър човешки ресурси Daniel Baun как да представим най-добрата кандидатура и да достигнем до интервю.

 1. Пишете, за да получите работата, а не интервюто. „Трябва да усетя, че сте подходящ за позицията, и то веднага. Нямам време да си Ви представям в тази роля. Искам да чета за факти, опит и на момента да поискам да видя повече.“
 2. Структурирайте своето CV. „Оформете автобиография с добра структура. Една обикновена грешка в интервалите или правописа показва, че пренебрегвате детайлите. Всяка точка в CV-то говори за Вас. Бъдете конкретни и ми кажете точно какво сте правили преди. Като например: „Подготвях бюлетин 3 пъти седмично за 15 000 читатели, а започнах с 280“. Конкретиката е изключително важна.“
 3. PDF. PDF. PDF. „Винаги изпращайте автобиографията и мотивационното си писмо във формат PDF. Такива файлове се отварят безпроблемно и улесняват интервалите, оформлението и т.н.“
 4. Бъдете себе си. „Каква е била обявата за работа - сериозна или духовита? От това зависи как ще отговорите. Ако е била поднесена по скован и строго корпоративен начин, отговорете в същия тон. Ние в Trendhim например търсим истински (вдъхновени) личности, а не стегнати хора от типа „кажете ми какво да правя и ще го направя“.“
 5. Редактирайте. „Пишете CV-то и мотивационното си писмо бавно и внимателно. Никога не пришпорвайте процеса. Подгответе ги днес и ги прочетете отново утре, преди да ги изпратите.“

Вие питате - ние отговаряме

Показвам ли внимание към детайлите, ако се облека добре за интервю?

Да, донякъде. Но ако е професионалист, провеждащият интервюто ще си е подготвил въпроси, които наистина ще покажат доколко се фокусирате върху подробностите.


Ще направя ли силно първо впечатление с хубав тоалет?

Освен ако не кандидатствате в модна компания, човекът, който Ви интервюира, вероятно е съвсем нормален и може да не е наясно какво е модерно и колко усилия сте положили за добрия си външен вид.

Той със сигурност ще забележи обаче, ако сте с размъкнати или грозни дрехи и тогава първото впечатление ще се отрази на мнението му. Ако са Ви поканили на интервю, то е защото са харесали автобиографията Ви и искат да чуят какво още имате да предложите.

Срещате се с човека, който (буквално) ще плаща сметките Ви. Затова определено ще е полезно, ако с външността си правите добро първо впечатление.


Мога ли да се облека в черно за интервю?

Много модни експерти биха казали „не“. Според нас, ако разполагате само с такива дрехи и Ви стоят добре, тогава отидете с тях, особено ако това е първото Ви интервю за работа изобщо или в тази компания.

В случай че имате тъмносив или тъмносин костюм, изберете него.


Ако костюмът не ми стои добре, трябва ли все пак да го облека за интервюто?

Най-важното е да сте квалифицирани за работата и да успеете да представите своите мисли, идеи и индивидуалност по време на интервюто. Ако костюмът Ви е прекалено голям или тесен, ще трябва да се замислите дали да не облечете нещо друго. Заемайки дрехите на баща си, може да оставите впечатление, че се отнасяте несериозно, а не бихте искали никой да си го мисли.

Ако Ви стои почти по мярка, уверете се, че сте гладко избръснат или с добре оформена брада, чисти обувки и права вратовръзка - контролирайте това, което можете. А при първата заплата...си купете нов костюм.


Нови колекции

Меки, приятни на допир шалове и шапки

Със своята дишаща, топла материя, шаловете и шапките от колекция Montagna са идеални и за най-студените дни.

Часовници с видим механизъм

Часовниците Dante се захранват от Вашето движение. Докато се движите Вие, ще го правят и те. Затова не спирайте.

Сгъваеми, удобни за пътуване чанти за градския изследовател

Всеки водоустойчив, лек модел с датски дизайн от колекцията сгъваеми чанти на Lazy Bear се прибира лесно в багажа и ще В...

Колекция италиански кожени колани

Всеки кожен колан съчетава италианска изработка с датски дизайн, издръжливост и практичност с модерен стил.

Колекция Kite

Колекцията Kite включва разнообразие от тънки шапки от 100% органичен, дишащ памук, който Ви осигурява удобство през про...

Колекция Lincoln

Изработени от мека кожа в разнообразие от цветове, портфейлите и чантите комбинират функционален дизайн с дълготрайно ка...

Колекция Moda

Колекцията Moda се гордее с италианската изработка и датския дизайн на шапки и каскети, създадени за настоящето и за мом...

Колекция слънчеви очила Vista

Колекцията Vista, със своите поляризирани стъкла и 100% UV защита, е създадена, за да се радвате на живота с широко отво...

Колекция часовници Aviator

Колекцията Aviator гарантира това, което пилотите и любителите на Fawler очакват от един часовник - функционалност, точн...

Вижте всички колекции

Нови статии

Слънчевите очила - предпазвайте очите си от слънцето

Как да защитите очите си от вредните UV лъчи и заслепяващите отблясъци с подходящите за Вас очила.

Какво да носим на музикален фестивал - моден наръчник за летните фестивали

Когато говорим за фестивали, най-важни са аксесоарите (и забавлението, разбира се). Ето най-важните съвети, за да отидет...

Какво да подарим за Деня на бащата

Покажете на баща си, че го обичате, с нашите специално подбрани подаръци и идеи за неговия празник.

4 съвета за носенето на мъжки пръстени

Научете как да носите мъжки пръстен със стил и черпете вдъхновение от нашите най-продавани модели.

Как да опаковате багажа си за бизнес пътуване

Нашите експерти в бизнес пътуванията съветват какво и как да опаковаме за следващата си командировка.

Отличен резултат от първия път: съвети и идеи за гравиране

Наръчник за гравирани мъжки подаръци, за да сте доволни от първия опит.

101 четки за бръснене: Вашият пълен наръчник

Вашият пълен наръчник за видовете четки за бръснене.

Мокрото бръснене - най-добрият наръчник

Никой не заслужава раздразнена кожа. Научете стъпките към най-гладкото мокро бръснене в това изчерпателно ръководство.

5 съвета за поддържане на брадата - директно от бръснаря

Тези 5 съвета ще улеснят поддръжката на брадата Ви.

Вижте всички статии
Назад
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.