ОК
Затвори
Добавете в количката
Вход

Опаа! Моля проверете дали сте въвели правилни имейл и парола.

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Опаа! Пропуснахте това поле
Смяна на паролата

Ура! Изпратихме Ви имейл. Скоро ще можете да влезете!

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Връщане до 365 дни по всякаква причина
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
0886 22 44 30 - (в работни дни от 9:00 до 17:00 ч.)
Всички аксесоари
Аксесоари за костюм
Бижута
Чанти и портфейли
Резултати от търсенето на ""
Затвори
Преглед на всички резултати
БЕЗПЛАТНА доставка над 69 лв.
i
Trendhim
×
Език:
Всички категории
Вратовръзки
Гривни
Грижа за брадата
Игли за ревер
Колани
Колиета
Копчета за ръкавели
Кърпички за сако
Обици
Папийонки
Портфейли
Продукти за бръснене
Пръстени
Ръкавици
Слънчеви очила/ Очила
Тиранти
Чанти
Часовници
Шалове
Шапки
Щипки за вратовръзка
0886 22 44 30
В работни дни от 9:00 до 17:00 ч.
Резултати от търсенето на ""
Преглед на всички резултати
Открийте игла за ревер за всеки цвят костюм

Присъединете се към нас и ще Ви покажем игли за ревер, подходящи за всеки костюм - от черен до сив и тъмносин. Постигнете стил и елегантност с лекота.

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Благодарим Ви!

Вашият ревер ще Ви благодари.

Затвори
Знаете ли коя игла за ревер подхожда на костюма Ви?

Иглите за ревер - най-добрият наръчник

Ще научите всичко необходимо за иглата за ревер - къде да я поставите, какъв цвят и модел да подберете и още много повече. Ще узнаете всичко това само за 15 минути.

През последните години иглите за ревер се завръщат на мода. Десетилетия наред те са били запазени само на най-официалните събития, но днес все по-често са част от ежедневието на изисканите мъже. Именно затова носенето на такъв аксесоар е цяло изкуство, защото вече не е достатъчно да спазвате само строгите правила на официалния етикет и рискът да изглеждате натруфен или като аматьор е доста голям. Ако я използвате правилно обаче, иглата за ревер е отличен пример за детайл, придаващ на облеклото Ви незабравим чар.

Наръчникът ще Ви даде увереност да носите този аксесоар, когато пожелаете, и с него да изглеждате стилно, а не глупаво. Затова, нека започнем с основните неща.

Забравете за иглата, какво е ревер?

Погледнете всяко сако или блейзър. Реверите са прегънатите парчета плат между копчетата и яката.

В горната лява част на почти всички ревери има илик, който може да е отворен или зашит. Там поставяте иглата.

Виждате Мъжка кашмирена вратовръзка Forest

Тук е ограден иликът, който се среща при почти всяко спортно или официално сако.

Първоначално, тези дупки са се правели, за да може сакото да се закопчава и да са топли гърдите и шията. С времето са започнали да се използват специално за различни видове игли за ревер.

Видове игли за ревер

Какво е игла за ревер? Това е общо название на всички аксесоари и украшения за ревер. Те се разделят на няколко вида, според своя размер, начин на закопчаване и дизайн.

По-долу сме описали някои от най-често срещаните модели:

Бутониери

Оригиналният аксесоар - бутониерата е истинско цвете, което стои в илика и добавя неустоим акцент към сакото. Обикновено се носи на сватби.

Цветя за ревер

Този вид игли изглеждат като цветя, но са направени от меки материи като коприна, лен, сатен или памук. Прикрепват се като бутониерите, но обикновено са леко по-малки и имат предимството, че могат да се използват отново.

Игли

Иглите са изработени от различни метали (злато, сребро, мед и др.). Те имат формата на тънка, дълга игличка, завършваща с метална закопчалка. Според модела закопчалката стои в края или Вие определяте къде да я поставите, като я плъзгате нагоре или надолу.

Малки игли и значки

Тези модели нямат дълъг елемент и се прикрепват със закопчалка (тип пеперуда, гумена или магнитна), която се намира точно под лицевата част. Най-често са изработени от мек (релефен) или твърд (гладък) емайл. Добре е да знаете, че докато иглата се носи за стил, значката има символично значение и често се използва от политиците.

Брошки

За разлика от вече изброените модели, брошките за мъжки костюми за закопчават с щифт. Те обикновено са по-големи от иглите и имат елемент от скъпоценен метал или акцент с ретро дизайн.

Как се носят иглите за ревер?

За тях има само едно златно правило - поставят се където е или трябва да бъде иликът. Това е горната част на левия ревер.

Някои костюми с два реда копчета има илици на двата ревера, но иглата винаги се слага отляво.

Този аксесоар позволява доста експерименти, които обаче могат да се правят с дизайна, а не с мястото на поставяне. Ако основата се показва, трябва да е разположена не нагоре или напряко, а паралелно на ревера. Това е особено важно за по-дългите игли, при които грешният ъгъл може да развали ефекта. Правилният вариант е показан долу вляво.

Виждате Игла за ревер с тъмносиньо цвете Dandelion, Карирана кърпичка за сако в цвят бургунди & Раирана вратовръзка в цвят бордо

В лявата част иглата е разположена правилно - успоредно на затворения край на ревера. Вдясно виждате как не бива да носите аксесоара.

Дългата част и закопчалката могат да се показват отпред на ревера или да останат скрити зад него. Това е въпрос на предпочитание спрямо конкретния модел игла и сако.

С какво мога да нося игла за ревер?

Игла за ревер може да се носи с почти всичко - обикновено с блейзър или сако на костюм, но също на палто, вечерно сако или направо на пуловер или риза (пример за това са маковете за Деня на паметта). Просто не забравяйте, че продупчвате плата на дрехата и е възможно на някои деликатни тъкани да останат постоянни дупчици или следи.

Може да комбинирате иглата за ревер с други аксесоари, като кърпичка за сако или щипка за вратовръзка. Това прави по-сложно съчетанието на отделните елементи на облеклото, така че те взаимно да се допълват без никой от тях да доминира.

Ще се справите отлично с тази задача, ако сте запознати с Теорията на цветовете и правилата при съчетаването на тоалета, които описахме в статията Кърпичката за сако - най-добрият наръчник. Там ще откриете и интерактивно цветно колело, което ще да Ви помогне. Щом веднъж разберете основните принципи, ще можете успешно да експериментирате с гардероба си.

Какъв вид игла за ревер да избера?

Отново ще кажем, че това зависи предимно от личните Ви предпочитания, но също от тоалета и повода.

По отношение на цвета, стила и размера няма строги правила, но съществуват няколко насоки, които е добре да имате предвид.

Игли от метал: опитайте се да съчетаете металните елементи в облеклото си, в това число иглата за ревер, копчетата за ръкавели, щипката за вратовръзка, колана, часовника и пръстените. Всички те трябва да са или в златист, или в сребрист цвят.

Ярки, пъстри игли за ревер: те обикновено стоят най-добре с неутрална риза, така че контрастът да е максимално ефектен. Само се уверете, че подхождат на другите цветни елементи от облеклото Ви. Познаването на колелото на цветовете и някои обичайни комбинации ще свършат чудесна работа.

Игли в пастелни/наситени нюанси или във формата на цвете: те са по-дискретни и се съчетават добре с други аксесоари. Освен това позволяват и повече комбинации в сравнение с по-ярките модели. Например светлозелена игла стои добре на тъмносин костюм, особено ако на нея има и метален елемент. Въпреки това, дори и по-светлите цветове трябва да са съобразени с вратовръзката или кърпичката за сако.

Последно, помнете, че целта на облеклото е да подчертае Вашите физически качества. Вместо всеки да се вторачва в ревера Ви, иглата трябва да се вписва в цялостния тоалет, за да насочи вниманието към най-важното - Вашето лице. Ако се колебаете, не забравяйте, че по-малкото е повече - за предпочитане е да изглеждате по-скромно, отколкото да се разхождате като клоун.

Кога трябва да нося игла за ревер?

В днешно време зависи изцяло от Вас. Докато традицията или дрескодът на някои събития задължително изискват игла за ревер или бутониера, почти няма повод, за който аксесоарът не е подходящ.

Нужно е обаче да съобразите модела с конкретното събитие.

Виждате Плетена вратовръзка в наситен махагонов цвят, Игла за ревер със сребрист благороден елен & Класическа раирана кърпичка за сако

Дискретна игла с форма на елен може да направи чудеса с едно иначе делово облекло.

Бутониерите и цветята за ревер обикновено са по-официални и впечатляващи, но дори и моделът да е по-скромен, най-добре го запазете за социални събития. Ако търсите аксесоар за работното място, подберете по-дискретна, метална игла, която също привлича вниманието, но не е толкова...цветиста.

Всичко, което трябва да знаете за бутониерата

Бутониерата е прясно откъснато цвете, което купувате от цветар и поставяте на ревера си. Тъй като обикновено са запазени за най-официалните събития, например сватби, погребения, балове или дори конни състезания, бутониерите са отделна категория аксесоари за ревер.

Най-често се слага бял карамфил, но могат да се използват и други цветя, като лилия или роза.

Как да запазите свежестта на бутониерата

Най-добрият начин да носите колкото е възможно по-свежа бутониера е тя да се откъсне в последния момент. Имайте предвид, че цветята издържат различно, например карамфилите остават свежи сравнително дълго, докато розите увяхват по-бързо.

Бутониерата е прясно откъснато цвете за ревера Ви, което купувате от цветар.

Каквото и цвете да изберете, ето няколко съвета как да се погрижите за добрия му външен вид:

Пръскайте го с вода: това е лесен начин да запазите свежестта на бутониерата си през целия ден/нощ. Само не прекалявайте - не бива да изглежда мокра или да се стича вода по ризата или сакото Ви.

Сложете силант за цветя: повечето цветари разполагат със специални силанти, които запазват за по-дълго водата в листенцата и стъблото.

Използвайте малка вазичка: да, точно така! По времето на крал Едуард VII такива са се поставяли зад сгъвката на ревера, за да поддържат цветята свежи. Това може леко да издуе сакото, но получавате допълнителни точки за своя ретро стил. Има и модели, които се носят отпред върху ревера и със сигурност ще предизвикат интереса на околните.

Дръжте го в хладилника: Ако се налага да откъснете бутониерата известно време преди събитието, оставете я в чаша вода в хладилника.

Далеч от плодове: дори и да Ви изглежда странно, цветята трябва да се съхраняват далеч от плодове, защото те, особено ябълките, излъчват етиленов газ, от който цветята увяхват по-бързо.

Как се носи бутониера

Има няколко, макар и не сложни, принципа, които е добре да следвате, за да имате безупречна бутониера:

  • Както другите аксесоари за ревер, така и цветето трябва да се поставя близо до илика или на мястото му, ако липсва такъв.
  • На редица официални сака ще откриете конец зад ревера, който да придържа стъблото скрито и неподвижно.
  • Цветето трябва да е насочено напред.
  • Листата се скриват зад цветчетата, за да не се виждат.

Със саката без илик имате два варианта:

  1. Занесете сакото на шивач, който да направи илик на ревера му.
  2. Прикрепете цветето с безопасна игла на точното място и със стъбло успоредно на ревера. Имайте предвид обаче, че така бутониерата губи от своята елегантност.

Други цветя и игли за ревер за специални поводи

Освен събитията, подходящи за бутониера, има още няколко повода, които изискват украшение на ревера.

Говорим за маковете за Деня на паметта и военните медали.

Маковете за Деня на паметта се носят в Обединеното кралство и бившите колонии на Британската империя (Канада, Австралия и Нова Зеландия) в продължение на две седмици преди 11-ти ноември, както и на 25-ти април в Нова Зеландия и Австралия. Без значение кога се използват, те представляват червени, изкуствени цветя, продавани благотворително в помощ на ветераните от войната. Поставят се по същите правила, както и другите игли за ревер.

Военните медали също следват строг етикет, когато се слагат на цивилни дрехи, и отново се носят отляво. Основната разлика е, че се закачат хоризонтално в една редица с метална закопчалка или брошка и понякога лежат един върху друг на гърдите. Най-високото отличие се поставя в дясната част на ревера и до него се подреждат останалите в низходящ ред. Не добавяйте към ордените кърпичка за сако, защото тя би отклонила вниманието от военните Ви заслуги.

Вдъхновение

За малко вдъхновение, разгледайте иглите за ревер от нашите седмични предложения.

Няколко думи за историята на иглата за ревер

Каквото и да сте чували, принц Алберт не е измислил илика или бутониерата. Въпреки романтичната история как в знак на своята голяма любов е носел на гърдите си цветята, подарени му от кралица Виктория, това е само легенда. Неговите сака дори не са имали ревери.

Тази част от дрехата съществува отдавна и произлиза от военните униформи с високи яки, в каквито виждате лорд Нелсън. Те са имали много копчета и дупки за тях, като най-горното често е оставало разкопчано. Именно оттам се е появил реверът с илик.

Бутониерите станали особено популярни през 19-ти век. Цветята често се свързвали с мъжественост и затова били неизменна част от мъжкото облекло.

В началото на 20-ти век започнали да се заменят с игли и други украшения. Също както вечерното сако, бутониерите останали само за най-официалните събития, докато иглите били приети за малко по-ежедневен аксесоар.

И последно за иглите за ревер

Е, сега вече сте експерт по иглите за ревер и техните по-изискани братовчеди бутониерите. Дори и в началото да Ви изглежда малко обезсърчаващо, повярвайте ни, след няколко опита ще се чудите как изобщо сте се лишавали от тях. Удоволствието от множеството получени комплименти далеч ще надмине колебанието Ви дали не сте твърде наконтен.

Помнете, че при стила ключова роля има Вашата увереност. Започнете с аксесоар за ревер, чийто смел дизайн е на ръба на зоната Ви на комфорт, и вижте колко далеч можете да стигнете.

Въпроси и отговори

Защо на ревера има илик?

По традиция реверът се е закопчавал, за да топли гърдите, и иликът на него е изпълнявал същата практическа роля като останалите дупки за копчета.

С времето е почнал да се използва само за бутониери и игли за ревер.


Как се слага игла за ревер?

Промушвате я през илика на ревера си.

Игличката може да се показва обратно от предната страна на ревера или да остане скрита под него.

Закопчалката в края я държи неподвижна.


Защо се носят игли за ревер?

Понякога аксесоарите (например флагове или макове) носят символично значение, друг път са част от традицията и дрескода, както е на сватби. А могат и просто да добавят елегантност към облеклото.


От коя страна се носи игла за ревер?

Всички аксесоари за ревер се поставят от лявата страна.


Защо иглите за ревер се носят отляво?

Някои твърдят, че се слагат отляво, за да са близо до сърцето, но истинската причина не е толкова романтична.

В началото реверите са се закопчавали, за да пазят по-топло, така че иликът на ревера е имал съвсем практично предназначение. При мъжките дрехи дупките за копчета са винаги от лявата страна, за да могат господата (ако са десничари) да се закопчават по-лесно сами.

По същата причина илиците на дамските дрехи са отдясно, тъй като се е предполагало, че някой друг ще закопчава копчетата.


Мога ли да нося игла за ревер на вечерно сако, палто или пуловер?

Да, разбира се. Правилата са същите като при стандартните сака и блейзъри.

Ако се стремите към истинска елегантност, съчетайте вечерното сако с бяло цвете.

Слагайки игла на пуловер, ще трябва да продупчите материята, затова се старайте да не правите твърде много дупки.


Трябва ли да се вижда закопчалката на иглата?

Няма твърдо правило. Закопчалката в края може да се промуши отпред на ревера или да остане зад него - зависи как Ви харесва повече. 


Какво е бутониера?

Едно или няколко цветя, които се носят на ревера. Най-често се използват карамфили, рози и лилии.


Кога се носи бутониера?

В наши дни бутониерата е запазена за официални събития като сватба или бал, както и за конни състезания.

Разбира се, няма причина да не се превърне в обичайна част от облеклото на всеки изискан, модерен мъж.


От коя страна се слага бутониерата?

Както и всички други аксесоари за ревер, бутониерите се носят отляво.


Какво е цвете за ревер?

Това е модерен аксесоар, който замества бутониерата.
Той също е с форма на цвете, но е подходящ и за по-неофициални поводи.


Кой купува бутониерата?

Зависи от събитието.

За балове или други социални събития бутониерата се избира от Вашата дама или приятелка.

Ако отивате на сватба, организаторът обикновено има специално изискване за вида на цветето.


Как да запазя бутониерата свежа?

Напръсквайте я с вода на около всеки 30 минути. Важната дума тук е „пръскайте“, а не „поливайте“.

Друг вариант е да използвате специален силант от цветарски магазин, който да удължи живота ѝ.

Не купувайте бутониерата много преди самото събитие. Ако не я вземете на същия ден, съхранявайте я в хладилника, за да запазите свежестта ѝ максимално дълго.


Трябва ли да се вижда стъблото на бутониерата?

Стъблото се промушва през илика на ревера и остава скрито.

Ако нямате илик или носите бутониера на пуловер или риза, трябва да я прикрепите с безопасна игла през стъблото и в този случай се вижда цялото цвете.


Мога ли да нося едновременно игла за ревер или бутониера и щипка за вратовръзка?

Да, но бъдете внимателни. Металните елементи могат да претрупат тоалета Ви и вместо изтънчено да изглеждате неестествено.


Мога ли да нося игла за ревер на сватба?

Много зависи на каква сватба отивате, но ако събитието не е свръх изискано, да, може.


Нови колекции

Колекция шапки Fido

Насладете се на шапки, направени от ръцете на майстор с 40 години опит. Представяме Ви изработената в Италия колекция Fi...

Колекция плетени шалове и шапки

Подарете си елегантност и комфорт за студените зимни дни с нашите плътни шалове и шапки от мериносова вълна.

Колекция портфейли Larry

Портфейлите и картодържателите в тази колекция Ви предпазват от физическа и електронна кражба. Те имат вградена RFID защ...

Колекция гривни 925

Издръжливи, здрави и с восъчно покритие, гривните от колекция 925 на Lucleon са едновременно водоустойчиви и красиви.

Колекция часовници Alton

Часовник, който може да носите с блейзър или докато карате сърф. Часовник, който Ви дава увереност.

Колекция чанти Lewis

Последната колекция от чанти на Lazy Bear е нещо, което не бива да пропускате. Те са издръжливи, на достъпна цена и пове...

Колекция слънчеви очила Wade

С поляризираните слънчеви очила Wade може да посрещнете лятото, без да присвивате очи.

Колекция чанти California

Неслучайно кожата се използва от хиляди години. Тя е устойчива, здрава и невероятно красива! Затова създадохме колекцият...

Колекция колиета Iconic

Стилни колиета с атрактивни висулки и верижки или кожени каишки.

Вижте всички колекции

Нови статии

8 неща, които трябва да знаете за шаловете

Научете всичко за мъжките шалове - от избора на цвят, дължина и материя до различните начини на връзване.

Как да носим гривни с мярка и стил

Тук ще научите всичко за мъжките гривни - от размера и стила до цветовете и начина, по който да ги съчетавате.

Щипката за вратовръзка - най-добрият наръчник

От този изчерпателен наръчник ще научите всичко необходимо за щипката за вратовръзка.

Мъжките пръстени - най-добрият наръчник

Научете всичко необходимо за мъжките пръстени от това ръководство.

52 начина за сгъване на кърпичка за сако

Указания стъпка по стъпка как да сгънете кърпичка за сако по 52 различни начина.

Кърпичката за сако - най-добрият наръчник

Научете всичко необходимо за кърпичката за сако от това изчерпателно ръководство.

Копчетата за ръкавели - най-добрият наръчник

От този изчерпателен наръчник ще научите всичко необходимо за копчетата за ръкавели.

Вижте всички статии

Начин на плащане

Приемаме повечето дебитни и кредитни карти. При въпроси се свържете с нас.

Свържете се с нас

0886 22 44 30
На Ваше разположение сме всеки работен ден от 9:00 до 17:00 ч.

Вдъхновете се и получавайте оферти

Опа! Ще ни трябва Вашият имейл.Вашият имейл е невалиден.
Винаги може да се отпишете

О, йеее!

Добре дошли в нашето семейство!

Очаквайте първия имейл от нас съвсем скоро.

© 2009-2019 | Trendhim.bg | Телефон: 0886 22 44 30 - info@trendhim.bg | Условия за ползване | CSR | Преса